Διεθνούς φήμης καθηγητής στην ηγεσία του Πολυτεχνείου Κρήτης

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Διονύσιος Τσιχριτζής εξελέγη χθες πρόεδρος του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Επειτα απο διαδικασία που κράτησε αρκετό καιρό την περασμένη Παρασκευή εξελέγησαν τελικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία, οι οκτώ καθηγητές – εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου του Πολυτεχνείου Κρήτης, με συμμετοχή 92,3%.
Στη συνέχεια τα εσωτερικά μέλη επέλεξαν τα 6 εξωτερικά και στη θέση του προέδρου τον κ. Τσιχριτζή.
Ο Διονύσιος Τσιχριτζής έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, διετέλεσε καθηγητής Πληροφορικής στα Πανεπιστήμια του Τορόντο, της Βιέννης, της Γενεύης και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας Κρήτης. Επίσης διετέλεσε αντιπρόεδρος έως το 2011 του ερευνητικού κέντρου Fraunhofer, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη.Τα άλλα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου είναι οι Χ. Κομνινέλλης, καθηγητής Πολυτεχνείου Λωζάννης, Μ. Οικονομίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, Λ. Βασενχόβεν, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Σ. Αγάθος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λουβάιν, και Γ. Οικονόμου, γενικός διευθυντής παραγωγής εργοστασίων ΜΕΤΚΑ ΑΕ.

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

16 − 15 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here