Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

“Με βασικό σκοπό να προσφέρει σε νέους, χαρισματικούς μαθητές στην Ελλάδα τη δυνατότητα παρακολούθησης προηγμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε σήμερα (16/5/2013)  μία νέα σημαντική δωρεά για τη δημιουργία του πρώτου «Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά», στο Κολλέγιο Ανατόλια στην Ελλάδα (Center for Talented Youth- CTY Greece at Anatolia), σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Η ίδρυση και λειτουργία του CTY Greece πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σημαντικής πρωτοβουλίας των €100.000.000, που το Ίδρυμα αποφάσισε πέρυσι να διαθέσει σε διάστημα τριών ετών, επιπλέον των υπόλοιπων δωρεών του στην Ελλάδα και τον κόσμο, προκειμένου να συμβάλει στην ανακούφιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στη χώρα.
Με χρηματοδότηση του Ιδρύματος προς το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το CTY, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια, θα ιδρύσει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο «Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά» (CTY), το οποίο θα καλύπτει την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2014, υποδεχόμενο τους πρώτους μαθητές.
Το CTY του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ιδρύθηκε το 1979, με απώτερο στόχο να ενισχύσει την ακαδημαϊκή αριστεία, εντοπίζοντας χαρισματικούς μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και υποστηρίζοντας την εξέλιξή τους με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ειδικά σχεδιασμένων ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες δυνατότητες τους. Η δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» εγγυάται τόσο την άμεση, όσο και ολοκληρωμένη λειτουργία του CTY στην Ελλάδα, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα, μέσω σημαντικού αριθμού υποτροφιών, σε μαθητές που χρήζουν οικονομικής ενίσχυσης, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Στόχος του CTY Greece είναι να εντοπίζει χαρισματικούς μαθητές της χώρας, ηλικίας 7 έως και 18 ετών, και να τους προσφέρει, μέσα από ολοκληρωμένα καλοκαιρινά προγράμματα 3 εβδομάδων, συνολικές εμπειρίες, άριστες εκπαιδευτικές προοπτικές, καθώς και τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να ενισχυθεί η φιλομάθεια και η πνευματική τους ανάπτυξη, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Περισσότερα εδώ

Καλοδήμος Δ.