Τέσσερα ακόμη τμήματα διττής εκπαίδευσης στον Τουρισμό

Τέσσερα νέα τμήματα διττής εκπαίδευσης –πάνω σε γερμανικά πρότυπα– σε τουριστικά επαγγέλματα δημιουργεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο από κοινού με την DEKRA Akademie, τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), καθώς και άλλους φορείς από Ελλάδα και Γερμανία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά ένα χρόνο επιτυχούς λειτουργίας τριών τμημάτων διττής εκπαίδευσης σε Αθήνα και Κρήτη στον τομέα του τουρισμού, το πρόγραμμα αυξάνεται σε επτά τμήματα ΣΕΚ και για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά προκηρύσσονται 120 θέσεις για νέους ή νέες 18-20 ετών που θα επιθυμούσαν να εκπαιδευτούν ως τεχνίτες τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας (ξενοδοχοϋπάλληλοι) και τεχνίτες μαγειρικής τέχνης (μάγειρες) στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης, στον Αλιμο και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το διττό σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης συνδυάζει την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε μια επιχείρηση και τη θεωρητική εκπαίδευση σε επαγγελματικό σχολείο. Η συνολική διάρκεια φοίτησης είναι τριετής. Η θεωρητική εκπαίδευση διαρκεί περίπου 5 μήνες ανά έτος και πραγματοποιείται τη χειμερινή περίοδο. Στο πλαίσιο της πρακτικής εκπαίδευσης, που πραγματοποιείται κατά τη θερινή περίοδο (τουριστική σεζόν), ο εκπαιδευόμενος αμείβεται από την επιχείρηση με το 75% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Οπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Επιμελητηρίου, δρ Αθανάσιος Κελέμης, «το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο επενδύει στη διττή επαγγελματική εκπαίδευση, με σκοπό την περαιτέρω σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση. Σκοπός του είναι να αποτελέσει η διττή εκπαίδευση μία πρόσθετη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη, αλλά και ένα αποτελεσματικό εφόδιο για τη μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

πηγή: εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Leave a Comment

6 + four =