Τι ισχύει για το Δείκτη Μάζας Σώματος για τις Στρατιωτικές Σχολές

Τροποποίηση Πινάκων και Παραρτημάτων του π.δ. 11/2014 «Κρίση Σωματικής Ικανότητας των στρατευσίμων, αυτών που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού γενικά» (A΄ 17)

Κατηγορίες Σωματικής Ικανότητας
1. Το προσωπικό του άρθρου 1, παράγραφος 1, εντάσσεται στις παρακάτω κατηγορίες σωματικής ικανότητας:
α. Οι στρατεύσιμοι, οι ανυπότακτοι, οι οπλίτες οποιοσδήποτε κατηγορίας,
οι εθελοντές Υπαξιωματικοί, οι εθελοντές πενταετούς υπηρεσίας (ΕΠΥ), οι σημαιοφόροι επίκουροι αξιωματικοί (ΣΕΑ), οι υποψήφιοι και οι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί (ΥΕΑ, ΔΕΑ), οι έφεδροι αξιωματικοί (εν ενεργεία, εξ εφεδρείας, εν εφεδρεία, εξ απονομής), οι εν εφεδρεία αξιωματικοί καθώς και οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) πρίν την μονιμοποίησή τους κρίνονται:
(1) Ικανοί πρώτης κατηγορίας (I/1).
(2) Ικανοί δεύτερης κατηγορίας (I/2).
(3) Ικανοί τρίτης κατηγορίας (I/3).
(4) Ικανοί τέταρτης κατηγορίας (I/4).
(5) Ακατάλληλοι για στράτευση (I/5).
β. Οι υποψήφιοι για τα μόνιμα στελέχη Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, οι μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ), όπως και οι υποψήφιοι εθελοντές των Ενόπλων Δυνάμεων κρίνονται:
(1) Κατάλληλοι.
(2) Ακατάλληλοι.
γ. Οι μόνιμοι εν ενεργεία Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Εθελοντές Μακράς θητείας (ΕΜΘ), οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) μετά την μονιμοποίησή τους καθώς και οι μόνιμοι εξ εφεδρείας κρίνονται:
(1) Ικανοί.
(2) Ανίκανοι.

2. Από τις κατηγορίες προσωπικού της προηγούμενης παραγράφου:
α. Αυτοί που δεν παρουσιάζουν καμία διαταραχή της σωματικής
ικανότητας κρίνονται ικανοί πρώτης κατηγορίας (I/1) κατάλληλοι και ικανοί, αντιστοίχως.
β. Αυτοί που παρουσιάζουν διαταραχές της σωματικής ικανότητας
κρίνονται ανάλογα με την περίπτωση της κατηγορίας προσωπικού στην οποία ανήκουν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 του παρόντος.
3. Η σωματική ικανότητα κρίνεται επιπλέον σωματομετρικά όπως ορίζεται στο άρθρο 5 του παρόντος και τις παραγράφους 14 έως 17 του Γενικού Πίνακα.