Σε γνωστό κολλέγιο για να πάρεις πτυχίο από το Τμήμα Παιδαγωγικών Δημοτικής Εκπαίδευσης πρέπει να περάσεις 30 μαθήματα 3 Πρακτικές και Πτυχιακή. Το αντίστοιχο Τμήμα μεγάλου Δημόσιου Πανεπιστημίου έχει 52 μαθήματα 2 Πρακτικές και Πτυχιακή!!! Η διαφορά είναι τεράστια!
Η αναγνώριση του Τίτλου σπουδών γίνεται μέσω της διαδικασίας που ακολουθείται στο Α.Τ.Ε.Ε.Ν. (Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας). Σύμφωνα με το ΦΕΚ 12 τ.Α’/24.01.2020 παράγραφος 5 του άρθρου 54 του ν. 4589/2019 οι κάτοχοι του τίτλου μπορούν να εργαστούν ως προσωπικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. ΗΔΗ υπάρχουν διορισμένοι εκπαιδευτικοί με Πτυχία από Κολλέγια.
Η απορία μου είναι γιατί ένα παιδί να επιλέξει ένα Τμήμα Παιδαγωγικών που δεν είναι στον τόπο κατοικίας του όταν έχει στο τόπο κατοικίας του κάποιο κολλέγιο που παρέχει πτυχίο Παιδαγωγικών; Με τα Κολλέγια επίσης μπορούν να πάρουν πτυχίο και όσοι δεν πέρασαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Γνωρίζω περίπτωση που το ένα παιδί πέρασε σε Τμήμα της Λάρισας και το άλλο ήθελε Παιδαγωγικά και δεν πέρασε με τις Πανελλαδικές . Αφού υπήρχε το σπίτι στη Λάρισα πήγε και το άλλο παιδί σε Τμήμα Παιδαγωγικών Κολλεγίου με παράρτημα στην Λάρισα. Ανάλογα διλήμματα υπάρχουν και για άλλα πτυχία που χορηγούν τα Κολλέγια και δίνουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τουριστικών Σπουδών, Ναυτιλιακών Σπουδών, Ψυχολογία, Πληροφορική κλπ)
Τα Πανεπιστήμια πρέπει να μειώσουν σημαντικά τα μαθήματα για να πάρεις πτυχίο γιατί όταν θα έρθουν και τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα ψάχνουν για Φοιτητές. Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να έχουμε πάνω από 5 μαθήματα το εξάμηνο!
Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή οποιουδήποτε στοιχείου του ιστότοπου sep4u.gr χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση του δημιουργού. |