867 Οικονομικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης

STRATOS H τελευταία προκήρυξη του Στρατού
Εισακτέοι στις Στρατιωτικές Σχολές

Αν δεν έχεις τον Acrobat Reader κάνε click στο εικονίδιο και στο παράθυρο που θα ανοίξει διάλεξε "Ανοιγμα"

Σκοπός

Aποστολή της Σχολής είναι, η παροχή αρμονικά συνδυασμένης, επιστημονικής και στρατιωτικής εκπαιδεύσεως, για την κατάρτιση μονίμων Αξκών για την κάλυψη των αναγκών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ως κατωτέρω :

α. Υγειονομικού
(1) Ιατροί
(2) Κτηνίατροι
(3) Οδοντίατροι
(4) Φαρμακοποιοί
β. Οικονομικού
γ. Στρατολογικού

Στόχος της εκπαιδεύσεως είναι ν' αποκτήσουν οι Μαθητές-τριες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές επιστημονικές γνώσεις, τις κατάλληλες στρατιωτικές εμπειρίες, τη γενικότερη εγκυκλοπαιδική μόρφωση, και τις σωματικές ικανότητες ώστε να μπορέσουν ν'ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους ως αξιωματικοί επιστήμονες.

Διεύθυνση

Η Σχολή έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι εγκατεστημένη σε κτιριακό συγκρότημα απέναντι από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως και δίπλα στη Πανεπιστημιούπολη, στην διεύθυνση Πλήθωνος Γεμιστού 2, ΤΚ 54 638, τηλ. (031) 216-941, 216-841 και 216-948

Απαιτήσεις

1. Προσόντα Υποψηφίων

α. Να είναι Έλληνας-ίδα το γένος, να έχει την ελληνική ιθαγένεια, να είναι κάτοχος-η τίτλου σπουδών, που του επιτρέπει την συμμετοχή του-της στις εισιτήριες εξετάσεις για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας .

β. Να έχει ηλικία μέχρι 20 ετών.
γ. Να έχει ανάστημα πάνω από 1.65μ. (1.55 μ. για τις γυναίκες).
δ. Να είναι υγιής, με άρτια σωματική διάπλαση.
ε. Να είναι άγαμος-η.
στ. Να μην έχει καταδικαστεί ή να μη διώκεται για διάφορα ποινικά αδικήματα.
ζ. Η αναγραφόμενη διαγωγή στον τίτλο σπουδών να ει\ίναι τουλάχιστον ΚΟΣΜΙΑ.

2. Πότε θεωρούνται επιτυχόντες οι υποψήφιοι

α. Αν υποστούν με επιτυχία τις Προκαταρτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ) που γίνονται στη Σχολή και περιλαμβάνουν:

(1) Υγειονομικές Εξετάσεις
(2) Ψυχοτεχνικές Δοκιμασίες
(3) Αθλητικές δοκιμασίες

β. Αν πετύχουν την απαιτούμενη βαθμολογία στις γραπτές εξετάσεις στα αντίστοιχα μαθήματα των Γενικών εξετάσεων, που διεξάγονται πανελληνίως από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3. Κάθε άλλη πληροφορία σχετική με το χρόνο, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και το πρόγραμμα των εξετάσεων, αναφέρονται στην εγκύκλιο διαταγή, που εκδίδεται κάθε χρόνο περίπου αρχές Μαρτίου και κοινοποιείται στις Νομαρχίες, στα Λύκεια τις Στρατιωτικές Σχολές, στα Στρατολογικά γραφεία, γραφεία ενημερώσεως κοινού του ΥΕΘΑ.

