Τι θα ισχύει φέτος (2017) για το 10%

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 7 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή
4. α) Η παρ. 33 του άρθρου 39 του ν. 4186/2013, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 40 του ν. 4342/2015 (Α’143), αντικαθίσταται ως εξής:
«33. Οι κάτοχοι απολυτηρίου οποιουδήποτε τύπου Λυκείου που παρέχει πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι επιθυμούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε Τμήμα, Σχολή ή Εισαγωγική Κατεύθυνση των Πανεπιστημίων, Τ.Ε.Ι., Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), Σχολών της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, εφόσον έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή ημερήσιων ΕΠΑΛ, μπορούν να μετέχουν για την εισαγωγή τους στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης, χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασης τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, στα ειδικά μαθήματα και στις πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το δικαίωμα αυτό δεν αφορά τους υποψηφίους που συμμετείχαν σε πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας θέσεις επιπλέον αριθμού εισακτέων και μπορεί να ασκηθεί το επόμενο και το μεθεπόμενο έτος του έτους τελευταίας εξέτασης στα ανωτέρω πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται σε ποσοστό 60% για τους συμμετασχόντες στις εν λόγω εξετάσεις το αμέσως προηγούμενο έτος και σε ποσοστό 40% για όσους έχουν συμμετάσχει στην εξεταστική διαδικασία δύο (2) έτη πριν από το έτος υποβολής νέου μηχανογραφικού χωρίς νέα εξέταση.
Με κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων καθώς και των συναρμόδιων Υπουργών, όπου απαιτείται, καθορίζονται τα ειδικότερα ποσοστά επί του αριθμού των εισακτέων ανά κατηγορία».
β) Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου εφαρμόζονται από το σχολικό έτος 2016-2017.

16 σκέψεις στο “Τι θα ισχύει φέτος (2017) για το 10%

 1. έδωσα δεύτερη φορά πανελλαδικες το 2015 χρησιμοποιησα 10% το 2016, με την παρούσα ρύθμιση μπορώ και το 2017, σωστά;;;

 2. Καλημέρα σας,
  Μπορώ να ενταχθώ στο 10% των εισερχομένων σε ΤΕΦΦΑ ή σε κάποια Ιατρική σχολή, χωρίς εξετάσεις?
  Έχω απολυτήριο λυκείου από το 2000 και πτυχίο ΑΕΙ 2004.
  Ευχαριστώ!

 3. υπάρχει περίπτωση να ισχύσει το παλιό μηχανογραφικό του 2016 ?

  Πότε πρέπει να δηλώσουμε για το 10% ?
  ευχαριστώ

 4. ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ 10% ΓΙΑ 2017- ΈΧΟΥΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ?

  Παρακαλώ ποιά είναι αυτά τα ειδικότερα ποσοστά επί του αριθμού των εισακτέων ανά κατηγορία?

  Επίσης όταν συμπληρώσουμε το μηχανογραφικό αυτό θα είναι το νέο μηχανογραφικό όπως ισχύει σήμερα?Δηλαδή, ΓΙΑ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ, θα περιλαμβάνονται και οι νέες σχολές στο πεδίο 3 ?

  Ευχαριστώ πολύ.

 5. Αγαπητέ Κύριε Καλοδήμο, με απολυτύριο Λυκείου σχολικού έτους 1977-1978 ποιά ειναι η διαδικασία εισαγωγης σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ παρακαλώ?

 6. Κ.Καλοδήμο βλέπω τόσες μέρες τις ειδήσεις μήπως βγάλουν καμία εγκύκλιο που να το ξεκαθαρίζει αν οι μαθητές που δώσανε πανελληνιες το 2016 με το παλαιό σύστημα δικαιούνται ξεχωριστό ποσοστό απο αυτούς που δώσανε με το καινούριο σύστημα πάλι το 2016(αναφέρομαι για το 10%).Δεν βρίσκω τίποτα και εχω απελπιστεί. Μήπως γνωρίζεται κατι σχετικό;

 7. “διεκδικώντας θέσεις επιπλέον αριθμού εισακτέων” : Αφορά τις Ειδικές Κατηγορίες
  “ι μπορεί να ασκηθεί το επόμενο και το μεθεπόμενο έτος του έτους τελευταίας εξέτασης…”
  Όσοι εξετάσθηκαν τελευταία φορά το 2016 έχουν δικαίωμα το 2107 και 2018

 8. “Το δικαίωμα αυτό δεν αφορά τους υποψηφίους που συμμετείχαν σε πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας θέσεις επιπλέον αριθμού εισακτέων και μπορεί να ασκηθεί το επόμενο και το μεθεπόμενο έτος του έτους τελευταίας εξέτασης στα ανωτέρω πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.”

  Σας παρακαλώ μπορείτε να εξηγήσετε τι σημαίνει αυτή η πρόταση;

Τα σχόλια είναι κλειστά.