Admin

Καλοδήμος Δημήτρης
Φυσικός
https://sep4u.gr/kalodimos-dimitris/

Αγαπητοί επισκέπτες κάθε μέρα δέχομαι πάρα πολλά σχόλια συχνά με πολλά ερωτήματα. Είναι αδύνατο να απαντώ σε όλα και αναλυτικά. Αυτή τη στιγμή είναι πάνω 200 αναπάντητα! Το 90% είναι ερωτήματα του τύπου “έχω τόσα μόρια τι πιθανότητες έχω με το 10% να περάσω”. Αυτά τα ερωτήματα μπορείτε να τα απαντήσετε μόνοι σας μπαίνοντας στην εφαρμογή https://sep4u.gr/sigrisi-baseon/ Παράδειγμα : για το 6% του 2021 κάνετε σύγκριση με το 90% του 2020 και για το 4% του 2021 κάνετε σύγκριση με το 90% του 2019. Προσοχή για το 6% υπάρχει ΕΒΕ που ΔΕΝ αλλάζει ενώ για το 4% δεν υπάρχει ΕΒΕ.

Δεν θα απαντώ σε κανένα σχόλιο “έχω τόσα μόρια τι πιθανότητες έχω με το 10% να περάσω”

1,838 thoughts on “Admin

 1. Καλησπέρα! Θα ηθελα να σας ρωτησω 2 πραγματα
  1)Ο γιος μου ειναι φοιτητής στο μηχανολογων μηχανικων στην Πατρα επιτυχων του 2021. Εκανε το 10% αλλα δεν τα καταφερει να ερθει στο ΕΜΠ. Συγκεντρωνει μονο 3.5 μορια για μεταγραφη. Είναι απιθανο? Ισως με το 4% του χρονου εχει πιθανοτητες με 17.915 μορια?
  2) Η κόρη μου επιτυχούσα του 2019 στο ΠΑΔΑ και με 10% αλλαγη σχολη στη Φιλοσοφικη ΕΚΠΑ το 2020, μπορει να κανει μετακινηση φέτος παλι?

 2. καλησπέρα κΚαλοδήμε
  μενω στην αθήνα και εδωσα φέτος πανελλαδικές και πέρασα απο ΓΕΛ μηχανολόγων μηχανικών πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  εχω 3 αδέλφια
  22χρνος αδελφος σπουδάζει τεφαα αθήνα
  21χρονη αδελφή σπουδάζει διατροφη στη καλαματα
  16 χρονη μαθητρια λυκείου
  α)δικαιουμαι μετεγγραφη στην αθηνα ΠΑΔΑ εξαιτιας του αδελφου μου?
  β)η αδελφη μου απο την καλαματα δικαιουτε μετεγγραφη αθήνα ,διοτι δεν υπαρχει αντιστοιχια στην αθηνα?υπάρχει καποιος τρόπος
  στα κοινωνικα κριτηρια να βάλω το 4 αδέλφια ή τα αδέλφια μου που σπουδάζουν???
  σας ευχαριστώ πολυ

 3. Καλημέρα σας , θα ήθελα να μάθω ως πρωτοετής , αν υπάρχει περίπτωση με 3 μόρια από οικονομικά κριτήρια να ικανοποιηθεί το αίτημά μου για μετεγγραφή από Φιλολογία Ιωαννίνων στην Φιλολογία ΑΠΘ ή Φιλολογία Κομοτηνής .

 4. κ. Καλοδήμο καλησπέρα

  Θα ήθελα μια διευκρίνηση επι του παρακάτω ερωτήματος

  Η κόρη μου συγκέντρωσε φέτος 17700 μόρια και δεν πέτυχε την εισαγωγή της στην Φαρμακευτική Πατρών για 10 μόρια (βάση 17710).Εγγράφηκε στο Βιολογικό Θεσσαλονίκης όπου εισήχθει.
  Σε περίπτωση που ξαναδώσει πανελλήνιες το 2023 (καθώς με το 6% δεν είναι σίγουρη η εισαγωγή της), και πετύχει σε κάποια σχολή στην οποία δεν θα εγγραφεί μπορεί το 2024 να κάνει μηχανογραφικό με το 4% με τα μόρια που είχε με την πανελλήνιες του 2022.

