Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ΓΠΑ (Αθήνα) [328]

Σχολές/Βάσεις/Πεδία ΤΜΗΜΑ: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΑΘΗΝΑ)
Κωδικός : 328
Ίδρυμα: ΓΠΑ
Επ. Πεδίο/α: 2,3
Έτη Σπουδών: 5
Συντελεστής ΕΒΕ : 1.20
ΕΒΕT (2023) : 13.97
EBET 2021- 2023 : Εδώ
Μετεγγραφή: NAI
Site: http://fst.aua.gr/
Μαθήματα (Εύδοξος) : Link
Οδηγός Σπουδών : OS
Βάσεις ΓΕΛ 2004- 2023 : Εδώ
Βάσεις ΕΠΑΛ 2004- 2023 : Εδώ
Εισακτέοι 2001- 2023 : Εδώ
Προτιμήσεις Επιτυχόντων 2023 : Εδώ
Συνολικές Προτιμήσεις Υποψηφίων 2023 : Εδώ
Συντελεστές Βαρύτητας:
[2 ΕΠ ] ΓΛ: 25 - ΦΥΣ: 20 - ΧΗΜ: 30 - ΜΑΘ: 25
[3 ΕΠ ] ΓΛ: 25 - ΦΥΣ: 20 - ΧΗΜ: 30 - ΒΙΟ: 25
Μαθήματα ανά Εξάμηνο:
[ΕΞ] Μαθήματα (Βασικά [Β], Κατευθύνσεων [Κ], Υποχρεωτικά (Υ), Επιλογής (Ε) ) :
[4] [ΒΥ] ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
[4] [ΒΥ] ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ
[3] [ΒΥ] ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡ.ΖΩΩΝ
[8] [ΒΥ] ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[7] [ΒΥ] ΑΡΧΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[8] [ΒΥ] ΑΡΧΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[1] [ΒΥ] ΑΡΧΙΤ/ΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
[9] [ΒΥ] ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ
[3] [ΒΥ] ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ
[7] [ΒΥ] ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΙ
[7] [ΒΥ] ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ
[1] [ΒΥ] ΓΕΝ. ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ
[3] [ΒΥ] ΓΕΝΕΤΙΚΗ
[1] [ΒΥ] ΓΕΝΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ Ι
[2] [ΒΥ] ΓΕΝΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΙΙ
[5] [ΒΥ] ΓΕΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
[2] [ΒΥ] ΓΕΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
[4] [ΒΥ] ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ-ΑΡΔΕΥΣΕΙΣ
[5] [ΒΥ] ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑ (ΓΕΝΙΚΗ)
[4] [ΒΥ] ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
[8] [ΒΥ] ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ
[8] [ΒΥ] ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
[5] [ΒΥ] ΔΙΑΧ/ΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
[4] [ΒΥ] ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑ-ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
[6] [ΒΥ] ΕΙΔΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ
[6] [ΒΥ] ΕΙΔΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
[6] [ΒΥ] ΕΙΔΙΚΗ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑ
[9] [ΒΥ] ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
[1] [ΒΥ] ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
[7] [ΒΥ] ΕΝΖΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[5] [ΒΥ] ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
[9] [ΒΥ] ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[9] [ΒΥ] ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓIA ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
[8] [ΒΥ] ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[5] [ΒΥ] ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ
[6] [ΒΥ] ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ
[1] [ΒΥ] ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α
[8] [ΒΥ] ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ-ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑ
[1] [ΒΥ] ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ
[8] [ΒΥ] ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΙ
[9] [ΒΥ] ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤ/ΣΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΕΞ/ΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ Η/Υ
[5] [ΒΥ] ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ
[9] [ΒΥ] ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[3] [ΒΥ] ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
[7] [ΒΥ] ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ Ι
[2] [ΒΥ] ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ
[9] [ΒΥ] ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[1] [ΒΥ] ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
[2] [ΒΥ] ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
[3] [ΒΥ] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ
[9] [ΒΥ] ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
[9] [ΒΥ] ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[9] [ΒΥ] ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[9] [ΒΥ] ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜ.ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΗ ΒΙΟΜ/ΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[2] [ΒΥ] ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ
[8] [ΒΥ] ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜ.ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[9] [ΒΥ] ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ι
[8] [ΒΥ] ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
[9] [ΒΥ] ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΦΥΤ.ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
[1] [ΒΥ] ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ
[8] [ΒΥ] ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΓΚΑΤ/ΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜ.ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[8] [ΒΥ] ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[2] [ΒΥ] ΦΥΣΙΚΗ Α
[3] [ΒΥ] ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ I
[4] [ΒΥ] ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
[6] [ΒΥ] ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι
---------------------------------

Επαγγελματικές Προοπτικές 
Οι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων μπορούν να απασχοληθούν σήμερα ως Επιστήμονες και Τεχνολόγοι Τροφίμων στις Βιομηχανίες Επεξεργασίας, Μεταποίησης και Συντήρησης Τροφίμων, στους αγροτοβιομηχανικούς συνεταιρισμούς και στα διάφορα ερευνητικά κέντρα. Έργο και αρμοδιότητά τους είναι ο έλεγχος των πρώτων υλών, η επίβλεψη των γραμμών παραγωγής, ο ποιοτικός έλεγχος του τελικού προϊόντος, η ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων, η επιλογή και η προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού, των υλικών συσκευασίας κλπ. Επίσης ασχολούνται με τον έλεγχο της υγιεινής κατάστασης των τροφίμων που διατίθενται στην αγορά, της θρεπτικής τους αξίας και της ενδεχόμενης νοθείας τους.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών, οι φοιτητές αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις για τη σωστή αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων, που αναφέρονται στην παραγωγή των πρώτων υλών, στη συντήρηση, στη μεταποίηση και στον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων. Παράλληλα η εκπαίδευση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δίνει τη δυνατότητα στους πτυχιούχους να αναπτύξουν οι ίδιοι επιχειρηματική δραστηριότητα. Στην περίπτωση αυτή μπορούν να ασχοληθούν με την ίδρυση οινολογικών εργαστηρίων και εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου τροφίμων, εισαγωγή και εμπορία μηχανολογικού εξοπλισμού για τις βιομηχανίες τροφίμων, εισαγωγή και εμπορία πρώτων υλών και  προσθέτων ουσιών, κλπ.
Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων, στην Αγροτική Τράπεζα και σε Οργανισμούς ως Γεωπόνοι και στα Τεχνικά Λύκεια ως Εκπαιδευτικοί. Τέλος, εφ’ όσον πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές, μπορούν να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή καριέρα ή να διεκδικήσουν θέσεις σε θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε διεθνείς οργανισμούς, όπως στον Οργανισμό Γεωργίας και Τροφίμων (FAO), σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης μεγάλων βιομηχανιών τροφίμων, σε ερευνητικά Ινστιτούτα κλπ

[xyz-ips snippet=”etda”]