Σήμερα στην ανώτατη εκπαίδευση λειτουργούν 24 πανεπιστήμια σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις.

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σήμερα στην ανώτατη εκπαίδευση λειτουργούν 24 πανεπιστήμια σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις. Συνολικά υπάρχουν 226 τμήματα πανεπιστημίων και 213 τμήματα ΤΕΙ. Από το 1999 έως το 2009 ιδρύθηκαν 100 νέα τμήματα στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ, πολλά από τα οποία δεν έχουν σαφές γνωστικό αντικείμενο.

Επίσης, λειτουργούν δεκάδες όμοιες σχολές ή τμήματα. Υπάρχουν 22 Παιδαγωγικά, 32 Πληροφορικής, 14 Γεωπονίας, 14 Θεάτρου, 21 Αρχιτεκτονικής, 36 Οικονομικά και 50 Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων. (Τα στοιχεία προέρχονται από πρόσφατη επιστολή του προέδρου του ΤΕΙ Πειραιά κ. Λάζαρου Βρυζίδη προς το υπ. Παιδείας.)
Πρόκειται για παραλογισμό που εξέθρεψαν τα προηγούμενα χρόνια οι πολιτικές ηγεσίες, καθώς υπήρχαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη μικροκομματική πολιτική τους. Σήμερα όμως οι καιροί έχουν αλλάξει. Ως εκ τούτου το υπ. Παιδείας και η ακαδημαϊκή κοινότητα οφείλουν να αναζητήσουν λύσεις, μέσω των συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων, σχολών ακόμη και ιδρυμάτων, οι οποίες θα υπηρετούν τις ανάγκες, αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες της Ελλάδας.
πηγή

Σχολιάστε

five + four =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here