Η υπεπρωταθλητρια κόσμου σε εισακτεους δημιουργεί ακόμα ένα Τμήμα!

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25-10-2017, 10:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Την ίδρυση Γεωπονικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά στην… Άρτα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκαταλαμβάνοντας κάπως τη συζήτηση που γίνεται για την ένωση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-ΤΕΙ Ηπείρου. Και αυτό γιατί η αμέσως επόμενη εξαγγελία του μπέρδεψε κάπως τα πράγματα, καθώς ανακοίνωσε τρία διετή προγράμματα, υπό τη σκέπη του πανεπιστημίου: είναι το πρόγραμμα Γαλακτοκομίας, το πρόγραμμα Γεωργοκτηνοτροφικής Παραγωγής και το πρόγραμμα Ιχθυοκαλλιεργειών.

Αυτή η εξέλιξη μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα, επί του πρακτέου: ή ότι η Γεωπονική θα είναι μια εντελώς νέα σχολή, η οποία δεν θα βασιστεί στα υπάρχοντα τμήματα του ΤΕΙ (δύσκολο) ή ότι θα γίνει μεν νέα σχολή με τα βασικότερα κομμάτια των υπαρχόντων τμημάτων και ό,τι μείνει, θα μετατραπεί πρακτικά σε ένα «ΙΕΚ πανεπιστημιου». Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «τα διετή αυτά προγράμματα, τα οποία για πρώτη φορά θεσμοθετούνται στο πλαίσιο των ΑΕΙ, θα αναβαθμίσουν ριζικά την τεχνική εκπαίδευση και θα είναι προσβάσιμα στου αποφοίτους των ΕΠΑΛ. Πολύ σημαντικό εδώ είναι ότι οι φοιτητές τους θα λαμβάνουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων». Τέλος, ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά επιβεβαίωσε την αποδοχή του αιτήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την ίδρυση σε αυτό ενός Κέντρου Έρευνας, με ινστιτούτα για την Βιοϊατρική, το Περιβάλλον, τις Τεχνολογίες Υλικών και Εφαρμογών, καθώς και τις Ανθρωπιστικές Σπουδές. Την πρόταση είχε καταθέσει μερικές ώρες πριν ο πρύτανης, Γιώργος Καψάλης.

Πηγή