Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού (Μέρος 2ο)

Διαβάστε γενικές πληροφορίες για το σύστημα πρόσβασης:
https://sep4u.gr/wp-content/uploads/pe_sos_2018.pdf 

Θεωρούμε ως υπόθεση εργασίας ότι έχουμε συγκεντρώσει τον μέγιστο αριθμό μορίων π.χ. 20.000 μόρια. Σας υπενθυμίζουμε ότι έχουν παρατηρηθεί άνοδοι και πτώσεις σχολών κατά χιλιάδες μόρια από την μια χρονιά στην άλλη. Το τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική (Λαμία) το 2016 ανέβηκε κατά 3.470 μόρια που ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από όλα τα τμήματα του Μηχανογραφικού 2016.

*Ομαδοποιούμε σχολές με κοινό επιστημονικό αντικείμενο. π.χ έστω ότι θέλουμε να δηλώσουμε το 2ο και το 3ο πεδίο . Σε αυτά τα δύο πεδία υπάρχουν ομάδες τμημάτων Αρχιτεκτόνων, Βιολογίας, Γεωγραφίας, Γεωλογίας, Γεωπονίας, Δασολογίας, Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, ΗΜΜΥ, Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Μαθηματικών, Παιδαγωγικά, Φυσικής, Φαρμακευτικής, Χημείας κλπ

*Ιεραρχούμε τις ομάδες σχολών π.χ. Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Χημείας, Φυσικής κλπ

*Κάνουμε ιεράρχηση σχολών μέσα στην ίδια ομάδα π.χ. Ιατρικής Αθήνας, Ιατρικής Θες/νικής, Φαρμακευτικής Αθήνας, Φαρμακευτική Θες/νικής κλπ

*Μια εφαρμογή  που θα μας βοηθήσει να κάνουμε τις παραπάνω ενέργειες είναι η https://sep4u.gr/sxoles/gel_new.html. Στις επιλογές της εφαρμογής αυτής επιλέγουμε ΝΑΙ στο πεδίο Drop and Drag. Αφού συμπληρώσουμε και τα υπόλοιπα πεδία πατάμε το κουμπί αναζήτηση. Στα τμήματα που επιστρέφει η εφαρμογή πατάμε πάνω σε κάθε τμήμα και την σέρνουμε  στη σειρά που επιθυμούμε.  Στη δεξιά στήλη όπως δείχνει και η παρακάτω εικόνα φαίνεται η σειρά των κωδικών που έχουμε επιλέξει:

*Προσέχουμε να βάλουμε και αντίστοιχα τμήματα για το ενδεχόμενο μετεγγραφής π.χ Εάν θέλουμε το Μαθηματικό Ιωαννίνων και τα μόρια μας δεν επαρκούν μπορεί να περάσουμε στο Μαθηματικό Σάμου και να πάμε με μετεγγραφή στα Ιωάννινα. Με τις μετεγγραφές μπορούμε να «αυξήσουμε» κατά χιλιάδες τα μόρια μας.

*Προσοχή στην δήλωση των μη αντίστοιχων τμημάτων. Δεν υπάρχει δυνατότητα μετεγγραφής.

*Οι υποψήφιοι που θέλουν να διεκδικήσουν τμήματα του 4ου Επιστημονικού Πεδίου πρέπει να αποφασίσουν  πρώτα τι επιθυμούν περισσότερο: Οικονομία ή Πληροφορική .

*Οι γενικότερες σχολές έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από τις εξειδικευμένες.

*Αφού καταλήξουμε στην σειρά που θα δηλώσουμε τα τμήματα επισκεπτόμαστε την  ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας για την οριστική υποβολή.

Η ιστοσελίδα είναι :https://exams.it.minedu.gov.gr   .

Ένας τρόπος για να την συμπληρώσουμε είναι να έχουμε έτοιμη τη λίστα με τους κωδικούς των τμημάτων που επιθυμούμε . Τη λίστα αυτή μπορείτε να την κάνετε και με την εφαρμογή  που αναφέρθηκε παραπάνω. (https://sep4u.gr/sxoles/gel_new.html). Αφού έχετε έτοιμη τη λίστα στο περιβάλλον της εφαρμογής του Υπουργείου  πατάμε Ctrl+F και γράφοντας τον κωδικό του τμήματος ο δείκτης πάει στο αντίστοιχο τμήμα. Προφανώς μπορούμε  να βρούμε το κάθε τμήμα ψάχνοντας τον τίτλο του τμήματος χωρίς να ακολουθήσουμε την προηγούμενη διαδικασία.