Οι 8 + 2 κορυφαίες χώρες που προσφέρουν δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε διεθνείς φοιτητές.

Οι 8 κορυφαίες χώρες που προσφέρουν δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε διεθνείς φοιτητές.
1. Φινλανδία
2. Νορβηγία
3. Σουηδία
4. Γερμανία
5. Αυστρία
6. Γαλλία
7. Τσεχική Δημοκρατία
8. Ελλάδα

Ακολουθούν χώρες που προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση σε διεθνείς φοιτητές. Εάν ενδιαφέρεστε για μία από αυτές τις χώρες, διαβάστε για περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε επιπλέον να δείτε τις  Καλύτερες θέσεις εργασίας στο Διαδίκτυο για φοιτητές – Εργαστείτε και Κερδίστε χρήματα στο Διαδίκτυο .

1. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Η Φινλανδία είναι μια χώρα που είναι γνωστή για το καταπληκτικό εκπαιδευτικό της σύστημα από τον 18ο αιώνα. Η κυβέρνηση της Φινλανδίας έχει φροντίσει ιδιαίτερα για να διασφαλίσει ότι οι διεθνείς φοιτητές έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν σε κορυφαία πανεπιστήμια στη Φινλανδία.

Το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, προσφέρει δωρεάν δίδακτρα για όλους τους φοιτητές από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να σπουδάσουν εκεί. Το πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης υποτροφίες για διεθνείς φοιτητές που είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση για μία.

Το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως ένα από τα πιο απαιτητικά εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο. Οι μαθητές έχουν υψηλές προσδοκίες για τους εαυτούς τους, τους δασκάλους τους και τα σχολεία τους. Αυτό οδήγησε σε υψηλό επίπεδο επιδόσεων μαθητών στη Φινλανδία—και οι μαθητές της κατατάσσονται σταθερά μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο σε διεθνείς εξετάσεις όπως το PISA.

Η Φινλανδία προσφέρει επίσης μερικά από τα καλύτερα προνόμια για διεθνείς φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν εκεί: δωρεάν δίδακτρα, δωρεάν βιβλία και υλικά, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη μετά την αποφοίτησή τους (καθώς και επιδοτούμενη στέγαση), δωρεάν μαθήματα γλώσσας και άλλα. Κατάλογος όλων των φινλανδικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης .

2. ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Χώρες που προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση

Οι σπουδές στη Νορβηγία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε πτυχίο και να γνωρίσετε τη νορβηγική κουλτούρα. Η Νορβηγία είναι μια από τις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης, αλλά διαθέτει επίσης μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα προγράμματα.

Η Νορβηγία προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση για διεθνείς φοιτητές, γεγονός που την καθιστά ελκυστική επιλογή για όσους θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Η χώρα διαθέτει εξαιρετικά σχολεία με υψηλά πρότυπα στο πρόγραμμα σπουδών και τις μεθόδους διδασκαλίας τους.

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τους φοιτητές που μπορούν να επωφεληθούν ενώ σπουδάζουν στη Νορβηγία, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων σπουδών στο εξωτερικό, πρακτικής άσκησης και θέσεων εργασίας μετά την αποφοίτησή τους. Η Νορβηγία προσφέρει επίσης πολλούς διαφορετικούς τύπους οικονομικής βοήθειας στους επιλέξιμους αιτούντες, συμπεριλαμβανομένων επιχορηγήσεων και υποτροφιών. Κατάλογος κολεγίων και πανεπιστημίων στη Νορβηγία .

3. ΣΟΥΗΔΙΑ

Αν και η Σουηδία μπορεί να μην βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα μέρη για σπουδές, σίγουρα αξίζει να το εξετάσετε.

Η Σουηδία είναι μακράν η χώρα με τα πιο ελεύθερα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση προσφέρει δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε όλους τους διεθνείς φοιτητές μέσω κρατικών υποτροφιών. Αυτό σημαίνει ότι τα δίδακτρα, τα πρόσθετα δίδακτρα και τα έξοδα διαβίωσης καλύπτονται από κρατική χρηματοδότηση και όχι από εσάς προσωπικά (σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε ένα μεγάλο ποσό προκαταβολικά).

Η Σουηδία έχει υψηλή ποιότητα ζωής για τους πολίτες της και σύμφωνα με την Έκθεση Ευκολίας Επιχειρηματικότητας 2018 της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Σουηδία κατατάσσεται ως μία από τις πιο εύκολες χώρες για επιχειρηματική δραστηριότητα παγκοσμίως. Κατατάσσεται στην 4η θέση σε 190 χώρες όσον αφορά την ευκολία κατά την έναρξη μιας νέας επιχείρησης ή την επέκταση μιας υπάρχουσας, διευκολύνοντας και τις ξένες επενδύσεις!

