Νέο Λύκειο:Η επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού (ΟΠ) στη Γ Λυκείου είναι ανεξάρτητη της επιλογής ΟΠ στη Β Λυκείου

Αιτία αυτού του άρθρου είναι το παρακάτω λάθος διάγραμμα που είναι δημοσιευμένο σε site πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας  και αφορά το Νέο Λύκειο. Το λάθος είναι στις δυνατές διαδρομές από τη Β στη Γ Λυκείου. Το διάγραμμα δείχνει ότι εάν στη Β Λυκείου έχεις επιλέξει την ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών δεν μπορείς να πας στη Γ Λυκείου στην ΟΠ Θετικών Σπουδών και το αντίστροφο. Το σωστό είναι ότι η επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού (ΟΠ) στη Γ Λυκείου είναι ανεξάρτητη της επιλογής ΟΠ στη Β Λυκείου. Δηλαδή μπορείς αν θέλεις στη Β Λυκείου να επιλέξεις την ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών και στη Γ Λυκείου να επιλέξεις την ΟΠ Θετικών Σπουδών και μπορείς αν θέλεις στη Β Λυκείου να επιλέξεις την ΟΠ Θετικών Σπουδών και να πας στη Γ Λυκείου στην ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών . Ένα παράδειγμα: Υποψήφιος/α που θέλει σχολες του πεδίου Επιστήμες Υγείας (π.χ. Νοσηλευτική, Μαιευτική κλπ) και έχει πρόβλημα με τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης μπορεί να επιλέξει στη Β Λυκείου την ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών και στη Γ Λυκείου να επιλέξει την ΟΠ Θετικών Σπουδών.
neo-lyk-lathos

Καλοδήμος Δ.
Υπεύθυνος ΣΕΠ
ΚΕΣΥΠ Λαμίας

10 thoughts on “Νέο Λύκειο:Η επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού (ΟΠ) στη Γ Λυκείου είναι ανεξάρτητη της επιλογής ΟΠ στη Β Λυκείου

 1. Θα πρέπει να αντικατασταθούν οι ομάδες προσανατολισμού στη Β΄λυκείου με μαθήματα προσανατολισμού
  Έτσι κάποιος θα επιλέγει τα δύο μαθήματα που θα χρειαστεί για την ΟΠ της Γ΄λυκείου

 2. Εαν ενας μαθητης εχει επιλεξει οπ ανθρωπιστικων μπορει στην γ να επιλεξει ομαδα με μαθηματικα χωρις να εχει διδαχτει τα μαθηματικα προσ. της β ; δεν το βρισκω λογικο !

 3. Δεν ειναι περιεργο στο παραδειγμα που αναφερατε (εφοσον η υλη της β θεωρειται εξεταστεα για τη γ)πως ο μαθητης θα εχει φυσικη ;

  • 1]η εξεταστεά ύλη για τις πανελλαδικές είναι αυτή της Γ Λυκείου.
   2]με τη σημερινή δομή ύλης το μεγαλύτερο μέρος της Φυσική Β κατ δεν έχει σχέση με τη Φυσική Γ κατ ώς θεματικές ενότητες.

 4. Ορθή η επισήμανση του Δημήτρη. Το διάγραμμα προκαλεί σύγχυση και δίνει λάθος πληροφορία. Δεν υπάρχει περιορισμός στην επιλογή ομάδας προσανατολισμού στην Γ’ τάξη σε σχέση με την ομάδα που επέλεξε ο μαθητής στην Β’ τάξη. Και το παράδειγμα των μαθητών που επιθυμούν τις επιστήμες υγείας, σωστό σε σχέση με τα μαθηματικά.

 5. Γιώργο ούτε αυτό ισχύει όπως στο παράδειγμα που αναφέρω για σχολές Επιστημών Υγείας

 6. Σας ευχαριστούμε για τη διευκρίνιση γιατι το συγκεκριμένο διάγραμμα έχει αναδημοσιευθεί και σε άλλους χώρους. Το συγκεκριμένο θα μπορούσε να αναφέρεται μόνο στο κριτήριο των προαπαιτούμενων γνώσεων για την εφικτή παρακολούθηση των μαθημάτων στη Γ Λυκείου.

Leave a Comment

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com