Η εγκύκλιος για τις Στρατιωτικές Σχολές

Προκήρυξη διαγωνισµού Επιλογής Σπουδαστών-τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών ∆οκίµων (ΣΝ∆), Ικάρων (ΣΙ), Αξιωµατικών Σωµάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωµατικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεµικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Τεχνικών Υπαξιωµατικών Πολεµικής Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), Υπαξιωµατικών ∆ιοικητικών (ΣΥ∆), Πολεµικής Αεροπορίας.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ανακοινωθεί μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των συναρμοδίων Υπουργείων.

Η Εγκύκλιος Υπουργείου Εθνικής Άμυνας   εδώ

Προσθήκη του διαχειριστή:
Το Π∆ 11/2014(ΦΕΚ 17 Α΄/27-1-2014) που ορίζει τις προϋποθέσεις άρτιας υγείας και σωματικής διάπλασης.
eid_kat_all

5 σκέψεις στο “Η εγκύκλιος για τις Στρατιωτικές Σχολές”

  1. εαν καποιος επιθυμει στρατιωτικες και αστυνομικες σχολες, δεν εχει αποφασισει μεχρι τωρα τι θα επιλεξει, πρεπει να στειλει αιτηση και στις δυο σχολες;

  2. Αναφορικά με την οπτική οξύτητα των υποψηφίων σπου­δαστών της ΣΝΔ και της ΣΜΥΝ, καθορίζονται τα ακόλουθα στην προσθήκη 1 του Παραρτήματος Γ της ανωτέρω Εγκυκλίου:

    «Οι υποψήφιοι/ες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) (Μάχιμοι) πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα 10/10 σε κάθε οφθαλμό χωρίς διόρθωση και να χαρακτηρίζονται Ι1 βάσει του πλήρους Γενικού Πίνακα του ΠΔ 11/2014(ΦΕΚ 17Α’).

    Οι υποψήφιοι/ες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) (Μηχανικοί) και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού(ΣΜΥΝ) πρέπει να χαρακτηρίζονται Ι1 βάσει του πλήρους Γενικού Πίνακα του ΠΔ 11/2014(ΦΕΚ 17Α’) (10/10 και διαθλαστική ανωμα­λία < 2 ½ σφαιρικές διοπτρίες όσον αφορά στη μυωπία, <3 όσον αφορά στην υπερμε­τρωπία και <2 όσον αφορά στον αστιγματισμό)».

    Τα ως άνω καθοριζόμενα έρχονται σε προφανή αντίφαση με τα προσόντα που αναφέρονται στο Παράρτημα Α του ΠΔ 11/2014, τα οποία έχουν ως ακολούθως:

    «Οι υποψήφιοι Δόκιμοι Μάχιμοι πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα χωρίς ή με διόρθωση 10/10 σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει τις δύο και μισή σφαιρικές διοπτρίες 2 ½ (σφαιρικό ισοδύναμο). Οι υποψήφιοι Δόκιμοι Μηχανι­κοί πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα χωρίς ή με διόρθωση 10/10 σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει τις τέσσερις και μισή σφαιρικές διοπτρίες 4 ½ (σφαιρικό ισοδύναμο). Οι υποψήφιοι της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτι­κού (ΣΜΥΝ) πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα χωρίς ή με διόρθωση 10/10 σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει τις τέσσερις και μισή σφαιρι­κές διοπτρίες 4 ½ (σφαιρικό ισοδύναμο)».

  3. Αξιότιμε κ. Καλοδήμο,
    το ΦΕΚ που ορίζει τις προϋποθέσεις είναι μεν ορθό, ο υπερύνδεσμος όμως “βγάζει” στο Νόμο … για τη Σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (!).
    Ένα μικρό λαθάκι…

Τα σχόλια είναι κλειστά.