Καταργείται το κατώτατο όριο ύψους για εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές της Ε.Ε.

Την απόφαση ότι ο ορισμός κατώτατου ορίου ύψους για την εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές αποτελεί «έμμεση διάκριση εις βάρος των γυναικών», έλαβε χθες το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το δικαστήριο, που έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο, αναφέρει στην απόφασή του, που ισχύει και για τις 28 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το κριτήριο του ύψους θα πρέπει να αντικατασταθεί με μια επιλογή βάσει των σωματικών ικανοτήτων των υποψηφίων.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια Ελληνίδα, η οποία είναι κάτω του 1,70μ. και για τον λόγο αυτό δεν της επετράπη να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την εισαγωγή της στη σχολή της Αστυνομίας, προσέφυγε στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας τις διακρίσεις εις βάρος της εξαιτίας του ύψους της.

Οι ελληνικές Δικαστικές Αρχές απευθύνθηκαν στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για γνωμοδότηση. Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι όντως η γυναίκα αυτή ήταν θύμα διακρίσεων.

Καθώς το μέσο ύψος των γυναικών είναι μικρότερο από αυτό των ανδρών, το όριο του 1,70μ. που ισχύει για όλους τους υποψήφιους για την εισαγωγή τους στις αστυνομικές σχολές «αποτελεί έμμεση διάκριση καθώς αποκλείει πολύ μεγαλύτερο αριθμό γυναικών απ’ ό,τι ανδρών», αναφέρει στην απόφασή του.

πηγή

 
  

2 thoughts on “Καταργείται το κατώτατο όριο ύψους για εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές της Ε.Ε.

  1. Ξερετε αν θα μειωθει το υψος των γυναικων απο τις φετινες πανελλαδικες εξετασεις;

    Σας ευχαριστω

Leave a Comment

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com