Εισαγγελική έρευνα στο Αριστοτέλειο

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 12 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Θανασης Τσιγγανας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Νέα εισαγγελική έρευνα, η δεύτερη μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων διετάχθη, με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μέλη της Πρυτανείας έκαναν ακριβά δωράκια σε επώνυμους ή αγόρασαν αντικείμενα για το σπίτι τους και χρέωναν το κόστος στον λογαριασμό του ΑΠΘ.

Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία ή της υπεξαίρεσης σχετικά με iphone που φέρεται να δώρισε ο αντιπρύτανης κ. Ι. Παντής σε ηθοποιό-παρουσιάστρια και την αγορά μιας τηλεόρασης κι ενός DVD player για την κατασκήνωση του πανεπιστημίου που παραδόθηκαν στο σπίτι του. Η υπόθεση ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ που θα διενεργήσει την έρευνα. Πριν από λίγες ημέρες και με αφορμή άλλα δημοσιεύματα η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ανέθεσε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων να διερευνήσει αν ο πρύτανης και δύο αντιπρυτάνεις ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραστούν στον γάμο γραμματέως και χρέωσαν τα έξοδα του ταξιδιού στο πανεπιστήμιο.

Σε ανακοίνωσή τους (εκδόθηκε την περασμένη Τρίτη) οι πρυτανικές αρχές κάνουν λόγο για «συντονισμένη επίθεση διασυρμού του ΑΠΘ και της διοίκησής του. Οι ενορχηστρωτές των καταγγελιών εκμεταλλεύονται την κρίση που μαστίζει τον τόπο και κατασκευάζουν στόχους εκτόνωσης της κοινωνικής οργής…». Για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη ο πρύτανης κ. Μυλόπουλος ανέφερε ότι δεν αφορούσε την κοινωνική εκδήλωση, αλλά την παρακολούθηση της πορείας του έργου «διερεύνηση μεθόδων αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», ενώ ο αντιπρύτανης κ. Παντής υποστηρίζει ότι πρόκειται για κατασκευασμένες καταγγελίες οι οποίες προέρχονται από τον υπεύθυνο του καταστήματος του ΑΠΘ «Λογότυπος», προκειμένου αρχικά να διαπραγματευτεί την παραμονή στη θέση του και στη συνέχεια να εκδικηθεί για την απόλυσή του.

Πηγή

Σχολιάστε

9 − 2 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here