ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ υποψηφίων στρατιωτικών σχολών

Last updated on May 20th, 2014 at 03:53 am

Στις ειδικές κατηγορίες υπάγονται οι παρακάτω περιπτώσεις:
α. Ν.3648/08 Αρ.11-1α (35% επί των εισακτέων)
1.    Τέκνα πολυτέκνων
2.    Τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά

β. Ν.3648/08 Αρ.11-1β (10% επί του 35%)
1.    Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων ειρηνικής περιόδου ή πολεμικών επιχειρήσεων
2.    Τέκνα θανόντων στρατιωτικών ενόπλων δυνάμεων σε διατεταγμένη υπηρεσία
3.    Τέκνα μονίμων στρατιωτικών-εφέδρων και κλη-ρωτών οπλιτών που συμμετείχαν σε πολεμικά γεγονότα της Κύπρου

γ. Ν.3648/08 Αρ.11-1γ (Έλληνες Εξωτερικού)
Του Ν. 2552/97 (3% της γενικής σειράς επιτυχίας). Με τον γενικό όρο ‘’Έλληνες του Εξωτερικού’’ προσδιορίζονται συνολικά οι δύο (2) κατηγορίες υποψηφίων, ως άρθρο 3, παράγραφος 1, εδάφια α και β του Ν.1351/83 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα που είναι Έλληνες το γένος και περιγράφονται, η μεν μία ως τα τέκνα Ελλήνων κατοίκων του Εξωτερικού, η δε άλλη ως τα τέκνα Ελλήνων Υπαλλήλων (Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού) που υπηρετούν στο Εξωτερικό. Οι δύο (2) αυτές ειδικές κατηγορίες προκειμένου για την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές, αποτελούν μαζί μία (1) ενιαία κατηγορία υποψηφίων τους Έλληνες του Εξωτερικού. (άρθρο 11 νόμου 3648/2008)

n3648_2008.pdf

Μέχρι τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2007 η κατηγοριοποίηση των ειδικών κατηγοριών ήταν διαφορετική (Ειδική Κατηγορία 72 και Ειδική Κατηγορία 80). Η υπάρχουσα κατηγοριοποίηση( Ν.3648/2008) εφαρμόστηκε πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2008.

Μέχρι και το 2007 ισχυε:

α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 82
Του ν. 1297/ 82 (10% της γενικής σειράς επιτυχίας).Παιδιά Στρατιωτικών των τριών Κλάδων των ΕΔ που φονεύθηκαν ή πέθαναν (στον πόλεμο ή την ειρήνη) κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας πρόδηλα και αναμφισβήτητα ένεκα αυτής.
β. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 70
Του ΝΔ 582/70 (25% της γενικής σειράς επιτυχίας)
(1)    Παιδιά Πολυτέκνων
(2)    Παιδιά ή αδέλφια αναπήρων η θυμάτων Στρατιω¬τικών (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) ειρηνικής περιόδου ή αναπήρων πολέμου.
(3)    Παιδιά ή αδέλφια θυμάτων Εθνικής Αντίστασης
γ. Έλληνες του Εξωτερικού
Του Ν. 2552/97 (3% της γενικής σειράς επιτυχίας). Με τον γενικό όρο ‘’Έλληνες του Εξωτερικού’’ προσδιορίζονται συνολικά οι δύο (2) κατηγορίες υποψηφίων, ως άρθρο 3, παράγραφος 1, εδάφια α και β του Ν.1351/83 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα που είναι Έλληνες το γένος και περιγράφονται, η μεν μία ως τα τέκνα Ελλήνων κατοίκων του Εξωτερικού, η δε άλλη ως τα τέκνα Ελλήνων Υπαλλήλων (Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού) που υπηρετούν στο Εξωτερικό. Οι δύο (2) αυτές ειδικές κατηγορίες προκειμένου για την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές, αποτελούν μαζί μία (1) ενιαία κατηγορία υποψηφίων τους Έλληνες του Εξωτερικού.

