Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΑΜΦΙΣΣΑ) [755]

[755][ΤΕΙ][5] Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΑΜΦΙΣΣΑ)

Το Τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (ΔΟΕΠΤΜ) ανήκει στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και βρίσκεται στην Άμφισσα.
Η Άμφισσα είναι πρωτεύουσα του Νομού Φωκίδας και έδρα του Δήμου Δελφών. Απέχει 200 χλμ. από την Αθήνα και 72 χλμ. από τη Λαμία.

Η διεύθυνση του Τμήματος είναι: Νέα Πόλη, Άμφισσα, ΤΚ 33100

Τηλέφωνο Γραμματείας: 2231060289 & 2265072268

Φαξ: 2265072504

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (ΔΟΕΠΤΜ)

Α. ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Το Τμήμα ΔΟΕΠΤΜ δημιουργήθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα ίδρυσης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (ΠΔ 100/ΦΕΚ Α’ 135/05-06-2013) και το περιεχόμενο των Σπουδών του καλύπτει το γνωστικό πεδίο της Επιστήμης της Διοίκησης με έμφαση στις Πολιτιστικές & Τουριστικές Μονάδες, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ανήκει στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, η οποία εδρεύει στα Ψαχνά Ευβοίας.

Β. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το ΔΟΕΠΤΜ έχει ως αποστολή την εκπαίδευση και κατάρτιση των φοιτητών-τριών στην Επιστήμη της Διοίκησης και στα επιμέρους επιστημονικά πεδία του, με εφαρμογή στις πολιτιστικές μονάδες και τις μονάδες φιλοξενίας. Για να επιτύχει σε αυτή του την αποστολή το Τμήμα αναπτύσσει τρεις κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου, οι οποίες είναι οι εξής:

α) Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

β) Μουσειολογία.

γ) Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος εξελίσσονται σε όλο το φάσμα της διοικητικής ιεραρχίας της σχετικής με τους τομείς της ειδικότητάς τους. Ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει, μπορούν να απασχοληθούν τόσο σε θέσεις διοικητικές όσο και σε θέσεις δημοσίων σχέσεων, διαφήμισης, μάρκετινγκ και επικοινωνίας, κατά κύριο λόγο επιχειρήσεων και οργανισμών με αντικείμενο δράσης τον πολιτισμό, τα Μουσεία, την αναψυχή, τον τουρισμό, την ενημέρωση, καθώς και σε αντίστοιχους φορείς του δημοσίου, εντός και εκτός Ελλάδας.

Επίσης, μπορούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες αξιοποιώντας τις εξειδικευμένες γνώσεις που θα έχουν αποκτήσει, καθώς και με την έρευνα θεμάτων της ειδικότητάς τους. Οι πτυχιούχοι του τμήματος είναι γνώστες των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών των Η/Υ στη Διοίκηση, Διαφήμιση, Μάρκετινγκ, Επικοινωνία των πολιτιστικών & τουριστικών μονάδων.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!