Η Σουηδία μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για ένα από τα υψηλότερα πρότυπα διαβίωσης στην Ευρώπη, με έναν από τους βασικούς οικονομικούς πυλώνες της να είναι το υψηλά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της που συμβάλλει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας σε τομείς όπως η μεταποιητική βιομηχανία ή εταιρείες τεχνολογίας όπως η Spotify και η Ericsson που έχουν γραφεία και εδώ. Κατάλογος  Πανεπιστημίων στη Σουηδία που προσφέρουν υποτροφίες/απαλλαγές από δίδακτρα .

4. ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Χώρες που προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση

Η Γερμανία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για διεθνείς φοιτητές. Η χώρα έχει μια ισχυρή οικονομία και τα πανεπιστήμια της είναι γνωστά παγκοσμίως.

Η χώρα είναι γνωστή για τη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, τα πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης και τις καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές. Αλλά αυτό που κάνει τις σπουδές στη Γερμανία ξεχωριστές είναι η έμφαση που δίνει στη διδασκαλία των μαθητών ως μεμονωμένα και όχι απλώς ως μέρος μιας ομάδας. Με άλλα λόγια, δεν θα βρείτε πολλές μεγάλες αίθουσες διαλέξεων ή αίθουσες διδασκαλίας στα γερμανικά σχολεία—αντίθετα, οι δάσκαλοι θα ενθαρρύνουν τους μαθητές να σκέφτονται ανεξάρτητα και να συνεργάζονται μεταξύ τους.

Ως διεθνής φοιτητής στη Γερμανία, θα ωφεληθείτε από τη δυνατότητα να μιλάτε άπταιστα γερμανικά (ή τουλάχιστον να έχετε εξαιρετική γνώση της γλώσσας). Στη Γερμανία, όλοι οι ξένοι φοιτητές είναι επιλέξιμοι για δωρεάν δίδακτρα , υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Πρέπει να εγγραφείτε σε πρόγραμμα πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου σε δημόσιο πανεπιστήμιο.
  • Πρέπει να εγγραφείτε με πλήρη απασχόληση.
  • Ο κύκλος σπουδών σας πρέπει να είναι σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (όχι εκπαιδευτικό πρόγραμμα). Κατάλογος Γερμανικών Πανεπιστημίων και Κολλεγίων

5. ΑΥΣΤΡΙΑ

Η Αυστρία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να σπουδάσεις και να μάθεις. Η χώρα έχει μια ισχυρή οικονομία, ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό σύστημα και μια συναρπαστική πολιτιστική σκηνή.

Η Αυστρία φιλοξενεί περισσότερους από 8 εκατομμύρια ανθρώπους και κατατάχθηκε ως η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη για ποιότητα ζωής από το Economist Intelligence Unit. Είναι επίσης γνωστή για την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και το χαμηλό κόστος ζωής της, η Αυστρία έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις κορυφαίες χώρες για διαμονή εκπατρισμένων από το Economist Intelligence Unit.

Ως διεθνής φοιτητής στην Αυστρία, θα έχετε πρόσβαση σε δωρεάν εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης. Αυτό περιλαμβάνει δημόσια πανεπιστήμια, ιδιωτικά πανεπιστήμια, επαγγελματικές σχολές, προγράμματα μαθητείας και άλλα. Οι διεθνείς φοιτητές μπορούν επίσης να πληρούν τις προϋποθέσεις για οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση της χώρας καταγωγής τους ή εξωτερικά ιδρύματα όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση ή ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (UNESCO).

Υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια κύρους στην Αυστρία και το φοιτητικό τους σώμα είναι ποικίλο και δραστήριο. Εάν ενδιαφέρεστε να σπουδάσετε επιστήμη, μηχανική, διοίκηση επιχειρήσεων ή επιστήμη υπολογιστών, αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε τον εαυτό σας μια εξαιρετική εκπαιδευτική ευκαιρία. Η πόλη έχει επίσης πολλά πάρκα όπου οι μαθητές επιθυμούν να περνούν χρόνο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους από τα μαθήματα τις ηλιόλουστες μέρες που τα μαθήματα δεν γίνονται. Κατάλογος ιδρυμάτων στην Αυστρία .

