10-steps-to-study-in-holland-flyer
Η πορεία προς τον χαρακτηρισμό ως γενικού ιατρού στην Ολλανδία συνίσταται σε τρεις κύριες φάσεις:
– Πτυχίο στην ιατρική (3 έτη)
– MSc στην ιατρική (επιπλέον 3 χρόνια)
– Εκπαίδευση (ένα έτος)
Η ολλανδική γλώσσα είναι αναπόσπαστο μέρος του πτυχίου και πρέπει να περάσετε τις εξετάσεις στη γλώσσα, εάν θέλετε να αποφοιτήσετε. Η ολλανδική γλώσσα δεν είναι σημαντική μόνο όταν πρόκειται για ασθενείς. Είναι απαραίτητο επειδή δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε τη φάση MSc των σπουδών σας στα αγγλικά οπουδήποτε. Υπάρχουν πτυχία Master στην ιατρική έρευνα και τεχνολογία που διδάσκονται στα αγγλικά, αλλά αυτά δεν έχουν σχεδιαστεί για να μπορείτε να θεωρήσετε ως γιατρό
Η μηχανή αναζήτησης Studyfinder είναι μια πρωτοβουλία της Ολλανδικής Οργάνωσης για την Διεθνή Συνεργασία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Nuffic). Η ιστοσελίδα της οργάνωσης προσφέρει πολλές πληροφορίες για μία μεγάλη ποικιλία θεμάτων που ενδιαφέρουν όσους σκέφτονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ολλανδία. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με συνδέσμους (links) για τα πιο σημαντικά θέματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας:
Σημείωση: Η εύρεση φοιτητικής στέγης στην Ολλανδία είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά όταν η αναζήτηση πραγματοποιείται από το εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό σας συμβουλεύουμε και σας παροτρύνουμε να προτιμήσετε τις υπηρεσίες στέγασης που παρέχουν τα Πανεπιστήμια της επιλογής σας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες μπορείτε να βρείτε στις αντίστοιχες ιστοσελίδες των Πανεπιστημίων.
Όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες σπουδών στην Ολλανδία μπορούν να συμμετάσχουν επίσης σε μια από τις συναντήσεις που οργανώνονται τακτικά στο ΟΙΑ. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται μια συνάντηση με θέμα τις μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ κάθε δεύτερη εβδομάδα γίνεται και μια συνάντηση που εστιάζεται στις προπτυχιακές σπουδές. Αν θέλετε να συμμετέχετε σε μια από τις συναντήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ολλανδικό Ινστιτούτο για περισσότερες πληροφορίες. Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι δωρεάν και περιορίζεται στα δέκα άτομα ανά συνάντηση.