Προετοιμασία για τη ζωή και τις σπουδές στη Γαλλία

Rendez-vous Campus France: Προετοιμασία για τη ζωή και τις σπουδές στη Γαλλία

Το Rendez-vous Campus France του Ιουνίου 2022 αφιερώνεται στο θέμα της προετοιμασίας για τις σπουδές στη Γαλλία. Απευθύνεται στους Έλληνες μαθητές και φοιτητές οι οποίοι ετοιμάζονται να μεταβούν στη Γαλλία για σπουδές και έχουν πολλές απορίες, είτε για την πανεπιστημιακή πραγματικότητα, είτε για την καθημερινή ζωή της Γαλλίας.

Οι σπουδές στη Γαλλία συνεπάγονται την είσοδο σε μία άλλη πραγματικότητα. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή εμπειρία, συνιστούν και ένα μάθημα ζωής!

Οι νέοι Έλληνες που έχουν σκοπό να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία θα πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν άλλο τρόπο εργασίας, σε μία διαφορετική ζωή, σε άλλες συνήθειες και τρόπο σκέψης. Η καθημερινότητά τους θα είναι γεμάτη ερωτήματα, μικρές και μεγάλες ανακαλύψεις, αλλά θα αποκτήσουν ένα πλούτο που θα τους επιβεβαιώσει ότι πήραν την σωστή απόφαση.

Προκειμένου να τους βοηθήσει και να τους εφοδιάσει καλύτερα για αυτή την περιπέτεια, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προτείνει αυτήν την παρουσίαση, της οποίας τα βασικά σημεία είναι:

  • Η φοιτητική ζωή στη Γαλλία: Η στέγαση των φοιτητών, οι διευκολύνσεις που προσφέρονται στους φοιτητές, οι απαραίτητες διαδικασίες κλπ.
  • Η ζωή στο γαλλικό πανεπιστήμιο: η οργάνωση των μαθημάτων και των εξετάσεων, η μεθοδολογία κλπ.

Το λόγο θα λάβουν επίσης και ορισμένοι Έλληνες φοιτητές που ζουν ή έχουν ήδη βιώσει την εμπειρία των σπουδών στη Γαλλία, την οποία επιθυμούν να μοιραστούν με το κοινό. Οι Alumni θα διηγηθούν πώς βίωσαν την εμπειρία των σπουδών στη Γαλλία και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τους θέσει ερωτήσεις.

Πληροφορίεςathenes@campusfrance.org

Η Διάλεξη θα μεταδίδεται ταυτόχρονα στη Facebook σελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.