Ιδρύεται Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Υ.Α.)

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου

«Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας »
KEΦΑΛΑΙΟ Α/
ΣΧΟΛΗ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Σ.Υ.Α.)
Άρθρο 1
Ίδρυση – Αποστολή
Ιδρύεται Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Υ.Α.), η οποία έχει ως αποστολή να παράγει, μετά από κατάλληλη εκπαίδευση, άνδρες και γυναίκες μονίμους υπαξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), με άρτια στρατιωτική
αγωγή και επαγγελματική κατάρτιση, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του ως άνω κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων.
Άρθρο 2
Εκπαίδευση
1. Στους σπουδαστές της Σ.Υ.Α. παρέχεται ακαδημαϊκή, στρατιωτική και πρακτική εκπαίδευση.
2. Στη Σ.Υ.Α. λειτουργούν οι ακόλουθες κατευθύνσεις, που θα περιλαμβάνουν τις συναφείς με αυτές ειδικότητες:
α) Κατεύθυνση Τεχνολογικής Υποστήριξης.
β) Κατεύθυνση Επιχειρησιακής Υποστήριξης.
γ) Κατεύθυνση Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης.

Άρθρο 3
Υπαγωγή-Έδρα-Διάρκεια εκπαίδευσης
1. Η Σ.Υ.Α. είναι Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών, ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπάγεται στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης. Οι σπουδαστές της Σχολής εισέρχονται σε αυτήν κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την εισαγωγή των σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 11 του ν.1911/1990 (Α/ 166).
2. Έδρα της Σχολής ορίζεται η αεροπορική βάση της Δεκέλειας. Κατόπιν σχετικής απόφασης του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου, η εκπαίδευση μιας εκ των κατευθύνσεων ή μέρος της εκπαίδευσης ορισμένων εκ των ειδικοτήτων, δύναται να παρέχεται και σε εγκαταστάσεις άλλης μονάδας ή εκπαιδευτικού κέντρου της ΠΑ.
3. Η διάρκεια της εκπαίδευσης στη Σχολή είναι τριετής. Οι σπουδαστές που αποφοιτούν ευδοκίμως ονομάζονται Σμηνίες της αντίστοιχης κατεύθυνσης -ειδικότητας.
Άρθρο 4
Ειδικές διατάξεις
1. Οι πρώτοι σπουδαστές της Σ.Υ.Α. εισάγονται το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, οπότε παύει η εισαγωγή  σπουδαστών στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών, τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών και τη Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων.
2. Όσοι κατά το χρόνο εισαγωγής των πρώτων σπουδαστών της Σ.Υ.Α. τυγχάνουν σπουδαστές στις λοιπές Σχολές της παραγράφου 1, ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους σε αυτές, σύμφωνα με τις ισχύουσες για κάθε Σχολή διατάξεις.
Εφόσον εκλείψει το σύνολο των σπουδαστών αυτών ανά Σχολή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, με απόφασή του, που εκδίδεται κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διαλύει την εν λόγω Σχολή, ενώ με όμοια απόφαση που δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθορίζει κάθε σχετική αναγκαία λεπτομέρεια οργανωτικού χαρακτήρα για την υλοποίηση της διάλυσης

Σχολιάστε

1 × four =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here