• Οι κτιριακές υποδομές είναι οριακά επαρκείς, με τα κυριότερα προβλήματα να εστιάζονται στην έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας μεγάλης χωρητικότητας ή αμφιθεάτρου και την έλλειψη αξιοπρεπών χώρων γραφείων προσωπικού. Η έλλειψη αιθουσών συνεπάγεται προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος διδασκαλίας, αφού προκύπτει η ανάγκη
δημιουργίας πολλαπλών τμημάτων διδασκαλίας θεωριών και ασκήσεων πράξης, με άμεσο επακόλουθο την επιβάρυνση του ωραρίου διδασκαλίας του προσωπικού. Για τη βελτίωση της κατάστασης θα πρέπει να παραχωρηθεί από τη Σχολή ή το Ίδρυμα η χρήση επιπλέον κατάλληλων χώρων.
Πολύ συχνά παρατηρείται το ιδιαίτερα λυπηρό και αρνητικό για το τμήμα (χωρίς καμία υπαιτιότητα του τμήματος) φαινόμενο να στέκονται όρθιοι φοιτητές λόγω του μικρού αριθμού διαθέσιμων θέσεων, ακόμη και στο μεγάλο αμφιθέατρο του τμήματος. Ο δυσανάλογα μεγάλος αριθμός εισερχόμενων πρωτοετών ήταν και μία από τις παρατηρήσεις της επιτροπής εξωτερικής αξιολόγησης. Επιπλέον, λόγω της συνεχούς χρήσης του από μεγάλο αριθμό φοιτητών, το αμφιθέατρο αυτό φθείρεται με αυξανόμενο ρυθμό και για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση. Οι αίθουσες που έχουν κατανεμηθεί στο Τμήμα βρίσκονταν σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση συντήρησης, με κακή κατάσταση των εδράνων, του πίνακα, του φωτισμού, του δαπέδου και της θέρμανσης/κλιματισμού.
• Οι περιορισμοί και οι χρονικές καθυστερήσεις στην πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού δημιουργεί προβλήματα κάλυψης των αναγκών διδασκαλίας, όχι μόνο ποσοτικά αλλά και λόγω ύπαρξης εξειδικευμένων ή βοηθητικών αντικειμένων για τα οποία δεν υπάρχει μέλος ΔΕΠ με αντίστοιχη εξειδίκευση. Κατά τη σταδιακή μετάβαση (πρόκειται για ΤΕΙ που έγινε Πανεπιστήμιο) στο πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών, δημιουργούνται νέες ανάγκες, για τις οποίες παρά το σχεδιασμό και την προσπάθεια των μελών ΔΕΠ, θα υπάρχει εξάρτηση από τις προσλήψεις υποτρόφων (ή άλλου τύπου έκτακτων διδασκόντων).
• Το μικρό ποσοστό παρακολούθησης των θεωρητικών μαθημάτων από τους φοιτητές θεωρείται αρνητικό στοιχείο και καταβάλλονται από τους διδάσκοντες προσπάθειες για την αύξησή του.
• Ο εξοπλισμός των εργαστηρίων Η/Υ είναι εν μέρει επαρκής για τα περισσότερα εργαστήρια, υπάρχουν όμως ανάγκες βελτίωσης.
• Το πρόβλημα της μειωμένης συμμετοχής των φοιτητών στην αξιολόγηση από τους φοιτητές παραμένει, και κατά το έτος 2022-23. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η συνολική συμμετοχή των φοιτητών στη διαδικασία αξιολόγησης είναι μεγαλύτερη από το προηγούμενο έτος, με αύξηση μεγαλύτερη του 10%. Παραμένει η απροθυμία μεγάλου μέρους των φοιτητών να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης, κάτι που είναι εν μέρει κατανοητό, αφού καλούνται μέσα σε 1-2 εβδομάδες να συμπληρώσουν όχι ένα, αλλά περισσότερα από 10 ερωτηματολόγια. Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό συμμετοχής είναι πολύ χαμηλό και η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δε γίνεται πάντα με τη δέουσα προσοχή και ορθότητα. Ωστόσο, ισχύει η τάση που παρατηρήθηκε από τα προηγούμενα έτη, το τμήμα να αποκτά «κουλτούρα ποιότητας»
Πρόγραμμα σπουδών
Γενική παρατήρηση: Να γίνουν παρεμβάσεις για εξορθολογισμό προγράμματος σπουδών, συγκεκριμένα:
(α1) Ως προς τον αριθμό μαθημάτων που απαιτούνται για λήψη πτυχίου προτείνεται να μειωθεί ο αριθμός προπτυχιακών μαθημάτων σε 50 συνολικά για την ολοκλήρωση σπουδών. (Πρόκειται για τμήμα που ανήκει σε Πολυτεχνική Σχολή όπου το πρόγραμμα είναι 5 χρόνια)
(α2) Ως προς το συνολικό αριθμό μαθημάτων, το πρόγραμμα σπουδών προτείνεται να περιλαμβάνει λιγότερα μαθήματα και να παρέχεται περισσότερη ευελιξία στους φοιτητές.
(α3) Ως προς το περιεχόμενο των μαθημάτων να γίνει προσπάθεια για καλύτερη σύζευξη θεωρίας και πράξης, να δοθεί περισσότερο έμφαση στο σχεδιασμό και σύνθεση αντί για την αναλυτική γνώση και κατανόηση αρχών.
(α4) Ως προς τα μαθήματα κατεύθυνσης αυτά να είναι λιγότερο ερευνητικά και περισσότερο να σχετίζονται με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Τα παραπάνω είναι από εσωτερικές αξιολογήσεις Τμημάτων.