Θέματα Πανελλαδικών που διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Φέτος, για μια ακόμα φορά, η Κεντρική Επιτροπή Γενικών Εξετάσεων έβαλε θέματα Μαθηματικών και Φυσικής Κατεύθυνσης που μαθητές που είχαν ως μοναδική πηγή το σχολικό βιβλίο με τα βίας θα παίρνανε  τη βάση. Θέματα που για να τα αντιμετωπίσεις χρειαζόταν οπωσδήποτε φροντιστήριο! Χρόνια λέμε εμείς οι εκπαιδευτικοί μεταξύ μας ότι αν ένα παιδί δεν κάνει φροντιστήριο πολύ δύσκολα θα περάσει σε σχολή μεσαίων και υψηλών απαιτήσεων.
Άλλες χρονιές σε Θέματα δυσκολίας και έκτασης όπως στα Μαθηματικά και τη Φυσική υπήρχαν (και σωστά) έντονες διαμαρτυρίες . Φέτος δεν ακούστηκε τίποτα! Από τη μια μεριά η κυβέρνηση κάνει την προαγωγή πιο εύκολη από ποτέ στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους και από την άλλη βάζει το πήχη πάρα πολύ ψηλά με τα πολύ δύσκολα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων! Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η τακτική στα θέματα των Πανελλαδικών που αναγκάζει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες να ξοδεύουν τεράστια ποσά για να περάσουν σε σχολές τις Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρέπει κάποια στιγμή το σχολικό βιβλίο να αρκεί ώστε ένας μαθητής να είναι επαρκώς προετοιμασμένος για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Παράδειγμα προαγωγής στο Νέο Λύκειο:
poragogi-a-lyk-1415

Καλοδήμος Δ | Υπεύθυνος ΣΕΠ | ΚΕΣΥΠ Λαμίας

1 σκέψη στο “Θέματα Πανελλαδικών που διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Σχολιάστε

two × 1 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here