Οι σχολές της Αστυνομίας και φέτος στο Μηχανογραφικό

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ.

Σε συνέχεια των δύο (2) προηγουμένων εγκυκλίων μας (Φ.251/17267/Β6/7-2-2014/ΑΔΑ: ΒΙΡ29-ΙΛΑ) και Φ.151/17264/Β6/7-2-2014/ΑΔΑ:ΒΙΡ29-ΤΧΩ) με θέμα την Υποβολή Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2014 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα :
– σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που προωθείται για υπογραφή, οι Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ): Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων θα υπάρχουν στα μηχανογραφικά δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2014.
οι επιτυχόντες ΠΟΛΙΤΕΣ θα εγγραφούν στις ανωτέρω σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016.

Για την εφαρμογή της νέας ρύθμισης, δεν θα αποσταλούν καινούρια Υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα εξακολουθούν να υποβάλουν τα Υποδείγματα, τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και διατίθενται και στα Λύκεια. Σε αυτά τα υποδείγματα δεν υπάρχει η επιλογή «Αστυνομικές Σχολές» για ΠΟΛΙΤΕΣ, μια επιλογή που ούτως ή άλλως θα ήταν προαιρετική και απλώς ενδεικτική.

Ωστόσο, για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των υποψηφίων, παρακαλούμε τους κκ. Διευθυντές των Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) :
1. Να ενημερώσουν εκ νέου τους υποψηφίους ότι τελικά οι Αστυνομικές Σχολές για ΠΟΛΙΤΕΣ θα υπάρχουν στα μηχανογραφικά δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2014. Για την πλήρη ενημέρωση τους, οι υποψήφιοι θα καλούνται να υπογράψουν στη συνημμένη Συγκεντρωτική Κατάσταση Αίτησης-Δήλωσης ότι έλαβαν γνώση της νέας ρύθμισης. Η εν λόγω συγκεντρωτική κατάσταση θα παραμείνει στο Λύκειο μαζί με τα αντίγραφα των Αιτήσεων-Δηλώσεων μέχρι το τέλος των εξετάσεων και θα περιέχει όλους τους υποψηφίους που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση σε κάθε Λύκειο.
2. Όσοι υποψήφιοι ήδη υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση, θα πρέπει να ενημερωθούν (τηλεφωνικά, αν πρόκειται για αποφοίτους) από τους κκ. Διευθυντές των Λυκείων για τη νέα ρύθμιση, ώστε να προσέλθουν στο Λύκειο, να υπογράψουν και αυτοί στη συνημμένη Συγκεντρωτική Κατάσταση Αίτησης-Δήλωσης και , αν επιθυμούν, να προβούν σε τυχόν διόρθωση της αρχικής τους Αίτησης-Δήλωσης.
3. Σε όλους τους υποψηφίους πρέπει να επισημαίνεται ότι όσοι ΠΟΛΙΤΕΣ τελικά επιθυμούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε Αστυνομικές Σχολές, παρότι δεν θα το δηλώσουν τώρα στην Αίτηση-Δήλωση, θα πρέπει παρακολουθώντας την αντίστοιχη προκήρυξη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να υποβάλουν σχετική αίτηση, ώστε υποχρεωτικά να περάσουν τις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών. Αυτή η διαδικασία εξάλλου ισχύει ανέκαθεν για όλες τις Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές ή Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, ανεξαρτήτως αν οι υποψήφιοι είχαν συμπεριλάβει αυτές τις Σχολές στην Αίτηση-Δήλωση.
4. Όσον αφορά τους υποψηφίους για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), δεν θα υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, αλλά κρίνεται σκόπιμο να ενημερώνονται για τα ανωτέρω, αν τυχόν προσέρχονται στα Λύκεια. Εννοείται ότι και αυτοί οι υποψήφιοι συμπεριλαμβάνονται στη νέα ρύθμιση.

Τέλος, παρακαλούνται οι κκ. Διευθυντές Δ.Ε να μεριμνήσουν:
α) Για την ανάρτηση της παρούσας στους οικείους πίνακες ανακοινώσεων της Δ/νσης για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.
β) Για την άμεση κοινοποίηση της παρούσας στα Λύκεια και ΚΕΣΥΠ ευθύνης τους.

Η Υπουργική απόφαση εδώ

Σχόλιο του Διαχειριστή: Η παραπάνω απόφαση αναιρεί προηγούμενες Υπουργικές Αποφάσεις που εκδόθηκαν 19-11-2013 και 7-2-2014 οι οποίες έλεγαν σαφώς ότι το 2014 ΔΕΝ θα υπάρχουν στα μηχανογραφικά δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2014 θέσεις για τις Αστυνομικές Σχολές για πολίτες.

Σχολιάστε

fifteen + fifteen =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here