  • το 2024 θα πάει με το 6%. … Υπάρχουν και τα Ιδιωτικά της Κύπρου με 4χ7500=30000 τελειώνεις…

   • Καλησπέρα σας,
    Φέτος που έδινα Πανελλήνιες συγκέντρωσα 12.190 μορια για το τμήμα της Λογοθεραπειας στην Καλαμάτα δεν κατάφερα να μπω όμως για 10 μόρια (βάση 12.200) και μπήκα νοσηλευτικη .Πιστεύετε θα μπω με το 10% στο τμήμα Λογοθεραπειας;

 5. καλησπερα.οικογενεια 4 ατομων με ε9 ακινητου στην επαρχια.
  παρολα αυτα ζουμε στην αθηνα με ενοικιο.
  ο γιος σπουδαζει στο παπει ,εργαζεται και ενοικιαζει δικο του σπιτι.
  υπαρχει πιθανοτητα το 2ο παιδι να παρει μετεγγραφη για αθηνα;

   • Καλησπέρα κύριε καλοδήμε εύχομαι το μήνυμα μου να σας βρίσκει υγιείς εσάς και όλη την οικογένεια σας χρειάζομαι τις σοφές πληροφορίες σας..είμαι ένας άνθρωπος με κινητικές δεξιότητες… Μπορείτε να μου πείτε πότε μπορώ να κάνω τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να εισαχθώ σε ένα από τα πανεπιστήμια της χώρας?, ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επικοινωνία και όλη την βοήθεια στο πρόσωπο μου 🙏🏻❗

   • Καλησπέρα σας, θα ήθελα κι εγώ τη γνώμη σας, αν είναι εύκολο. Ο γιος μου λόγω ισοβαθμίας έχασε τη Νομική ΕΚΠΑ και βρέθηκε Νομική ΑΠΘ. Πιστεύετε του χρόνου με το 10% έχει πιθανότητες για Αθήνα; Σας ευχαριστώ θερμά.

    Περισσότερα: https://sep4u.gr/admin/

   • Καλημέρα σας κ.Καλοδήμο. Μέσα από την τεράστια εμπειρία σας, και ξέροντας ακριβώς την σειρά της διαδικασίας, πότε θεωρείτε ότι θα ζητηθούν από το υπουργείο οι αιτήσεις μετεγγραφών και πότε θα έχουμε αποτελέσματα φέτος που όλα τρέχουν γρηγορότερα.
    Σας παρακαλώ κάντε μια πρόβλεψη. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

   • Καλημέρα, έχω δώσει 2 φορές πανελλαδικές εξετάσεις (2021 και 2022). Τί ισχύει σε περίπτωση που θέλω να κάνω 10% για στρατιωτικές; Με ποιά από τις δύο βαθμολογίες με συμφέρει περισσότερο; (14515 το 2021 και 15712 το 2022).

 6. Καλησπέρα σας !
  Πέρασα φέτος νομική Κομοτηνής με 17.125 μόρια , ενώ για Θεσσαλονίκη συγκέντρωσα 16.840 με βάση 17.150. Αν κάνω 10% του χρονου πρώτη φορά ,πιστεύετε έχω πιθανότητες να περάσω εκεί ;

 7. Καλησπέρα σας, με 4 μόρια εχω πιθανότητες για μετεγγραφή από το φυσικό ΑΠΘ στο φυσικό Αθήνας?
  Συγχαρητήρια για το έργο σας σας παρακολουθώ καιρό!

 8. Γεια σας κε Καλόδημε, έχω περάσει με το 10% (4%) ψυχολογία στο Ρέθυμνο. Με 3 μόρια στα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια πιστεύετε έχω κάποια πιθανότητα για μετεγγραφή στην Αθήνα; Παρακαλώ για την δική σας άποψη. Ευχαριστώ θερμά.

