Γεννήθηκα το 1995 και με έκοψαν από υποψήφιο των ΑΣΣΥ, γιατί;

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 7 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σήμερα ήρθε στο ΚΕΣΥΠ υποψήφιος για τις ΑΣΣΥ από το ΕΠΑΛ-Α και με ρώτησε γιατί ενώ είναι γεννημένος το Μαιο του 1995 η σχολή με απέρριψε λόγω ηλικίας. Η προκηρυξη αναφέρει:
Ηλικία
(1) Οι υποψήφιοι-ες των ΑΣΕΙ πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
(α) Για τις ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ και ΣΑΝ να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1995 και µεταγενέστερα.  Κατ’ εξαίρεση µπορούν να συµµετάσχουν:
α1/ Στη ΣΣΕ και οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάµεις Εθελοντές, Μόνιµοι, Οπλίτες που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 1993 και µεταγενέστερα.
α2/ Στη ΣΙ και οι υπηρετούντες στις Εδ Εθελοντές, Οπλίτες, Οπλίτες πρότακτοι, Οπλίτες παρατεταµένης θητείας και Μαθητές – Απόφοιτοι ΑΣΣΥ που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 1994 και µεταγενέστερα.
(β) Στη ΣΣΑΣ όσοι γεννήθηκαν από την 31 δεκεµβρίου 1995 και µεταγενέστερα.
(2) Οι υποψήφιοι -ες των ΑΣΣΥ πρέπει να µην έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεµβρίου του έτους συµµετοχής τους στις εξετάσεις. Διόρθωση ηλικίας µε δικαστική απόφαση λαµβάνεται υπόψη, εφόσον προκύπτει ότι η απόφαση αυτή έχει καταστεί αµετάκλητη. Οι υποψήφιοι-ες θα πρέπει να έχουν γεννηθεί την 31 Δεκεµβρίου 1995 και µεταγενέστερα.

Επομένως το όριο ηλικίας για τις ΑΣΕΙ είναι τα 21 χρόνια (1996) και για τις ΑΣΣΥ τα 20 χρόνια (1996)!

3 σκέψεις στο “Γεννήθηκα το 1995 και με έκοψαν από υποψήφιο των ΑΣΣΥ, γιατί;

  1. Γεια σας, μήπως γνωρίζετε τίποτα για τις θέσεις στις στρατιωτικές σχολές για τους υποψηφίους του παλιού συστήματος; Υπάρχουν σχολές που δε θα δεχθούν κανέναν με το παλιό σύστημα .Οι υποψήφιοι με το 10% έχουν περισσότερες θέσεις από ότι όσοι ξαναέδωσαν πανελλαδικές. Μπορεί σε κάποια στρατιωτική σχολή κάποιος με το παλιό σύστημα να έχει 17.000 μόρια και να μην περάσει και κάποιος με το 10% να περάσει στην ίδια σχολή με 14.000 μόρια. Είναι αδικία να μην έχουμε πρόσβαση σε όλες τις σχολές ,αφού δώσαμε ξανά εξετάσεις!

      • Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση , πάντως αν μάθετε κάτι ενημερώστε με σας παρακαλώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.