Γιατί να σπουδάσω Κτηνιατρική

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Γιατί να σπουδάσω Κτηνιατρική

Οι Κτηνίατροι απασχολούνται με τα ζώα κάθε μέρα. Η Κτηνιατρική είναι το ιδανικό επάγγελμα για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν την συγκεκριμένη επιστήμη, αλλά πολύ περισσότερο αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν τα άρρωστα ή τραυματισμένα ζώα.
Οι σπουδές Κτηνιατρικής αποτελούν μια ειδικότητα που αναφέρεται στη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη των ασθενειών των ζώων αλλά και στην υγειονομική περίθαλψή τους, συμπεριλαμβανομένων των άγριων και κατοικίδιων ζώων.
Η Κτηνιατρική, ως επιστήμη, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αρχαία Αιγυπτιακά κείμενα που αναφέρονται σε ’νοσοκομεία ζώων’. Οι φοιτητές Κτηνιατρικής μαθαίνουν τις ανάγκες των ζώων, εμβαθύνουν στις καταστάσεις καλής υγείας των ζώων, μαθαίνουν τις διαδικασίες διάγνωσης και θεραπείας ασθενειών και διαταραχών των ζώων και είναι πρόθυμοι να εκπαιδεύσουν τους ιδιοκτήτες των ζώων σχετικά με την αντιμετώπιση ορισμένων ασθενειών των ζώων.
Τα ζώα τυγχάνουν Ιατρικής, Οδοντιατρικής και χειρουργικής αντιμετώπισης. Οι χειρουργικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν τις αντικαταστάσεις ισχίου ή και την αφαίρεση καταράκτη.
Οι Κτηνίατροι, επιπρόσθετα, παρέχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους με σκοπό να βοηθήσουν στην υγειονομική πρόληψη αλλά και στην υγιεινή των τροφίμων για να αποφευχθεί η εξάπλωση νόσων που προέρχονται από τα ζώα.
Η Κτηνιατρική, ως Ιατρική επιστήμη, αποτελεί ειδικότητα με την μεγαλύτερη ανάπτυξη. Το μέλλον φαίνεται αρκετά αισιόδοξο για τους Κτηνιάτρους. Στις περισσότερες χώρες, η ζήτηση για Κτηνιάτρους αυξάνεται, όπως π.χ. στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι Κτηνίατροι εργάζονται σε κρατικούς οργανισμούς, σε ιδιωτικά κέντρα περίθαλψης και θεραπείας ζώων ή μπορούν να ανοίξουν το δικό τους ιδιωτικό ιατρείο ζώων.
Οι σπουδές Κτηνιατρικής περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, τα μαθήματα της Κτηνιατρικής Φαρμακευτικής, της Μικροβιολογίας, της Ανατομίας, της Φυσιολογίας, της Βιοχημείας, της Γενετικής, της Ανοσολογίας, της Βιολογίας των ζώων και της Διατροφής των ζώων.

Επαγγελματική Μονογραφία εδώ
Τα επαγγελματικά δικαιώματα καθορίζονται από το άρθρο 12 & 13 του Π.Δ 344/200 ΦΕΚ 297Α/2000

Οι πτυχιούχοι μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς ανάλογους με την εξειδίκευση τους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μπορούν να απασχοληθούν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: σε υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, και άλλων υπουργείων, στην Αγροτική Τράπεζα, σε γεωργικούς και σε κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς και σε ενώσεις σε βιομηχανίες παρασκευής ζωοτροφών, σε φαρμακευτικές επιχειρήσεις, σε μονάδες παραγωγής αλλαντικών ύστερα από σχετική εξειδίκευση, σε επιστημονικά ιδρύματα έρευνας, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, σε δικό τους Ιατρείο μικρών ζώων.

Περισσότερα εδώ: https://sep4u.gr/sxoless/vet.php

ktiniatriki-1314

 

Σχολιάστε

3 × 1 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here