Σπουδές στην Κύπρο

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Για αρκετούς έλληνες υποψήφιους φοιτητές, οι σπουδές προτίμησής τους δεν περνούν από τα επιστημονικά πεδία του Μηχανογραφικού. Και αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν την εναλλακτική επιλογή μιας σχολής σε κάποιο κυπριακό ανώτατο εκ- παιδευτικό ίδρυμα, είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό. Στην Κύπρο λειτουργούν οκτώ πανεπιστήμια, από τα οποία τα τρία είναι δημόσια (το Ανοιχτό, το Τεχνολογικό και το Πανεπιστήμιο Κύπρου). Εκτιμάται ότι σπουδάζουν περισσότεροι από 3.000 Ελληνες. Νομική, Ψυχολογία, Παιδαγωγικά καθώς και πολυτεχνικές σχολές, όπως το Τμήμα Μηχανικών, φαίνεται πως είναι οι σχολές που βρίσκονται στις πρώτες προτιμήσεις των Ελλήνων. Δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια δεν υπάρχουν για το προπτυχιακό επίπεδο. Στα μεταπτυχιακά προγράμματα των δημοσίων ιδρυμάτων το κόστος κυμαίνεται περίπου στα 5.000 ευρώ για όλο τον κύκλο των σπουδών. Οι έλληνες υποψήφιοι σπουδαστές γίνονται δεκτοί στα κυπριακά πανεπιστήμια σε ποσοστό 10% επί του συνόλου των κυπρίων εισακτέων. Το μηνιαίο κόστος για διαμονή στη φοιτητική εστία δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες:
Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας Τηλ. 210-3734.800
http://www.mfa.gov.cy/mfa/Embassies/Embassy_Athens.nsf/

Σχολιάστε

five × five =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here