Χρυσάνθη Αυγέρου καθηγήτρια στο LSE

London School of Economics and Political Science (LSE)

Η Χρυσάνθη Αυγέρου γεννήθηκε στον Βόλο το 1954. Έχει πτυχίο στα Μαθηματικά από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθήνας, Masters of Science στους υπολογιστές από το πανεπιστήμιο Loughborough της Αγγλίας και διδακτορικό από το London School of Economics and Political Science (LSE). Όλη η πανεπιστημιακή καριέρα της είναι στο LSE, όπου πήρε θέση lecturer το 1986 στο τμήμα ανάλυσης συστημάτων, επιχειρησιακής έρευνας και στατιστικής, και έγινε καθηγήτρια πληροφοριακών συστημάτων το 2003.

Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα της αφορούν τον ρόλο της πληροφορικής σε οργανωσιακές καινοτομίες και στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη. Ανάμεσα στις πιο αξιόλογες δημοσιεύσεις της είναι το βιβλία  Information Systems and Global DiversityThe Social Study of Information and Communication Technology: Innovation, Actors, and Contexts; The Oxford Handbook of Information and Communication Technologies.

Έχει αποκτήσει τον τίτλο ‘fellow’ του διεθνή οργανισμού πανεπιστημιακών πληροφοριακών συστημάτων Association for Information Systems. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επεξεργασίας Πληροφοριών (ΙFIP), από το 2007 μέχρι το 2011, πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής για τις ‘κοινωνικές επιπτώσεις της πληροφορικής’ του IFIP από το 2005 μέχρι το 2011, και πρόεδρος της εξειδικευμένης ομάδας του IFIP για την έρευνα πληροφορικής στις αναπτυσσόμενες χώρες από το 1995 μέχρι το 2005.

πηγή

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com