Η ελληνική ναυτιλία δεν είναι τόσο ικανοποιημένη από την προετοιμασία των φοιτητών στις ΑΕΝ

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 3 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Αποτελέσματα έρευνας της Focus Bari που παρουσιάστηκε στο διαδικτυακό YES to Shipping Forum 2020 σε δείγμα με  το 45% εργάζεται στη ναυτιλία και το 15% σε άλλον τομέα, ενώ το 40% δεν εργάζεται καθόλου. Οσοι συμμετείχαν έβαλαν καλό βαθμό στον κλάδο (8,2 με άριστα το 10), ενώ από τις απαντήσεις για την αγορά εργασίας προκύπτει πως το 60% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η ζήτηση θέσεων στη ναυτιλία τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί, ενώ το 40% ότι θα μειωθεί.

Οι νέοι θεωρούν την ανεύρεση εργασίας στη ναυτιλία δύσκολη λόγω κυρίως του ότι είναι απαραίτητη η σύσταση (κλειστός κύκλος), όπως πιστεύει το 45%, δεύτερον της απαίτησης για μακροχρόνια εμπειρία (26%) και, τρίτον, του μικρού αριθμού  θέσεων (15%).

Ως προς τους ηγέτες της ελληνικής ναυτιλίας, η έρευνα καταγράφει ότι το 49% είναι άνδρες και το 51% γυναίκες και ότι η πλειοψηφία δραστηριοποιείται στην παροχή εξοπλισμού / προμηθειών / υπηρεσιών σε ποσοστό 55% και το 40% είναι πλοιοκτήτες / διαχειριστές.

Από τους συμμετέχοντες φαίνεται πως η ελληνική ναυτιλία δεν είναι τόσο ικανοποιημένη από την προετοιμασία των φοιτητών στην ελληνική ακαδημαϊκή εκπαίδευση, την οποία βαθμολογούν με 5,3 στο 10. Το 52% θεωρεί σημαντικό την πρακτική άσκηση / όχι μόνο θεωρία, το 36% την εκπαίδευση στις εξειδικεύσεις της ναυτιλίας και το 20% τις ειδικές σχολές για ναυτικούς.

Ως προς την αγορά εργασίας, οι ηγέτες της ελληνικής ναυτιλίας βαθμολογούν την ευκολία ανεύρεσης κατάλληλων συνεργατών γραφείου με 5,8/10, όπου το 52% δηλώνει ελλιπή κατάρτιση υποψηφίων, το 28% χαμηλή προσφορά ικανοποιητικών υποψηφίων, το 16% έλλειψη απαιτούμενου χρόνου προϋπηρεσίας και το 4% έλλειψη γνώσης ξένων γλωσσών.

Οι ηγέτες της ναυτιλίας αναζητούν τους νέους συνεργάτες μέσω αγγελίας (80%), σε ειδικές πλατφόρμες (67%), εσωτερικά (58%) και από τις ημέρες καριέρας (20%).

Ως προς τις δράσεις που προτίθενται να κάνουν για την εκπαίδευση και ανάπτυξη του προσωπικού τους, δηλώνουν σεμινάρια εντός και εκτός της εταιρείας (91%), συγχρηματοδότηση νέων σπουδών (51%), υποστήριξη / ενθάρρυνση για μπάρκα (36%) και ανταλλαγή με εταιρείες του εξωτερικού (11%).

η έρευνα : focus-bari-naftilia_2020s

Σχολιάστε

18 − one =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here