Κοινωνιολογία και Πληροφορική

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Διαβάστε παρακάτω την επιτυχημένη πορεία ενός ανθρώπου με βασικό πτυχίο Κοινωνιολογίας.
Το τέταρτο ΤEDxΑthens έχει θέμα «Τhe ones who do» και είναι αφιερωμένο σε αυτούς που έχουν ήδη καταφέρει να κάνουν πράξη το όραμά τους.
Η ετήσια διοργάνωση που αναδεικνύει τις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν θα ανεβάσει στη σκηνή 23 ομιλητές για 18 λεπτά τον καθένα και θα τους επιτρέψει να μοιραστούν με τους ενδιαφερόμενους τις σκέψεις τους.
Ο πολιτικός επιστήμονας Γιάννης Θεοχάρης είναι ένας από τους ομιλητές του TedxAthens. Θα αναλύσει το πώς μπορεί κάποιος χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο να οργανώσει κοινωνικές δράσεις και θα εξηγήσει γιατί τα social media αποτελούν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν σχέσεις συνεργασίας, ενώ μέσα από παραδείγματα -όπως οι φοιτητικές καταλήψεις στο Λονδίνο το 2010- θα προτείνει και ένα σχέδιο δράσης.

Ο Γιάννης σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, New Media στο London School of Economics και απέκτησε PhD στην Πολιτική Επιστήμη από το University College London. Αυτή την περίοδο ασχολείται με ένα postdoctoral project σχετικό με την επιρροή του διαδικτύου στη διαμόρφωση πολιτικής συμπεριφοράς, στο Mannheim Centre for European Social Research του Πανεπιστημίου του Mannheim και είναι υπεύθυνος για το project «Social Media Networks and the Relationships between Citizens, Politics and Institutions». Διδάσκει Internet and Politics στο Πανεπιστήμιο του Mannheim και έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα σχετικά με τους νέους τρόπους επικοινωνίας και συμμετοχής στην πολιτική διαδικασία, το κοινωνικό κεφάλαιο, τη διάδοση της πληροφορίας μέσω του Διαδικτύου και τη συμμετοχή των νέων στις πολιτικές εξελίξεις

via

Σχολιάστε

5 × one =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here