4. Λοιπές υποχρεώσεις

α. Υπολογίζεται ως χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας ο μετά την ορκομωσία χρόνος φοίτησης, για όσους μαθητές απομακρύνονται εξαιτίας οποιουδήποτε λόγου. Μαθητές που παραιτούνται πριν ολοκληρώσουν τον κύκλο των σπουδών τους και ορκισθούν Αξιωματικοί, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν στο Δημόσιο τα μέχρι τότε έξοδα της φοίτησής τους, εκτός αν διαγραφούν για λόγους υγείας. Οι σπουδαστές της ΣΣΑΣ διαγραφόμενοι της Σχολής για λόγους υγείας, συνεχίζουν οπωσδήποτε την φοίτησή τους στο ααντίστοιχο έτος σπουδών της οικίας Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
β. Η φοίτηση διαρκεί 6 χρόνια για το Ιατρικό, 5 για το Κτηνιατρικό,Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Τμήμα και 4 χρόνια για το Οικονομικό και Στρατολογικό Τμήμα.
γ.Οι απόφοιτοι της Σχολής είναι υποχρεωμένοι μετά την αποφοίτησή τους να μείνουν στο στράτευμα:Οι Ιατροί 18 χρόνια, οι Κτηνίατροι, Οδοντίατροι, και Φαρμακοποιοί15 χρόνια, και οι Οικονομικοί, Στρατολόγοι 12 χρόνια.


1. Οι εισαγόμενοι στη Σχολή δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από την ημέρα της κατατάξεώς τους. Τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους τη δικαιούνται από την ημέρα της ορκωμοσίας τους, ως αξιωματικοί.

2. Η διαμονή, σίτιση και ένδυση είναι δωρεάν.

3. Όλα τα έξοδα φοίτησης βαρύνουν το δημόσιο.

4. Οι Έλληνες μαθητές-τριες λαμβάνουν μικρό μηνιαίο επίδομα.

5. Η εκπαίδευσητων μαθητών-τριών είναι ακαδημαϊκή και στρατιωτική.Η ακαδημαϊκή εκπαίδευση πραγματοποιείται στις αντίστοιχες Σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,εκπαιδεύονται σε αυτό όπως όλοι οι άλλοι ιδιώτες φοιτητές και έχουν τις ίδιες με αυτούς υποχρεώσεις.Η στρατιωτική εκπαίδευση διεξάγεται στις εγκαταστάσεις τις Σχολής.

6. Οι σπουδαστές-τριες που παίρνουν το πτυχίο της Σχολής του Πανεπιστημίου,στην οποία φοιτούν και τελειώνουν με επιτυχία τη στρατιωτική εκπαίδευση,αποφοιτούν απο τη ΣΣΑΣ και ονομάζονται Ανθυπολοχαγοι,Σημαιοφόροι ή Ανθυποσμηναγοί ανάλογα με τον κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων στον οποίο κατανέμονται.

Δραστηριότητες

Κατά τη διάρκεια του Πανεπιστημιακού έτους, το ημερήσιο πρόγραμμα των μαθητών-τριών, περιλαμβάνει σωματική αγωγή, τις καθημερινές στρατιωτικές υποχρεώσεις και κατόπιν, παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων στο Πανεπιστήμιο. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες προβλέπονται: Μελέτη, στρατιωτικά μαθήματα, διδασκαλία ξένων γλωσσών, εξάσκηση σε Η/Υ, εφόσον δεν υπάρχουν Πανεπιστημιακές υποχρεώσεις. Όταν το Πανεπιστήμιο δε λειτουργεί και οι Μαθητές-τριες δεν βρίσκονται στις προβλεπόμενες άδειες (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι), το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει στρατιωτικά μαθήματα, εκπαίδευση και αθλοπαιδιές.
Οι μαθητές-τριες έχουν άδεια εξόδου στην πόλη, κάθε Τετάρτη και από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι το βράδυ της Κυριακής, εφόσον δεν έχουν Πανεπιστημιακές υποχρεώσεις ή άλλες υποχρεώσεις στη Σχολή.

Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση στη Σχολή χωρίζεται σε:
Στρατιωτική
Επιμορφωτική
Ακαδημαϊκή

Στρατιωτική Εκπαίδευση

Αμέσως μετά την εισαγωγή τους στη Σχολή, οι νέοι Μαθητές πραγματοποιούν τη βασική τους εκπαίδευση, της οποίας η διάρκεια είναι τρεις (3) εβδομάδες.
Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, η στρατιωτική εκπαίδευση πραγματοποιείται παράλληλα με την Πανεπιστημιακή δραστηριότητα, σε ώρες κατά τις οποίες δεν υπάρχουν Πανεπιστημιακές υποχρεώσεις.
Ο κύκλος της ετήσιας στρατιωτικής εκπαίδευσης ολοκληρώνεται μετά το τέλος των Πανεπιστημιακών εξετάσεων του Ιουνίου, κατά τη διάρκεια θερινής κατασκηνωτικής διαβίωσης των Μαθητών-τριών, στην οποία συμμετέχουν οι τέσσερις(4) πρώτες τάξεις της Σχολής.
Η θερινή διαβίωση αρχίζει συνήθως στις αρχές Ιουλίου, και διαρκεί τρεις(3) εβδομάδες. Με το τέλος της δραστηριότητας αυτής τελειώνει το εκπαιδευτικό έτος, και οι μαθητές-τριες αναχωρούν για την καλοκαιρινή τους άδεια.

