Η Προκήρυξη για τις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας. 1 έως 15 Ιουνίου οι αιτήσεις

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

η προκήρυξη

Υποψήφιοι που έχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις του κεφαλαίου II της παρούσας προκήρυξης, δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του ίδιου κεφαλαίου και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το Διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από την Τετάρτη 01/06/2016 έως και την Τετάρτη 15/06/2016.

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης οι υποψήφιοι μεταβαίνουν αυτοπροσώπως τις ημερομηνίες από την Παρασκευή 03/06/2016 έως και την Παρασκευή 17/06/2016 και από ώρα 08:00΄ έως ώρα 15.00΄ (συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων), στις έδρες των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) στα γεωγραφικά όρια των οποίων βρίσκεται η κατοικία τους.
Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται ηλεκτρονικά χωρίς να επακολουθήσει η αυτοπρόσωπη κατάθεσή της από τον υποψήφιο στην αρμόδια Επιτροπή ή κατατίθεται εκπρόθεσμα ή ταχυδρομικά ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή σε περίπτωση που δεν έχει κατατεθεί με αυτήν κάποιο εκ των απαιτούμενων δικαιολογητικών του κεφαλαίου ΙΙΙ της παρούσας προκήρυξης, δεν γίνεται δεκτή, θεωρείται ως μηδέποτε υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη για το Διαγωνισμό. Επίσης ο υποψήφιος μετά την υποβολή και πρωτοκόλληση της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης δεν έχει δικαίωμα να την ανακαλέσει ή να μεταβάλλει τα δηλωθέντα σε αυτή στοιχεία. Η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει αποκλεισμό από το Διαγωνισμό και τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.
Βεβαίωση ικανότητας από Στρατιωτική ή Αστυνομική Σχολή.
α. Οι υποψήφιοι που υποβλήθηκαν σε προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας ή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Όπλα), ή της Σχολής Ικάρων (Ιπτάμενοι), ή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς (Τμήμα Όπλων) με τα κριτήρια του Πυροσβεστικού Σώματος, για τις οποίες κρίθηκαν ικανοί, εξαιρουμένων των ιδιαίτερων απαιτήσεων των ανωτέρω Σχολών, δεν δοκιμάζονται από τις Επιτροπές ΠΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε αυτήν την περίπτωση οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλλουν, το αργότερο τη μεθεπόμενη ημέρα της ολοκλήρωσης των προκαταρκτικών τους εξετάσεων στη Στρατιωτική ή Αστυνομική Σχολή, σε οποιαδήποτε Επιτροπή ΠΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος (Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης, Επιτροπή Αθλητικών Δοκιμασιών ή Επιτροπή Ψυχοτεχνικών Δοκιμασιών) ή στις ΔΙ.Π.Υ.Ν. που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους, τη σχετική βεβαίωση ικανότητας από την αρμόδια Στρατιωτική ή Αστυνομική Σχολή. Όσοι προσκομίζουν την ανωτέρω βεβαίωση, θεωρούνται αυτοδικαίως ικανοί ως υποψήφιοι για τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
β. Η ίδια ως άνω διαδικασία εφαρμόζεται και σε περίπτωση που οι προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών ή Αστυνομικών Σχολών της ανωτέρω παραγράφου, διενεργούνται σε μεταγενέστερο χρόνο από τις αντίστοιχες του Πυροσβεστικού Σώματος με την προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι δεν παρουσιάστηκαν και δεν εξετάστηκαν, ούτε κρίθηκαν σε Επιτροπή ΠΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος.
1. Διάρκεια φοίτησηςσπουδών.
α. Η φοίτηση στη Σχολή Ανθυποπυραγών διαρκεί τέσσερα (4) έτη και οργανώνεται σε οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα με βάση τον κανονισμό προπτυχιακών σπουδών. β. Οι σπουδές στη Σχολή Πυροσβεστών διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα. Οι απόφοιτοι της Σχολής Πυροσβεστών είναι ανακριτικοί υπάλληλοι, εξελίσσονται βαθμολογικά μέχρι και το βαθμό του Πυρονόμου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Οι απόφοιτοι της Σχολής Πυροσβεστών, υποχρεούνται να υπηρετήσουν στο Πυροσβεστικό Σώμα επί τέσσερα (4) χρόνια από την ημερομηνία αποφοίτησης από τη Σχολή.
Οι απόφοιτοι της Σχολής Ανθυποπυραγών υπέχουν υποχρέωση δεκαετούς (10) παραμονής στο Π.Σ. μετά την ονομασία τους σε Αξιωματικούς.

Νοσήματα και σωματικές ατέλειες που αποκλείουν τους υποψηφίους από τις Σχολές της
Πυροσβεστικής Ακαδημίας

ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Ψυχωσικές διαταραχές (σχιζοφρενικές, παραληρητικές), μείζονες συναισθηματικές διαταραχές (καταθλιπτική διαταραχή, διπολικές διαταραχές), διαταραχές του λόγου (βατταρισμός, βραδυγλωσσία κ.λ.π.) νευρωσικές (σωματόμορφες) διαταραχές, εθισμός σε φάρμακα και τοξικές ουσίες, διαταραχές προσωπικότητας (σχιζοειδική, σχιζοτυπική, αντικοινωνική, ιδεοψυχαναγκαστική κ.λ.π.), ψυχοσεξουαλικές διαταραχές και διαταραχές ταυτότητος φύλου, νοητική υστέρηση, διάφορες αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές της μάθησης με έναρξη στην παιδική ηλικία, όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμισία, κ.λ.π

Χρονοδιάγραμμα ενεργειών

pyr-kr-hmerominies-16

Πυροσβεστική
Πυροσβεστική

Σχολιάστε

8 + 14 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here