Διατροφής και Διαιτολογίας (Καρδίτσα) (747)

[747][ΤΕΙ][3] Διατροφής και Διαιτολογίας (Καρδίτσα)


Στην Ελλάδα λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα
[628][ΤΕΙ][3] Διατροφής και Διαιτολογίας (Σητεία)
[719][ΤΕΙ][3] Διατροφής και Διαιτολογίας (Θεσ/νικη)
[747][ΤΕΙ][3] Διατροφής και Διαιτολογίας (Καρδίτσα)

Σκοπός

Ο σκοπός της ίδρυσης των Τμημάτων Διατροφής είναι να εκπαιδεύει στελέχη σε θέματα που σχετίζονται με:
-Σύσταση, τεχνολογία, επεξεργασία, διακίνηση και νομοθεσία των τροφίμων.
-Επίδραση της διατροφής στην ανάπτυξη, διατήρηση και υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.
-Σχεδιασμό και παρασκευή διαιτολογίων για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις

Επαγγελματικά Δικαιώματα

Το Π.Δ. διάταγμα για το καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου εδώ (Π.Δ. 133/2014)

1. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, ασχολούνται είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της Διατροφής και Διαιτολογίας:

2. Οι πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα να απασχοληθούν με τα παρακάτω αντικείμενα:
α) Εξέταση της θρεπτικής αξίας των τροφίμων.
β) Κατάρτιση ετικέτας με πληροφορίες για τα περιεχόμενα, θρεπτικά συστατικά και την κάλυψη των ημερησίων αναγκών από αυτά.
γ) Συμμετοχή στην κατάρτιση προδιαγραφών παρασκευής νέων προϊόντων.
δ) Κατάρτιση Γενικών και Ειδικών διαιτολογίων και επίβλεψη της εφαρμογής τους.
ε) Ανάληψη της υπευθυνότητας και επίβλεψη της μαζικής παραγωγής γευμάτων.

3. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν δικαίωμα απασχόλησης στους παρακάτω φορείς και στα αντίστοιχα αντικείμενα εργασίας:
α) Νοσοκομεία – Ιδιωτικές κλινικές:
κατάρτιση διαιτολογίου και επίβλεψη παρασκευής γευμάτων για τους ασθενείς, σύμφωνα με τις θεραπευτικές τους ανάγκες καθορίζονται από τον θεράποντα ιατρό.
β) Κέντρα Υγείας: σχεδιασμός ειδικών διαιτολογίων, παροχή πληροφοριών για ειδικά διαιτολόγια που καθορίζονται από τον θεράποντα ιατρό.
γ) Εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και ελέγχου τροφίμων: έλεγχος της θρεπτικής τους αξίας βάσει των αναλυτικών στοιχείων που παρέχονται από τους αρμόδιους επιστήμονες.
δ) Ινστιτούτα αδυνατίσματος : καθορισμός διαιτολογίων και παρακολούθηση εφαρμογής τους.
ε) Βιομηχανίες παρασκευής ειδικών τροφίμων : σχεδιασμός για την παραγωγή ειδικών τροφίμων, παιδικές τροφές, για διαβητικούς κ.λ.π
στ) Ξενοδοχειακές μονάδες – Κρουαζιερόπλοια – Αλυσίδες εστιατορίων : υπεύθυνοι προμηθειών και κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.
ζ) Γηροκομεία : κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.
η) Παιδικές κατασκηνώσεις και κατασκηνώσεις υπερηλίκων : κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση μενού ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου παρακολούθηση εφαρμογών και αξιολόγηση αποτελεσμάτων.
θ) Ορφανοτροφεία: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.
ι) Φοιτητικές Λέσχες και Μαθ. Εστίες : κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση διαιτολογίου.
ια) Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση διαιτολογίου.
ιβ) Αθλητικές Ομάδες και Αθλητικά κέντρα.
ιγ) Οικοτροφεία.
ιδ) Μονάδες και υπηρεσίες ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση μενού ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.

4. Ο βαθμός ευθύνης των πτυχιούχων του Τμήματος καλύπτει όλο το φάσμα της διοικητικοτεχνικής ιεραρχίας της σχετικής με τους τομείς της ειδικότητάς τους.

5. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν δικαίωμα λειτουργίας καταστήματος εμπορίας διαιτητικών τροφών.

6. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης σύμφωνα πάντοτε με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης μπορούν να απασχοληθούν με την έρευνα θεμάτων της ειδικότητάς τους.

7. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών με την απόκτηση του πτυχίου τους μπορούν άμεσα να εξασκήσουν το επάγγελμα στο πλαίσιο των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.

© 2016 – 2017, . Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του sep4u.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΜΑΘΗΜΑΤΑ=42
1 εξ -ΒΙΟΛΟΓΙΑ (Θ)
1 εξ -ΓΕΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ (Θ)
1 εξ -ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
1 εξ -ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
1 εξ -ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΑΓΓΛΙΚΑ)(Θ)
1 εξ -ΦΥΣΙΚΗ
2 εξ -ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (Θ)
2 εξ -ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ (Θ)
2 εξ -ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
2 εξ -ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ (Θ)
2 εξ -ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (Θ)
2 εξ -ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ & ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
3 εξ -ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ(Θ)
3 εξ -ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ(Θ)
3 εξ -ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ(Θ)
3 εξ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ(Θ)
3 εξ -ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ(Θ)
3 εξ -ΧΗΜΕΙΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ(Θ)
4 εξ -ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ Ι (ΜΑΚΡΟΣΥΣΤΑΤΙΚΑ)(Θ)
4 εξ -ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Ι(Θ)
4 εξ -ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
4 εξ -ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
4 εξ -ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ(Θ)
5 εξ -ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
5 εξ -ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΙΙ (ΜΙΚΡΟΣΥΣΤΑΤΙΚΑ)
5 εξ -ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
5 εξ -ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ & ΥΓΕΙΑ
6 εξ -ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΙΙ
6 εξ -ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
6 εξ -ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ι
6 εξ -ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
7 εξ -ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
7 εξ -ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
7 εξ -ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
7 εξ -ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΙΙ
7 εξ -ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
8 εξ -ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
8 εξ -ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ
8 εξ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ – ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
8 εξ -ΕΡΓΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ
8 εξ -ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
8 εξ -ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ

Print Friendly, PDF & Email