ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΝΕΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Δελτίο Τύπου του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναφέρει:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΝΕΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη θέση [151-200] στα καλύτερα Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που ιδρύθηκαν την τελευταία 50ετία (Times HigherEducation Young University Ranking 2018)

Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας πληροφορήσουμε ότι, όπως ανακοινώθηκε μόλις χθες (6/6/2018), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμπεριλαμβάνεται, για το έτος 2018, ανάμεσα στα [151-200] κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που ιδρύθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διεθνούς αξιολογικής κατάταξης Times Higher Education Young University Ranking 2018 των έγκυρων βρετανικών Times Higher Education (THE).

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2018/young-university-rankings

Η τιμητική αυτή θέση που έλαβε το Πανεπιστήμιο Αιγαίουμεταξύ μεγάλου αριθμού νέων Πανεπιστημίων παγκοσμίως, αποτελεί έναν ακόμη σταθμό στην αποτύπωση της θετικής ακαδημαϊκής του πορείας. Αναδεικνύει την ταχύτατη άνοδο του δημόσιου πολυνησιωτικού Πανεπιστημίου της χώρας στο διεθνές ακαδημαϊκό στερέωμα σε λιγότερα από τριάντα πέντε χρόνια από την ίδρυσή του και το φέρνει ακόμη πιο ψηλά στην εθνική και διεθνή ακαδημαϊκή επικαιρότητα.

Η αδιάκοπη προσπάθεια, με προσήλωση στους ακαδημαϊκούς στόχους και την εξωστρεφή διεθνοποιημένη ακαδημαϊκή λειτουργία, για περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου ακόμη και σε περίοδο κρίσης, αποτυπώνεται για μία ακόμη φορά τη φετινή χρονιά.

Έτσι, συνολικά, μετά και τις επιτυχίες με τις οποίες διακρίθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με διεθνείς έγκυρες αξιολογήσεις το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ευρίσκεται πλέον:

  • στη θέση [601-800] στον κόσμο το 2017, στο πλαίσιο του Times Higher Education University Ranking 2017
  • στη θέση [447] στην Ευρώπη και [1.123] στον κόσμο, στη γενική κατάταξη μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων Πανεπιστημίων στον κόσμο, στο πλαίσιο του Webometrics Ranking of World Universities 2017
  • στη θέση [301-400] στον κόσμο, μεταξύ χιλιάδων Πανεπιστημίων, στις Κοινωνικές Επιστήμες (Social Sciences), στο πλαίσιο του Times Higher Education UniversityRanking 2017
  • στη θέση [146] στον κόσμο, μεταξύ μεγάλου αριθμού Πανεπιστημίων Αναδυόμενων Οικονομιών (Emerging Economies University Rankings), στο πλαίσιο του Times Higher Education University Ranking for Emerging Economies 2017
  • στη θέση [151-200] ανάμεσα στα καλύτερα Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που ιδρύθηκαν την τελευταία 50ετία, στο πλαίσιο του Times Higher Education Young University Ranking 2018.

Η αναγνώριση της δυναμικής ανοδικής πορείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί χαρά, τιμή, αλλά και χρέος συνέχειας για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Αιγαίου.

Προσθήκη του Διαχειριστή:

Η Times Times Higher Education Young University Rankings απαριθμεί τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου ηλικίας 50 ετών ή κάτω. Η κατάταξη του 2018 περιλαμβάνει 250 πανεπιστήμια, από 200 το 2017.

Ο πίνακας βασίζεται στους ίδιους 13 δείκτες επιδόσεων με τη ναυαρχίδα της παγκόσμιας κατάταξης πανεπιστημίων, αλλά οι διορθωτικοί συντελεστές έχουν ρυθμιστεί ώστε να αποδίδουν μικρότερο βάρος στη φήμη.

Στην ίδια λίστα το καλύτερο Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης

© 2018, sep4u,gr. All rights reserved. sep4u,gr

  •  
  •  
  •  
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!