Επιμορφωτική Εκπαίδευση

Περιλαμβάνει διδασκαλίες θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος, διαλέξεις με επιστημονικό και εγκυκλοπαιδικό περιεχόμενο, συμμετοχή σε συζητήσεις επιστημονικών θεμάτων, διδασκαλία ξένων γλωσσών και Η/Υ. Επίσης εκπαιδευτικά ταξίδια και επισκέψεις σε μουσεία, ιστορικούς χώρους, έδρες στρατιωτικών μονάδων κ.τ.λ.

Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση

Πραγματοποιείται στα παρακάτω πέντε (5) τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.
(1) Ιατρικό
(2) Κτηνιατρικό
(3) Οδοντιατρικό
(4) Φαρμακευτικό
(5) ΝΟΕ (Νομικών - Οικονομικών - Επιστημών). Για το Οικονομικό και Στρατολογικό τμήμα της Σχολής αντίστοιχα.

Οι μαθητές της ΣΣΑΣ διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο όπως όλοι οι άλλοι φοιτητές, και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις. Διδάσκονται όλα τα προβλεπόμενα από το πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μαθήματα, και κάνουν πρακτική εξάσκηση στα εργαστήρια και τις κλινικές του. Η φοίτηση διαρκεί 6 χρόνια για το Ιατρικό τμήμα, 5 χρόνια για το Κτηνιατρικό, Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό και 4 χρόνια για το Στρατολογικό και Οικονομικό τμήματα.
Η Σχολή με τους αρμοδίους αξιωματικούς της Διευθύνσεως Σπουδών παρακολουθεί την Πανεπιστημιακή εκπαίδευση των Μαθητών και τις επιδόσεις τους.
Μετά την αποφοίτησή τους δύνανται να μετεκπαιδευτούν σε Πανεπιστήμια του εσωτερικού και εξωτερικού.

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών διακρίνεται σε δύο διετείς κύκλους.

Ο πρώτος κύκλος σπουδών που αποτελείται από τα πρώτα τέσσερα (4) εξάμηνα, περιλαμβάνει μαθήματα υποδομής παιδείας και είναι κοινός για όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες.
Ο δεύτερος κύκλος σπουδών καλύπτει τα υπόλοιπα τέσσερα (4) εξάμηνα και χωρίζεται σε τρείς προσανατολισμούς:
(1) Ο προσανατολισμός Οικονομικής των Επιχειρήσεων
(2) Ο προσανατολισμός Ανάπτυξης και Προγραμματισμού και
(3) Ο προσανατολισμός Γενικής Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής.

Κάθε φοιτητής και φοιτήτρια έχει τη δυνατότητα στην αρχή του Ε΄ εξαμήνου να επιλέξει έναν από τους πιο πάνω αναφερθέντες τρεις (3) προσανατολισμούς.
Οι ώρες διδασκαλίας είναι τέσσερις (4) την εβδομάδα γαι τα "υποχρεωτικά" μαθήματα, δύο (2) ώρες για τα μαθήματα της "Γενικής Επιλογής" και τρεις (3) ώρες για τα μαθήματα "Ειδικής Επιλογής".
Για τη λήψη του πτυχίου ο φοιτητής πρέπει να δηλώσει και να εξεταστεί επιτυχώς σε 30 Υποχρεωτικά Μαθήματα, 8 Γενικής Επιλογής, 5 Ειδικής Επιλογής και μάθημα Ξένης Γλώσσας Α΄ και Β΄ εξαμήνου.

Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Υποχρεωτικά
1. Εισαγωγή στην Οικονομική Ι, Τρ. Ράφτης, Ν. Βαρσακέλης (από Α-Κ), Γ. Παπαχρήστου (από Λ-Ω)
2. Οικονομική των Επιχειρήσεων Ι, Α. Τσακλάγκανος - Λ. Τσακίρη, (από Α-Λ), και (από Μ-Ω).
3. Στατιστική Ι, Χρ. Ζαχαροπούλου (από Α-Κ), Χρ. Εμμανουηλίδης (από Λ-Ω).
4. Μαθηματικά για Οικονομολόγους Ι, Μ. Λουκάκης - Ι. Κυρίτσης - Ν. Σωφρονίδης
5. Ξένη γλώσσα
Γενικής Επιλογής
1. Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία, Θ. Οικονόμου
2. Κοινωνική Πολιτική, Θ. Κόνιαρης

Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Υποχρεωτικά
1. Εισαγωγή στην Οικονομική ΙΙ, Τρ. Ράφτης, Ν. Βαρσακέλης (από Α-Κ), Γ. Παπαχρήστου (από Λ-Ω)
2. Χρηματοοικονομική Λογιστική I, Ι. Φλωρόπουλος (από Α-Κ), - Α. Τσακλάγκανος - Χ. Σπαθής (από Λ-Ω)
3. Στατιστική ΙΙ, Χρ. Ζαχαροπούλου (από Α-Κ), Χρ. Εμμανουηλίδης (από Λ-Ω)
4. Μαθηματικά για Οικονομολόγους ΙΙ, Μ. Λουκάκης - Ι. Κυρίτσης - Ν. Σωφρονίδης
5. Εισαγωγή στην Πληροφορική, Α. Λαζαρίδης - Μ. Λουκάκης - Ν. Ταμπάκης
6. Ξένη γλώσσα
Γενικής Επιλογής
1. Οικονομική Ιστορία, Λ. Αντωνοπούλου
2. Γεωργική Οικονομική, Μ. Θεοφίλου
3. Ειδική Διδακτική, Θ. Κόνιαρης

Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Yποχρεωτικά
1. Εφαρμοσμένη Πληροφορική, Α. Λαζαρίδης - Μ. Λουκάκης - Ν. Ταμπάκης
2. Οικονομική του Χώρου, Α. Αργύρης-Σ. Κωστοπούλου
3. Εισαγωγή στην Μικροοικονομική, Ν. Βαρσακέλης (φοιτητές με μονό Α.Ε.Μ.), Κ. Παπαδόπουλος (φοιτητές με ζυγό Α.Ε.Μ.)
4. Οικονομετρία Ι, Α. Λαζαρίδης-Κ. Κατρακυλίδης
5. Οικονομική των Επιχειρήσεων ΙΙ, Ι. Φλωρόπουλος (από Α-Κ), Χ. Σπαθής (από Λ-Ω)

Γενικής Επιλογής
1. Δημογραφία, Α. Μιχαλέας
2. Πολιτική Οικονομία, Λ. Αντωνοπούλου (αντικατάσταση από Θ. Οικονόμου).
3. Λογιστική ΙΙ (Χρηματοοικονομική), Ι. Ανανιάδης - Χ. Νεγκάκης

Δ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Υποχρεωτικά
1. Εισαγωγή στην Μακροοικονομική, Ν. Βαρσακέλης (φοιτητές με μονό Α.Ε.Μ.), Χ. Νίκας (φοιτητές με ζυγό Α.Ε.Μ.)
2. Εθνικοί Λογαριασμοί, Τρ. Ράφτης
3. Οικονομετρία ΙΙ, Α. Λαζαρίδης - Κ. Κατρακυλίδης
4. Εφαρμοσμένη Οικονομική, Ν. Βαρσακέλης - Δ. Μάρδας
5. Πολιτική Κατάκτησης της Αγοράς Ι (Μάρκετινγκ Ι), Γ. Ζώτος - Χρ. Μπουτσούκη

Γενικής Επιλογής
1. Οικονομία και Περιβάλλον, Ι. Κυρίτσης
2. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ε. Πετρίδου
3. Εισαγωγή στη Θεωρία της Επιστήμης Ι, Τρ. Ράφτης
4. Οικονομική της ΄Αμυνας, Αντ. Κάντας

Τα μαθήματα για τα επόμενα εξάμηνα, παραθέτονται στη συνέχεια, ξεχωριστά για κάθε Τομέα, που αποτελεί και την ένδειξη του αντίστοιχου προσανατολισμού.

1. ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ε΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Υποχρεωτικά
1. Θεωρία και Λογιστική Κόστους, Ι. Ανανιάδης (από Α-Κ), Ι. Φλωρόπουλος (από Λ-Ω)
2. Θεωρία Χρηματοδότησης και Αξιολόγηση Επενδύσεων Ι, Π. Θεοδοσίου - Δ. Κουσενίδης (από Α-Κ) και (από Λ-Ω)
3. Διοίκηση Ι, Ε. Καρασαββίδου - Ε. Πετρίδου

Ειδικής Επιλογής
1. Επιχείρηση και Κοινωνία, Ε. Καρασαββίδου
Γενικής Επιλογής
1. Οργάνωση & Συστήματα Παραγωγής, Ν. Αδάμου,
ή ένα μάθημα από άλλο προσανατολισμό

ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Yποχρεωτικά
1. Λήψη αποφάσεων - Επιχειρησιακή ΄Ερευνα Ι, Ι. Κυρίτσης
2. Διαφήμιση, Γ. Ζώτος
3. Θεωρία Χρηματοδότησης και Αξιολόγησης Επενδύσεων ΙΙ, Π. Θεοδοσίου - Δ. Κουσενίδης (από Α-Κ) και (από Λ-Ω)

Ειδικής Επιλογής
1. Διοίκηση ΙΙ, Ε. Καρασαββίδου - Ε. Πετρίδου
2. Ειδικά θέματα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Ε. Καρασαββίδου - Χ. Νεγκάκης
3. Κοστολόγηση, Ι. Ανανιάδης
Γενικής Επιλογής
΄Ενα μάθημα από άλλον προσανατολισμό

Ζ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Υποχρεωτικά
1. Στρατηγικός Σχεδιασμός των Επιχειρήσεων, Α. Τσακλάγκανος- Χ. Σπαθής - Λ. Τσακίρη
2. Ειδική Λογιστική, Χ. Νεγκάκης
3. Δημόσια Οικονομική, Δ. Μάρδας - Κ. Παπαδόπουλος
Ειδικής Επιλογής
1. Οργάνωση και Διοίκηση Προσωπικού, Ε. Πετρίδου
2. Μάρκετινγκ Εξαγωγών, Χρ. Μπουτσούκη
3. Επιχειρησιακή Ερευνα ΙΙ, Ε. Καρασαββίδου
4. Συμπεριφορά Καταναλωτή, Γ. Ζώτος
Γενικής Επιλογής
1. Εργατικό Δίκαιο (ανάθεση από Νομική) ή
2. ΄Ενα μάθημα από άλλον προσανατολισμό

Η΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Yποχρεωτικά
1. Ελεγκτική, Χ. Νεγκάκης (από Α έως Κ) - Χ. Σπαθής (από Λ έως Ω)
2. Πολιτική Κατάκτησης της Αγοράς ΙΙ (Μάρκετινγκ ΙΙ), Χρ. Μπουτσούκη
Ειδικής Επιλογής
1. Ειδικά θέματα Χρηματοδότησης - Εφαρμογές, Π. Θεοδοσίου - Δ. Κουσενίδης
2. Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ - Εφαρμογές, Ι. Ανανιάδης - Χ. Σπαθής
Γενικής Επιλογής
1. ΄Ενα μάθημα από άλλον προσανατολισμό

2. ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: ANAΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ε΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Yποχρεωτικά
1. Οικονομική Ανάπτυξη Ι, Α. Αργύρης - Ε. Παυλίδου
2. Διεθνής Οικονομική Ι, Η. Καραντώνης (αντικατάσταση από Ν. Αδάμου, Α. Μιχαλέα)
3. Θεωρία Οικονομικής Μεγέθυνσης, Ε. Παυλίδου
Ειδικής Επιλογής
1. Θεωρία Οικονομικής Πολιτικής, Η. Καραντώνης
2. Θεωρία και Πολιτική της Απασχόλησης, Α. Μιχαλέας
Γενικής Επιλογής
1 μάθημα από άλλον προσανατολισμό

ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Yποχρεωτικά
1. Οικονομική Ανάπτυξη ΙΙ, Α. Αργύρης - Ε. Παυλίδου
2. Αγροτική Ανάπτυξη, Μ. Θεοφίλου
3. Περιφερειακή Οικονομική Ανάπτυξη Ι, Α. Αργύρης-Σ. Κωστοπούλου
Ειδικής Επιλογής
1. Οικονομία της Εκπαίδευσης και της Υγείας, Λ. Αντωνοπούλου
2. Βιομηχανική Ανάπτυξη, Σ. Κωστοπούλου
Γενικής Επιλογής
1 μάθημα από άλλον προσανατολισμό