 9. Καλημέρα σας. Συγχαρητήρια για το site, με έχει βοηθήσει πολύ.
  Πέρασα φέτος Μηχανολόγων Μηχανικών Κοζάνης με 16.000 μόρια.
  Έχω 2,5 μόρια για μεταγραφή ως τρίτεκνος (είμαι από Αθήνα και τα αδέρφια μου σπουδάζουν Αθήνα).
  Σκέφτομαι για μεταγραφή στον Βόλο, έχω ακούσει ότι η σχολή είναι καλύτερη, είναι και πιο κοντά .Τι λέει η σχολή της Κοζάνης?
  Αξίζει να μπω σε αυτήν την διαδικασία? Να πάω πρώτα Κοζάνη να περιμένω τα αποτελέσματα ή να πάω Βόλο εξ αρχής γιατι υπάρχουν και τα εργαστήρια?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

  • Αξίζει να μπείτε στη διαδικασία . Μην ενοικιάζεται στη Κοζάνη ούτε στο Βόλο. Περιμένετε να βγει πρώτα η μετεγγραφή

   • Καλησπέρα σας ,
    Σκέφτομαι να ξαναδώσω πανελλήνιες για δεύτερη φορά την χρονια αυτή γιατί έχω έναν συγκεκριμένο στόχο ενώ παράλληλα φοιτώ σε μια σχολή που με ενδιαφέρει.Ο αδερφός μου δίνει φέτος για πρώτη φορά ,επομένως θα είμαστε και οι δύο υποψήφιοι στις πανελλήνιες φέτος.Σε αυτή την περίπτωση τι ισχύει για τις μετεγγραφές;

  • Καλησπέρα σας η κόρη μου έχει περάσει στο τμήμα φιλοσοφίας Πατρών υπάρχει περίπτωση για μετεγγραφή στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Τα μόρια μου είναι 4 στα οικονομικά κριτήρια .

 10. Καλησπέρα φέτος έκανα 10% και πέρασα στη σχολή που ήθελα , τώρα θα πρέπει να κάνω διαγραφή από την παλιά μου σχολή και να πάω να κάνω εγγραφή μετά στην καινούργια μου σχολή? ποτε κανω αυτη την διαδικασια ?

 11. Καλησπέρα κύριε Καλοδήμο.Η κόρη μου συγκέντρωσε 16300 μόρια και πέρασε στο τμήμα Χημικών Μηχανικών Κοζανης.Πιστεύετε ότι είναι εφικτή η μετεγγραφή της στο ΑΠΘ, δεδομένου ότι συγκεντρώνει 4 μόρια με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια; Πέρισυ η βάση ήταν 2,5.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 12. Καλησπέρα σας. Είμαι απόφοιτη
  του 2021, όπου συγκέντρωσα
  17.265 μόρια. Φοιτώ στο τμήμα
  Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου
  Κρήτης, αλλά μπαίνοντας τώρα στο
  δεύτερο έτος επιθυμώ να ζητήσω
  μετεγγραφή για το αντίστοιχο
  τμήμα του ΑΠΘ. Τα μόρια κοινωνικών και οικονομικών
  κριτηρίων που μαζεύω είναι 6.
  Υπάρχουν πιθανότητες να την
  πάρω;

   • Καλησπέρα σας, σπουδάζω στην Ιατρικη Πατρας(φετος τελειωσα το 1ο ετος) και εκανα 10% για ιατρικη θεσσαλονικης με μορια 18.432 που συγκεντρωσα το 2021. Δυστυχως δεν περασα, γνωριζεται αν υπαρχει τροπος να κανω ενσταση ή και αν υπαρχει αριθμος επιλαχόντων και αν ναι πως θα μπορουσα να ενημερωθω για αυτους?? Ευχαριστω εκ των προτερων.

   • Καλημερα κύριε καλοδημο, είμαι πρωτοετής θέλω να σας ρωτήσω εάν κάνω αίτηση μετεγγραφής και μετά αποφασίσω ότι δεν θέλω να πάω τι γινεται; είναι υποχρεωτικό να πάω ή μπορεί να αλλάξω γνωμη

   • Καλησπέρα κύριε Καλοδήμο θα ήθελα την γνώμη σας.ο γιός πέρασε ΗΜΜΗΥ στο ΑΠΘ. Έχει πολλές πιθανότητες για μεταγραφή στο ΕΜΠ. Το θέμα μου είναι σαν σχολές είναι εφάμιλλες ή της Αθήνας είναι ανώτερη. Έχεις άποψη για τις δύο σχολές; Επίσης βλέπω ότι δεν πολυενδιαφέρεται για Αθήνα και δεν θέλω να πιέσω καταστάσεις με απρόβλετες συνέπειες.

