Επαναφορά γραπτού διαγωνισμού εκπαιδευτικών

Επιστολές αναγνωστών στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ – 18/03/2022 (σελ. 33)

Επαναφορά γραπτού διαγωνισμού εκπαιδευτικών

Κύριε  Διευθυντά,

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει μία τόσο σκληρόκαρδη και μικρόψυχη και μικρόχαρη Υπουργός Παιδείας που καταδικάζει σε αφάνεια 170.000 χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που έχουν μηδενική προϋπηρεσία ως αναπληρωτές και δεν πρόκειται να τους δοθεί καμία ευκαιρία, στην ζωή τους να εργασθούν. Δημιουργεί πολλές περίεργες σκέψεις, το γεγονός, γιατί δεν τολμά να αλλάξει τον Νόμο Γαβρόγλου, που αφορά τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Η σημερινή κυβέρνηση, διά στόματος της ίδιας της Υπουργού Παιδείας και άλλων στελεχών της ΝΔ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, με σύνθημα την ΑΡΙΣΤΕΙΑ, είχε ως στόχο την αλλαγή του ισχύοντος Νόμου Γαβρόγλου που αφορά τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών και την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού για τους εκπαιδευτικούς. Πέρασαν τρία χρόνια και ο νόμος Γαβρόγλου, που είναι ένας νόμος εκτός ΑΣΕΠ και που συντάχτηκε μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες και κάτω από την πίεση της συνδικαλιστικής συντεχνίας των ήδη τότε υπηρετούντων αναπληρωτών (οι οποίοι 17.000 διορίστηκαν πέρυσι με τον αδιαφανή και γεμάτο στρεβλώσεις Νόμο Γαβρόγλου!).

Κυρία Υπουργέ,

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τον γραπτό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ. Η ΝΔ που είναι υπέρμαχος της διαφάνειας, της αξιοκρατίας της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και των ίσων ευκαιριών δεν θέλει τον γραπτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ; Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, ο οποίος έχε ηθικό χρέος να διαφυλάξει το κύρος του ΑΣΕΠ γιατί δεν παίρνει θέση; Και γιατί Κύριε Υπουργέ Εσωτερικών και Κυρία Υπουργέ Παιδείας δεν συμπεριελήφθησαν και οι εκπαιδευτικοί στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πέρυσι που προβλέπει γραπτό διαγωνισμό για όσους θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι; Και αφού επιτρέψατε, 10.000 εκπαιδευτικούς από τα ιδιωτικά κολέγια να συμμετάσχουν στην διαδικασία πρόσληψής τους ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί και αναγνωρίσατε 746 μεταπτυχιακά τους μέσα σε 14 ημέρες, μέσω ΔΟΑΤΑΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΦΡΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ να συμμετάσχουν όλοι, επί ίσοις όροις, σε γραπτό διαγωνισμό για να μη πλανάται, στην κοινωνία, η ιδέα  ευνοιοκρατίας υπέρ των ιδιωτικών κολεγίων;

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Γνωρίζοντας, ότι οι απόψεις σας είναι σύμφωνες, με όσα παραπάνω περιγράψαμε, προσβλέπουμε, άμεσα, στην κατάργηση του άδικου νόμου Γαβρόγλου και την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών για να ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαίου των 170.000 χιλιάδων εκπαιδευτικών που έχουν μηδενική προϋπηρεσία και να υλοποιήσετε έτσι και την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, όπως αρμόζει σε ένα ευνομούμενο Κράτος.

Με εκτίμηση,

Αχιλλέας Νικολαΐδης

(Για λογαριασμό χιλιάδων οικογενειών που προσβλέπουν στην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ, για επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών)

Προσθήκη του Διαχειριστή:

Η κ. Κεραμέως έκανε και κάνει διορισμούς εκπαιδευτικών (ΦΕΚ 46 ΑΣΕΠ/2019 ),  μονίμων  και αναπληρωτών, με  τον νόμο 4589/2019 του κ. Γαβρόγλου. Ο νόμος αυτός στο άρθρο 57 λέει ότι :
1) ένας  βαθμός στο βασικό πτυχίο αντιστοιχεί σε 2,5 μήνες προϋπηρεσία ! Δηλαδή αυτός που πήρε βαθμό 6 στο πτυχίο ισοφάρισε την διαφορά από τον αριστούχο με πτυχίο 10 με 4×2,5=10 μήνες προϋπηρεσία!!! Η προϋπηρεσία δεν αποδεικνύει εκπαιδευτική επάρκεια.
2)Η πιστοποιημένη γνώση Η/Υ δίνει 4 μόρια που ισοδυναμούν με 1,6 μονάδες του βασικού πτυχίου!!!!   3)ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ δεύτερο πτυχίο  δίνει 7 μόρια.
4)ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Μεταπτυχιακό  δίνει 20 μόρια που ισοδυναμεί με 8 μονάδες του βασικού πτυχίου!!!  5)ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Διδακτορικό δίνει 40 μόρια που ισοδυναμεί με 16 μονάδες του βασικού πτυχίου!!!  Γνωρίζω Μαθηματικό που δουλεύει αναπληρωτής ως μαθηματικός λόγω των μορίων που πήρε από το δεύτερο πτυχίο Θεολογίας και Μεταπτυχιακό Θεολογίας !. https://sep4u.gr/39178