Ζ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ
Υποχρεωτικά
1. Περιφερειακή Οικονομική Ανάπτυξη ΙΙ, Α. Αργύρης-Σ. Κωστοπούλου
2. Προγραμματισμός και Σχεδιασμός Ανάπτυξης Ι, Ν. Αδάμου
3. Δημόσια Οικονομική, Δ. Μάρδας - Κ. Παπαδόπουλος
Ειδικής Επιλογής
1. Διεθνής Οικονομική ΙΙ, Η. Καραντώνης
2. Συνεταιριστική Οικονομική, Μ. Θεοφίλου
3. Αξιολόγηση Προγραμμάτων Επενδύσεων, Ν. Αδάμου
Γενικής Επιλογής
1. Ελληνική Οικονομική Ιστορία, Λ. Αντωνοπούλου (αντικατάσταση από Α. Μιχαλέα) ή
2. ΄Ενα μάθημα από άλλον προσανατολισμό

Η΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Yποχρεωτικά
1. Ιστορία Οικονομικών Θεωριών, Η. Καραντώνης
2 Σταθεροποίηση και Ανάπτυξη, Ν. Αδάμου
Ειδικής Επιλογής
1. Προγραμματισμός και Σχεδιασμός της Ανάπτυξης ΙΙ, Ν. Αδάμου
2. Θεωρία Οικονομικών Διακυμάνσεων & Κρίσεων, Ε. Παυλίδου
3. Δημογραφία-Αναπτυξιακά Προβλήματα, Α. Μιχαλέας
Γενικής Επιλογής
΄Ενα μάθημα από άλλον προσανατολισμό

3. ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ε΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Yποχρεωτικά
1. Μικροοικονομική Ι (Ειδικά θέματα), Γ. Παπαχρήστου
2. Μακροοικονομική Ι, (Ειδικά Θέματα), Χ. Νίκας
3. Διεθνής Οικονομική Ι, Δ. Μάρδας
Ειδικής Επιλογής
1. Οικονομική της Εργασίας, Θ. Κόνιαρης
2. Τραπεζική και Διεθνής Αγορά Συναλλάγματος, Κ. Παπαδόπουλος
Γενικής Επιλογής
1 μάθημα από άλλον προσανατολισμό

ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Yποχρεωτικά
1. Μικροοικονομική ΙΙ (Ειδικά θέματα), Γ. Παπαχρήστου
2. Μακροοικονομική ΙΙ (Ειδικά θέματα), Μ. Σιδηρόπουλος
3. Θεωρία Οικονομικής Πολιτικής Ι, Ι. Μουρμούρας
Ειδικής Επιλογής
1. Ευρωπαϊκή Οικονομία, Δ. Μάρδας
Γενικής Επιλογής
1 μάθημα από άλλον προσανατολισμό

Ζ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Υποχρεωτικά
1. Νομισματική θεωρία και Πολιτική Ι, Τρ. Ράφτης
2. Δημοσία Οικονομική, Δ. Μάρδας - Κ. Παπαδόπουλος
Ειδικής Επιλογής
1. Οικονομική των Συστημάτων, Θ. Οικονόμου
Γενικής Επιλογής
1. Εισαγωγή στη Θεωρία της Επιστήμης ΙΙ, Τρ. Ράφτης ή
ένα μάθημα από άλλο προσανατολισμό

Η΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Υποχρεωτικά
1. Θεωρία Οικονομικής Πολιτικής ΙΙ, Κ. Παπαδόπουλος
2. Νομισματική Θεωρία και Πολιτική ΙΙ, Τρ. Ράφτης - Ν. Βαρσακέλης
3. Ιστορία Οικονομικών Θεωριών, Θ. Οικονόμου
Ειδικής Επιλογής
1. Ειδικά Χρηματιστηριακά Θέματα, Γ. Παπαχρήστου
Γενικής Επιλογής
1. Ειδικά θέματα Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Θ. Κόνιαρης - Θ. Οικονόμου ή
2. ΄Ενα μάθημα από άλλον προσανατολισμό