Τα μαθήματα των Πανελλαδικών πρέπει να επιλέγονται από τις Σχολές/Τμήματα

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Για μια ακόμα φορά οι πολιτικοί στην Ελλάδα αδυνατούν να δώσουν λύσεις σε (απλά) προβλήματα που οι πιο πολλές χώρες τα έχουν εδώ και χρόνια λύσει. Σε πια μαθήματα πρέπει να εξετάζονται οι υποψήφιοι για την Εισαγωγή στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν θα έπρεπε να αποφασίζεται ούτε από τον Υπουργό Παιδείας, ούτε από την αντιπολίτευση, ούτε από τις επιστημονικές ενώσεις (συντεχνίες) . Δεν έχει κανένα νόημα ο διάλογος με τις επιστημονικές ενώσεις γιατί κάθε μία υπερασπίζεται  τα συμφέροντα/μαθήματα της. Οι μοναδικοί αρμόδιοι για να καθορίσουν ποια μαθήματα είναι απαραίτητα για κάθε Τμήμα/Σχολή είναι αυτοί που θα αναλάβουν την εκπαίδευσή τους: Τα ίδια τα Τμήματα ή οι Σχολές. Να ερωτηθούν τα Τμήματα όχι μόνο για το συντελεστή σε ένα από τα πανελλαδικά μαθήματα αλλά και για τα ποια μαθήματα θεωρούν αναγκαία προϋπόθεση για τη σωστή εκπαίδευση των φοιτητών τους. Τα ίδια τα τμήματα και όχι η ΑΔΙΠ.  Τόσο απλά! Δεν είναι δουλειά ούτε του Λοβέρδου, ούτε του Δερμετζόπουλου, ούτε του Κουράκη, ούτε της ΕΕΧ, ούτε της ΕΕΦ, ούτε της ΕΠΥ, ούτε της ΕΜΕ κλπ να καθορίσουν ποια μαθήματα είναι απαραίτητα.

Καλοδήμος Δημήτρης
Υπεύθυνος ΣΕΠ
ΚΕΣΥΠ Λαμίας

Σχολιάστε

four − one =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here