6. ΓΑΛΛΙΑ

Αν ψάχνετε για μια εξαιρετική εκπαίδευση και ένα υπέροχο μέρος για να ζήσετε, η Γαλλία θα πρέπει να είναι στη λίστα σας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Γαλλία είναι τόσο δημοφιλής προορισμός για διεθνείς φοιτητές:

  • Έχει πολύ διαφορετικό μαθητικό πληθυσμό. Τα γαλλικά πανεπιστήμια φιλοξενούν πάνω από 200.000 ξένους φοιτητές από περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των μαθητών προέρχεται από την Ευρώπη (ιδιαίτερα από τη Γερμανία), την Αφρική, την Ασία (συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Κίνας) και τη Λατινική Αμερική.
  • Έχει πολλά πανεπιστήμια. Με περισσότερα από 300 πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα—συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα πιο γνωστά στην Ευρώπη όπως το Πανεπιστήμιο του Παρισιού-Σορβόννης—η Γαλλία προσφέρει επιλογές για κάθε τύπο φοιτητή, είτε αναζητάτε μικρά κολέγια φιλελεύθερων τεχνών είτε μεγάλα ερευνητικά ιδρύματα με κρατικό υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.
  • Διαθέτει πολλά μαθήματα που προσφέρονται από τις σχολές και τα τμήματα των πανεπιστημίων του, τα οποία προσφέρουν τόσο προπτυχιακούς τίτλους όσο και μεταπτυχιακούς τίτλους στους αντίστοιχους τομείς σπουδών τους (π.χ. διοίκηση επιχειρήσεων).

7. ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η Τσεχική Δημοκρατία είναι μια από τις χώρες που προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση σε ξένους φοιτητές και είναι επίσης ένα όνειρο διεθνών φοιτητών. Αν ψάχνετε για ένα μέρος όπου μπορείτε να ζήσετε σαν ντόπιος, να σπουδάσετε σε ένα πανεπιστήμιο παγκόσμιας κλάσης και να περάσετε τα Σαββατοκύριακα σας εξερευνώντας τα όμορφα αξιοθέατα της χώρας, τότε μην ψάχνετε άλλο.

Ενώ πολλές άλλες χώρες έχουν επιβάλει αυστηρότερες μεταναστευτικές πολιτικές και περιορίζουν την πρόσβαση στην εκπαίδευση για αλλοδαπούς φοιτητές, η Τσεχική Δημοκρατία ενθαρρύνει τις διεθνείς σπουδές από τη δεκαετία του 1960. Ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που πρόσφερε δωρεάν εκπαίδευση σε όλους τους πολίτες της ανεξαρτήτως εθνικότητας—και συνεχίζει αυτή την παράδοση για περισσότερα από 50 χρόνια τώρα.

Η χώρα έχει επίσης διευκολύνει τους ξένους φοιτητές να βρουν δουλειά μετά την αποφοίτησή τους, ψηφίζοντας νόμους που διευκολύνουν τους διεθνείς πτυχιούχους να βρουν δουλειά στον τομέα σπουδών τους. Και χάρη στα χαμηλά δίδακτρα και τα γενναιόδωρα προγράμματα οικονομικής βοήθειας, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε όσους τις θέλουν—ειδικά αν αναζητάτε κάτι περισσότερο από μια απλή εκπαίδευση στο εξωτερικό.

8. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση σε διεθνείς φοιτητές Η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα που φιλοξενεί χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο. Οι μαθητές που έρχονται εδώ για να σπουδάσουν έχουν μεγάλο κίνητρο και πρόθυμοι να μάθουν νέα πράγματα.

Οι Έλληνες φοιτητές απολαμβάνουν δωρεάν εκπαίδευση, πράγμα που σημαίνει ότι όσα χρήματα κι αν βγάλετε, δεν θα χρειαστεί ποτέ να πληρώσετε δίδακτρα. Θα λάβετε επίσης δωρεάν υγειονομική περίθαλψη από το κράτος, κάτι που είναι σπουδαίο νέο εάν είστε αλλοδαπός που μένετε στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι γνωστή για το όμορφο τοπίο, τους φιλικούς ανθρώπους και τη ζωντανή κουλτούρα της. Είναι επίσης μια από τις πιο προσιτές χώρες στην Ευρώπη για σπουδές στο εξωτερικό.

Αν ψάχνετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να περάσετε λίγο χρόνο σε μια από αυτές τις καταπληκτικές χώρες!

ΥΓ. Το πηγαίο άρθρο είναι στα αγγλικά και έγινε μετάφραση με το Google Translate

Πηγή

Προσθήκη του Διαχειριστή: Στις παραπάνω χώρες θα μπορούσαν να προστεθούν η Ιταλία και η Ολλανδία με χαμηλά δίδακτρα. Στην Ολλανδία το κόστος σπουδών για φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. είναι αρκετά προσιτό, με τα δίδακτρα να ξεκινούν περίπου από €2.209 ( Αναλυτικά τα δίδακτρα στην Ολλανδία εδώ  ). Τα δίδακτρα στην Ιταλία ξεκινούν περίπου από τα €700 και σχετίζονται με το εισόδημα των φοιτητών ( Αναλυτικά τα δίδακτρα στην Ιταλία εδώ . ).