Ο 15 χρονος που ανακάλυψε τεστ για τον καρκίνο του παγκρέατος ομιλητής σε εκδήλωση στην Αθήνα

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Ο Τζακ Αντράκα θα μιλήσει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 21 Απριλίου

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Ο Τζακ Αντράκα, στα 15 του χρόνια έγινε παγκοσμίως γνωστός ανακαλύπτοντας τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, που στοιχίζει πολύ λίγο και στηρίζεται σε μια ανάλυση αίματος.
Η νέα μέθοδος υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση της νόσου, η οποία σκοτώνει σήμερα 19 από τους 20 πάσχοντες μετά από πέντε χρόνια, κυρίως επειδή είναι δύσκολο, να ανιχνευθεί στα πρώιμα στάδια.
Ο Jack Andraka φυσικά, βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο εφεύρεσης των νέων στην Ουάσιγκτον, από το περιοδικό Smithsonian Magazine  και  πήρε υποτροφία 75.000 δολάρια για το 2012 για το Intel Science Fair.
Τώρα, οι ασθενείς έχουν μια απλή διαγνωστική μέθοδο για την ανίχνευση του καρκίνου του παγκρέατος. Το νέο τεστ είναι 168 φορές πιο γρήγορο, 26.667 φορές λιγότερο ακριβό, και 400 φορές πιο ευαίσθητο από τις τρέχουσες διαγνωστικές μεθόδους.
Χάρη στο νέο τεστ, οι ασθενείς με καρκίνο του παγκρέατος μπορούν, τώρα, να ζήσουν, ζητώντας ιατρική βοήθεια έγκαιρα με ποσοστό επιβίωσης 100%.

επιμέλεια
Καλοδήμος Δ

Σχολιάστε

10 − seven =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here