Πτυχιούχοι στην ανεργία

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΤΛΑΣΗ εκπαιδευτικού MSc Διδακτικής Φυσικών Επιστημών, εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο που αναφέρεται στην ανεργία διαφόρων επαγγελμάτων.
Το άρθρο έχει λάθη και δεν μας αναφέρει ποια έρευνα  και πότε  έγινε και κατέληξε  στους παρακάτω πίνακες ανεργίας ανά επάγγελμα.
anaergia-ptyx-enet1
anaergia-ptyx-enet

Τα λάθη είναι : α)Αναφέρει ότι  τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών της Σάμου εντάσσεται στους ΠΕ03 Μαθηματικούς ενώ ΔΕΝ εντάσσεται β) αναφέρει ότι Το τμήμα Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών στο Ρέθυμνο της Κρήτης, εκτός από τον κλάδο ΠΕ 02 Φιλόλογοι, εντάσσεται και στον κλάδο ΠΕ31 Ειδικής Αγωγής ενώ ΔΕΝ εντάσσεται γ)οι αριθμοί των εκπαιδευτικών που περιμένουν για διορισμό είναι λάθος.   Στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2009 συμμετείχαν 18.681 Φιλόλογοι,  5070 Μαθηματικοί και 8208 Νηπιαγωγοί αν προστεθούν και όσοι πήραν πτυχίο τα επόμενα 5 χρόνια προκύπτουν αριθμοί πολύ μεγαλύτεροι από αυτές που αναφέρει ο αρθρογράφος.

Καλοδήμος Δ.
Υπεύθυνος ΣΕΠ
ΚΕΣΥΠ Λαμίας

Σχολιάστε

five × four =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here