    • αφήστε το γιό σας να αποφασίσει μόνος του. Σίγουρα το ΗΜΜΥ ΕΜΠ είναι καλύτερο, αλλά η ζωή δεν είναι μονάχα σπουδές.

 13. Γειά σας! Φέτος συγκέντρωσα 17100 μόρια και πέρασα νοσηλευτική ΕΚΠΑ. Αν του χρόνου κάνω 10 τοις εκατό για βιολογικό πάτρας, αν περάσω ξεκινάω κανονικά από το πρώτο έτος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • κατοχυρώνεται αντίστοιχα μαθήματα που έχετε περάσει στη Νοσηλευτική ΑΝ υπάρχουν

   • Καλησπέρα σας! Φέτος για το γεωπονικό φυτικής παραγωγής και αγροτικού περιβάλλοντος στο Βόλο συγκέντρωσα 11.520 μόρια και η σχολή είχε 10.920. Από δικό μου λάθος στο μηχανογραφικο πέρασα Νοσηλευτική, πιστεύετε ότι αν κάνω 6% του χρόνου θα περάσω;

  • Είμαι δεύτερο έτος στο φυσικό Θεσσαλονίκης, έχω 4 μορια (μετεγγραφής), έχω πιθανότητες για μετεγγραφή στο αντίστοιχο της Αθήνας?

    • Καλησπέρα σας. Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας. Η κόρη μου συγκέντρωσε 16300 μόρια φέτος. Έχασε τη Νομική Κομοτηνής -16500.
     Να ρισκάρει του χρόνου με το 10/100;
     Ευχαριστώ προκαταβολικά.

     • τα 200 μόρια μάλλον είναι πολλά. Σε αυτές τις ερωτήσεις είναι πολύ δύσκολο να πάρει κανείς θέση.

  • Καλησπέρα σας. θα ήθελα την γνώμη σας. Με 6 μόρια από κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια θα καταφέρω να πάρω μετεγγραφή από το Πολυτεχνείο Κρήτης Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών για την αντίστοιχη σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών (ΗΜΤΥ). Αθήνα δεν μπορώ να ζητήσω λόγω του περιορισμού των 2750 μορίων.
   Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλό σας βράδυ

 14. Καλημέρα σας κ. Καλοδήμο. Σήμερα δημοσιεύθηκε ο κατάλογος των σχολικών βιβλίων για τη σχολική χρονιά 2022-2023 με κάποιες όμως αλλαγές. Τα παιδιά που θέλουν να ξαναδώσουν πανελλαδικές θα πρέπει να αγοράσουν τα νέα βιβλία ή θα συνεχίσουν με τα περσινά?
  Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  • Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα πρέπει να συγκρίνει το κάθε βιβλίο του 22 με του 23.

   • Αν μπορείτε απαντήστε μου.Η κόρη μου πέρασε παιδαγωγικό Αλεξανδρούπολης,μπορεί να πάρει μετεγγραφή στο Εκπαίδευσης και κοινωνικής πολιτικής στη Θεσσαλονίκη. έχει 6 μόρια από τα οικονομικά κριτήρια, από ότι είδα πέρυσι το συγκεκριμένο τμήμα είχε βάση εισαγωγής 4μορια και αν παίρνει σημαίνει ότι θα χάσει ένα εξάμηνο;

 15. Καλησπέρα σας. Φέτος πέρασα στο τμήμα ΗΜΜΥ του Βόλου συγκεντρώνοντας 15.850 μόρια. Όμως, επιθυμώ να κάνω μετεγγραφή στο αντίστοιχο τμήμα του ΕΜΠ αφού για αυτό το τμήμα συγκεντρώνω 15.890 μόρια δηλαδή έχω την προϋπόθεση των 2750 μορίων. Επίσης, από τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια διαθέτω 4 μόρια λόγω εισοδήματος και 2,5 λόγω τριτεκνίας. Έχω πιθανότητες να πάρω τη μετεγγραφή; Κι αν ναι πού να παρακολουθήσω τα μαθήματα μέχρι να γίνει;

