«Zoom στα σχολεία»

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 3 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιεί live streaming διαδραστικές ξεναγήσεις για τα σχολεία, καθώς, λόγω πανδημίας, δεν μπορούν αυτό το διάστημα να το επισκεφθούν. Οι μαθητές παρακολουθούν διαδικτυακά ξενάγηση στις εκθέσεις του Μουσείου από τους μουσειοπαιδαγωγούς ενώ μπορούν να θέτουν ερωτήματα, να αλληλεπιδράσουν και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.

Με τον τρόπο αυτό, μαθητές από όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα πλέον να επισκεφθούν το Μουσείο: Ηδη τον Απρίλιο το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού- μεταξύ των οποίων και το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών- και πάνω από 150 παιδιά επισκέφθηκαν διαδικτυακά το Μουσείο.

Το πρόγραμμα «Zoom στα σχολεία» θα πραγματοποιείται όλο τον Μάϊο και τον Ιούνιο με δύο διαθέσιμες διαδραστικές ξεναγήσεις: μία στη μόνιμη συλλογή Κυκλαδικής Τέχνης του Μουσείου  και μία στην περιοδική έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου».

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

περισσότερα : https://cycladic.gr/page/zoom-sta-scholia

Σχολιάστε

twenty − 8 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here