 •  
 •  
 •  

24 thoughts on “ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ υποψηφίων στρατιωτικών σχολών

 1. Εχω άλλα 2 αδερφια στην οικογεννεια μου εντασσομαι σε ειδικη κατηγορια για τις στρατιωτικες σχολές ? Επίσης για τις ειδικες κατηγοριες (και συγκεκριμενα για παιδια τρίτεκνων οικογεννειων) τα μόρια για τις στρατιωτικες σχολες για παράδειγμα της ικάρων ηταν 16.000 δηλαδη 1000 μορια κατω απο την γενικη σειρά? Απο οσο εχω ψαξει ισχύουν ολα αυτα απλα επειδη μου φαινονται πολυ καλα για να ειναι αληθινα θα ηθελα μια επιβεβαιωση απο κάποιον έμπειρο …ευχαριστώ!

  • η μεγαλύτερη βοήθεια για τους τρίτεκνους είναι στο στρατό όπου μαζί με τους πολύτεκνους διεκδικούν το 35% των θέσεων

 2. ο συζυγος μου ειναι αστυνομικος τραυματισμενος εν ωρα υπηρεσιας και ενεκα αυτης με ποσοστο αναπηριας 96% τα παιδια μου μπορουν να δωσουν για στρατιωτικες σχολες με τις ειδικες κατηγοριες?

 3. Ο αδερφός μου εχει αναπηρία, γίνεται να περασω σχολη Ικαρων μηχανικών με μειωμένα μορια;

 4. Καλημερα. Ανηκω στην κατηγορια 2 ελληνων εξωτερικου. μπορω να δωσω πανελληνιες για τις στρατιωτικες σχολες ελληνων στο εξωτερικου ;

 5. Καλησπερα έδωσα πέρυσι από την ειδική κατηγορία 3648β και δεν πέρασα και επιθυμώ να ξαναδωσω φέτος πάλι για στρατιωτικες σχολές ισχύει και για φέτος η κατηγορία μου;

 6. ο πατερασ μου πεθανε εν ωρα υπηρεσιασ ξερετε αν μπορω να μπω στην σσε χωρις να μετρα το ποσο εχω γραψει στισ πανελληνιες

  • Με πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικείται θέσεις στην ειδική κατηγορία 3648Β

 7. Γεια σας, θα ηθελα να κανω μια ερωτιση. Εδωσα πανελλήνιες εξετασεις το 2016 αλλα με το ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Δικαιούμαι καπια θεση με το 10% για τη σχολη ικαρων;

 8. Γεια σας ο πατερας μου πασχει απο σκλήρυνση κατα πλακας με ποσοστό αναπηρίας 68% κατατάσσομαι στην ειδικη κατηγορία των στρατιωτικών σχολών ,σύμφωνα με το νόμο 3648 β;;

 9. Τα παιδιά στρατιωτικών που απλα οι γονείς τους ειναι στο στρατό χωρίς καμία άλλη πολεμική εμπειρία όπως τη συμμετοχή στη Κύπρο …υπολογίζονται στην ειδική κατηγορία στις στρατιωτικές σχολές ώστε να έχουν μείωση μορίων;; !

 10. γεια σασ ειμαι στην καηγορια τριτεκνων αρα ειδικη κατηογρια…κ ειδα πωσ το στρατολογικο σασ απο 19.οοο σ ειδικη κατηγορια παει 7700 ισχυει κ για μμενα??

  • τα στοιχεία που αναφέρεις δεν είναι τα σωστά. Το 2010 η βάση της Γενικής Σειράς ήταν 19087 και στις Ειδικές Κατηγορίες 18775

 11. καλησπερα…εγω εχω άλλα 2 αδέρφια (3 στο σύνολο) αλλα και τα 2 ειναι πάνω απο 23….μπωρω να μπω ικάρων απο ειδικη κατηγορία??? επίσης ο πατέρας μου ειναι ακομα στο στρατό!

 12. kalispera..eimaste 3 paidia stin oikogeneia kai ithela na rwtisw poso prepei na einai to megalytero paidi gia na ypagomai stin katigoria triteknwn….

  • πρέπει να είναι άγαμα και να μην έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολο γικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώ νουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους.

 13. καλησπέρα σας…ο παπούς μου υπήρξε/υπηρέτησε στην εθνική αντίσταση το 194κάτι…ξέρει κανείς αν εντάσομαι σε κάποιες απο τισ ειδικές κατηγορίες των στρατιωτικών σχολών?

 14. καλησπερα σασ …θα ηθελα να ρωτησω κατι.εχω χασει την μητερα μου ειμαι σε ειδικη κατηγορια στισ στρατιωτικεσ σχολεσ?

Leave a comment

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: