Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιβεβαιώνει την θέση του στην ελίτ των Πανεπιστημίων παγκοσμίως

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 7 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιβεβαιώνει την θέση του στην ελίτ των Πανεπιστημίων παγκοσμίως σύμφωνα και με την διεθνή λίστα κατάταξης Shanghai (Academic Ranking of World Universities)

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιβεβαιώνει την θέση του στην ελίτ των Πανεπιστημίων παγκοσμίως σύμφωνα και με την διεθνή λίστα κατάταξης Shanghai (Academic Ranking of World Universities)

Η διεθνής λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Shanghai (Academic Ranking of World Universities), μία από τις πιο έγκυρες λίστες στον κόσμο, κατατάσσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μεταξύ των κορυφαίων στα επιστημονικά πεδία που θεραπεύει. Η λίστα φέτος κατέταξε περισσότερα από 4000 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης σε 52 επιστημονικά πεδία.

Πιο συγκεκριμένα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατατάσσεται στην «ελίτ» των Πανεπιστημίων στις Κοινωνικές Επιστήμες, καθώς βρίσκεται μεταξύ των θέσεων 151-200 παγκοσμίως στα επιστημονικά πεδία των Οικονομικών, μαζί με άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, όπως το Free University του Βερολίνου, το Heidelberg University, το Queen Mary University London, και των Χρηματοοικονομικών, μαζί με άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, όπως το Technical University of Munich, το University College London, το University of Strathclyde και το University of Vienna.

Για τις παραπάνω κατατάξεις λαμβάνονται στοιχεία από την βάση της Web of Science, όπως ο αριθμός των δημοσιεύσεων, των ετεροαναφορών (citations), των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες, των δημοσιεύσεων σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά, καθώς και ο αριθμός του προσωπικού του Πανεπιστημίου που παρέλαβε κάποιο σημαντικό επιστημονικό βραβείο.

Με αφορμή την παραπάνω διάκριση ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης δήλωσε: «Η διεθνής αναγνώριση που απολαμβάνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για ακόμη μία φορά είναι αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας των μελών του, συχνά σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες. Η αναγνώριση αυτή ενθαρρύνει όλους μας στη συνέχιση αυτής της προσπάθειας. Η διεθνής καλή φήμη των Ελληνικών Πανεπιστημίων αποτελεί πνευματικό κεφάλαιο για τη χώρα και εφαλτήριο προόδου της.»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα: http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/index.html

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ
ID: 306

Σχολιάστε

two × 2 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here