Τα δέκα πιο κερδοφόρα επαγγέλματα του μέλλοντος

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέρμα στις κλασσικές συνταγές που θέλουν τους γονείς να ωθούν τα παιδιά τους προς την ιατρική και τη δικηγορία δίνει μελέτη που αποτυπώνει τα επαγγέλματα με τη μεγαλύερη αναγνώριση και υψηλές αποδοχές, στο μέλλον.
Το υπουργείο Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων της Βρετανίας παρουσίασε έρευνα με τα πιο επικερδή επαγγέλματα σε 20 χρόνια, των οποίων το αντικείμενο δεν υπάρχει ακόμα αλλά βασίζονται σε πιθανά σενάρια για τις ανάγκες και τη ζήτηση του μέλλοντος.
Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, τα επαγγέλματα θα είναι τα εξής:
1. Σύμβουλος υγείας για ηλικιωμένους: με δεδομένο ότι ο γηραιότερος πληθυσμός αυξάνεται, τότε ένα επάγγελμα που θα εξειδικεύεται στην περίθαλψη της τρίτης ηλικίας θα είναι απαραίτητος.
2. Χειρουργός επαύξησης μνήμης: θα συμβάλει στη βελτίωση της μνήμης, ιδίως του ηλικιωμένου πληθυσμού.
3. Απτικός προγραμματιστής: θα ασχολείται με την τεχνολογία σε συνδυασμό με την επιστήμη της αφής.
4. Ψηφιακός Αρχιτέκτονας: θα σχεδιάζει εικονικές κατασκευές για να τις χρησιμοποιούν όσοι ασχολούνται με το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση.
5. Χειριστής Χαμένων Δεδομένων: θα διαγράφει τα άχρηστα δεδομένα υπεύθυνα.
6. Ελεγκτής Κλίματος: θα τροποποιεί τις καιρικές συνθήκες που διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι πρέπει.
7. Μάνατζερ για Άβαταρ: θα σχεδιάζει και θα διαχειρίζεται τους εικονικούς χαρακτήρες των μελλοντικών pc games.
8. Κατασκευαστής μελών σώματος: στο ίδιο πλαίσιο με την τελειοποίηση της προσθετικής χειρουργικής, θα δημιουργούνται μέλη για αθλητές και στρατιώτες.
9. Χρηματιστής χρόνου: αντί για χρήματα, θα διαχειρίζεται το χρόνο του πελάτη του.
10. Περιοριστής παντοδυναμίας: θα επαναφέρει τους πελάτες του στην πραγματικότητα, μετριάζοντας τις πεποιθήσεις που τους θέλουν πανίσχυρους.

πηγή

Σχόλιο του διαχειριστή: Τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο του 2010 και δυστυχώς η έρευνα έχει αφαιρεθεί από το gov.uk. Η έρευνα είχε τίτλο:”Top 20 most popular future jobs of 2030″ δηλαδή δημοφιλή επαγγέλματα και όχι κερδοφόρα που έχει το παραπάνω άρθρο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ. Στο άρθρο αναφέρεται επίσης:”Το υπουργείο…παρουσίασε έρευνα” και ενώ θα περίμενε κανείς πρόσφατα η δημοσίευση της έρευνας έγινε τον Ιανουάριο του 2010!!! Το παραπάνω άρθρο έρχεται να προστεθεί σε πληθώρα άλλων που επικαλούνται πηγές και έρευνες χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη παραπομπή στη πηγή.
Μπορείτε να δείτε και το: “70 Jobs for 2030” εδώ

jobs2030p70

Καλοδήμος Δ.

  •  
  •  
  •  

Leave a comment

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com