Τι πρέπει να γνωρίζετε για διαμονή και εργασία στη Γερμανία

Για τους Έλληνες που επιθυμούν να εργαστούν στη Γερμανία το «Δικτύο Ελληνικών Φορέων στην Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία» προχώρησε στην έκδοση ενός δίγλωσσου οδηγού, με τίτλο «Διαμονή και εργασία στην Γερμανία».
Ο πολυσέλιδος δίγλωσσος οδηγός παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή, την εκμάθηση της γλώσσας, την αναζήτηση εργασίας και κατοικίας, για σχολικά και επαγγελματικά θέματα, κοινωνικής ασφάλισης, κοινωνικές υπηρεσίες, κοινωνικά δίκτυα και άλλα.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τον  πλήρη οδηγό για διαμονή και εργασία στη Γερμανία.
Αποσπάσματα:
-Κατέχοντας γνώσεις επιπέδου C1, είναι εφικτή η πρόσβαση σε γερμανικό πανεπιστήμιο.
-Τα τμήματα εκμάθησης γερμανικής γλώσσας της BAMF κοστίζουν 1,20 € ανά διδακτική ώρα και διαρκούν 645 ώρες (από επίπεδο Α1 έως Β1)
-Οι μόνιμοι κάτοικοι της Γερμανίας δικαιούνται το επίδομα τέκνων (Kindergeld) για τα παιδιά τους, από την γέννηση αυτών μέχρι την ηλικία των 18 ετών και ύψους 184,00 € έως 215,00 € μηνιαίως. Παιδιά που λαμβάνουν επαγγελματική εκπαίδευση, σπουδάζουν ή βρίσκονται σε εθελοντική θητεία δικαιούνται επίδομα τέκνων μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας τους.
-Τα λύκεια, στα αμιγή Ελληνικά Σχολειά , καταργούνται σταδιακά. Οι τελευταίοι μαθητές θα εγγραφούν στο λύκειο κατά το σχολικό έτος 2012-2013

Καλοδήμος Δ.

2 σκέψεις στο “Τι πρέπει να γνωρίζετε για διαμονή και εργασία στη Γερμανία

  1. Καλημερα σας, ψαχνω για δουλεια σαν οδηγος β ερασιτενικο στο Βερολινο.Εχετε υποξη σας , εαν υπαρχουν αντιστοιχες θεσειες , τι εγγραφα χρειαζοντε και το υψος του μισθου. Ευχαριστω

Τα σχόλια είναι κλειστά.