Σύγκριση κόστους σπουδών στη Γλασκώβη (Σκωτία) και στο Βόλο.

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σήμερα βρήκα  τη μητέρα , που είναι και εκπαιδευτικός , γνωστού μαθητού πού είχε περάσει στο τμήμα  Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων Θεσσαλίας (Βόλος) και το παράτησε . Ο μαθητής αυτός πήγε για σπουδές Πολιτικού Μηχανικού στη Γλασκώβη (http://www.gla.ac.uk/undergraduate/degrees/civilengineering/ ) . Σήμερα είναι στο πρώτο έτος. Μου είπε στο έτος του είναι μόνο 30 άτομα , υπάρχει οργάνωση , δεν χάνονται ώρες , υπάρχει υπεύθυνος καθηγητής ανά φοιτητή και στοιχίζει  στην οικογένεια λιγότερα από ότι στο Βόλο!!!! (Στη Σκωτία δεν υπάρχουν δίδακτρα).

Στη κουβέντα που έγινε σε γραφείο καθηγητών Λυκείου μπήκε και ένας συνάδελφος που μας είπε ότι η κόρη του κάνει μεταπτυχιακά στην Βιοτεχνολογία στην Ολλανδία και η διαβίωση της είναι φτηνότερη από την Ελλάδα!!! Το Μεταπτυχιακό έχει δίδακτρα 4000 ευρώ.

Περισσότερα για τις σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο : http://www.ucas.ac.uk/
και ειδικά για τη Σκωτία : http://www.scotland.org/study/

Σχολιάστε

eighteen − six =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here