Μόνο το 30% θα αποφοιτήσει και θα βρει δουλειά!

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 2 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Οι καυτές πατάτες που δεν θέλει κανένας να αγγίξει.

Στο 39% έφτασε η ανεργία των νέων στην Ελλάδα. Το ψηλότερο ποσοστό ανεργίας με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη χώρα στην Ευρώπη (την Ισπανία).

Πάνω από 50% των φοιτητών που είναι εγγεγραμμένοι στα πανεπιστήμια της χώρας μας δεν θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Το 32% (περίπου ένας στους τρεις) από αυτούς που θα πάρουν πτυχίο δεν θα βρουν δουλειά μετά την αποφοίτηση τους από το πανεπιστήμιο. Δηλαδή αν κάνουμε αναγωγή σε αυτούς που θα εισέλθουν το πανεπιστήμιο τα επόμενα χρόνια, μόνο το 30% θα αποφοιτήσει και θα βρει δουλειά. Μάλλον μόνο όσοι/σες ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε λογικά χρονικά πλαίσια (5-6 χρόνια περίπου) θα βρει δουλειά.

Όταν τα νέα παιδιά βρίσκονται κάτω από αυτή την οικονομική πίεση, μεταναστεύουν ή αργούν να φτιάξουν τη ζωή τους και να δημιουργήσουν οικογένεια.

Αυτό το σκηνικό δημιουργεί την μεγάλη εικόνα που μέσα εκεί παίζονται πολλά από τα καθημερινά δράματα που παρακολουθούμε στις ειδήσεις.

Με αυτά τα θέματα δυστυχώς δεν θέλει να ασχοληθεί κανένας γιατί δεν έχουν εύκολη λύση και δεν ανήκουν στη σφαίρα του «αν δεν έχεις νέα ευχάριστα να πεις να μην μας πεις κανένα».

Τι κρίμα….

Λούκας Βλάχος Καθηγητής ΑΠΘ

Σχολιάστε

nineteen − 15 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here