Νέα επαγγέλματα για σταδιοδρομία προτείνει το LinkedIn

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Εκτός από το διαχρονικό επάγγελμα του τοκιστή και σουλατσαδόρου και άλλα, νέα επαγγέλματα, που δεν έχουν κατ’ ανάγκην βάση τις νέες τεχνολογίες θα κυριαρχήσουν στο μέλλον. Και όχι μόνο θα κυριαρχήσουν, αλλά θα «ανατρέψουν τον κόσμο της εργασίας», όπως προβλέπει το LinkedIn.
Ενα από τα «εναλλακτικά», όπως τα χαρακτηρίζει, που προ πέντε μόλις ετών δεν υπήρχαν, είναι αυτό του «επιστήμονα δεδομένων» (data scientist). Του ειδικού, δηλαδή, στην επεξεργασία και στην αποθήκευση ηλεκτρονικών δεδομένων.
Ενα άλλο είναι εκείνο του συμβούλου κοινωνικών δικτύων. Το LinkedIn διευκρινίζει μάλιστα ότι ερευνώντας τα επαγγελματικά προφίλ των 250 εκατομμυρίων πελατών του διαπίστωσε ότι το 2013 η πλέον ταξινομημένη ειδικότητα στο δίκτυό του ήταν εκείνη του συμβούλου κοινωνικών δικτύων. Δεν διευκρινίζει όμως αν πέρα από τη μεγάλη προσφορά υπάρχει και ανάλογη ζήτηση για το συγκεκριμένο επάγγελμα.
Εκτός από τα ψηφιακά επαγγέλματα και δη όσα συνδέονται με το περιβόητο cloud computing, το «νέφος» των υπηρεσιών που βασίζονται σε δίκτυα, οι ερευνητές του LinkedIn διαπιστώνουν και άλλα στα οποία μπορεί να σταδιοδρομήσουν οι νέοι και οι νέες της εποχής. Μπορούν να γίνουν, ας πούμε, καθηγητές της ζούμπα ή προπονητές beachbody. Ζούμπα είναι ένας νέος λατινοαμερικανικός χορός που θα έχει πιθανότατα την τύχη της δημοφιλούς προ 20ετίας λαμπάντα. Οσο για τη δουλειά του προπονητή beachbody, συνίσταται στο να μαζεύει κάποιος τους λουόμενους σε μια παραλία και να τους γυμνάζει. Τον χειμώνα μετακομίζει στο νότιο ημισφαίριο διότι – το είπε και η κυρία Μέρκελ – οι σύγχρονοι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν κινητικότητα.

εφημερίδα: ΤΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

1 × 1 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here