 16. Καλησπέρα σάς, ο μεγάλος μου γιος θα ξεκινήσει το 3ο έτος ΗΜΜΥ Ξάνθης. Η μικρή μου κόρη πέρασε φέτος ψυχολογία ΑΠΘ. Μόρια για μεταγραφή του μεγάλου στο ΗΜΜΥ ΑΠΘ μόνο 3 με κοινωνικά κριτήρια. Για Μεταγραφή αδελφών δεν έχει τμήματα θεωρητικής στην Ξάνθη. Τη βάση των 2750 την καλύπτει άνετα. Εμείς ζούμε Καστοριά. Τρία διαφορετικά σπίτια…. Προβλέπεται κάτι στην περίπτωση μας για μεταγραφή;; Τα παιδιά μπορούν να συνυπάρξουν μόνο Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις σχολές τους. Και οι δύο βρίσκονται στη σχολή της πρώτης τους επιλογής….

  • Ο νόμος λέει : γ) Εάν δεν πληρούνται τα ανωτέρω κριτήρια, και υπό την προϋπόθεση ότι ο ένας εκ των αδελφών φοιτητών βρίσκεται στο πρώτο έτος σπουδών, τα αδέλφια δύνανται να μετεγγραφούν από κοινού σε αντίστοιχα Τμήματα τα οποία εδρεύουν σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης.
   Δυστυχώς ο νόμος δεν σας δίνει λύση.

   Περισσότερα: https://sep4u.gr/metegrafes/

   • Καλησπερα σας κύριε Καλοδήμο. Συμμετείχα φέτος στις πανελλαδικές με στόχο την ιατρική. Τελικά πέρασα οδοντιατρική στο απθ. Υπάρχει κάποιος τρόπος να παρακολουθήσω και τις δυο σχολές ταυτόχρονα ώστε να ακολουθήσω το ειδικότητα της γναθοχειρουργικης ή θα χρειαστεί να πάρω και τα δυο πτυχία το ένα μετά το άλλο;

    • Στην Ελλάδα για να κάνεις εγγραφή σε ένα ΑΕΙ πρέπει διαγραφείς από αυτό που είσαι ήδη. Μπορείς να είσαι ΜΟΝΟ σε ένα ΑΕΙ

    • Καλησπέρα θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση .Η κόρη μου έδωσε φέτος πανελλήνιες στο 3 ο πεδίο έγραψε 18030 μόρια αλλά δεν πέρασε ιατρική θα ήθελα την γνώμη σας να δώσει πανελλήνιες ξανά η να κάνουμε το 10%. Θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη σας ευχαριστώ πολύ.

     • Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα ερωτήματα που υπάρχουν. Λείπουν 45 μόρια.
      Δεν μπορώ να πάρω θέση
      Δεστε την προιστορια εδώ https://sep4u.gr/sigrisi-baseon/

     • Καλημέρα,η κόρη μου πέρασε παιδαγωγικό Αλεξαντρουπολη, μπορούμε με τα οικονομικά κριτήρια να πάρει μετεγγραφή Θεσσαλονικη; σύμφωνα με αυτά που διάβασλα έχει 6 μόρια έχει ελπίδα για μεττεγραφη;

   • Καλησπέρα, θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας σχετικά με την μετεγγραφή φοιτητή. Είμαι πολύτεκνη με 4 παιδιά , εκ των οποίων τα 3 σπουδάζουν ήδη σε διαφορετικές πόλεις το καθένα και το τέταρτο παιδί πέρασε και αυτό σε διαφορετική πόλη από τα αλλά τρία. Το κατά κεφαλήν εισόδημα ξεπερνάει τα όρια των απαιτήσεων για την μεταγραφή , καθώς ο σύζυγος μου είναι ναυτικός.
    Το παιδί πέρασε στο Τμήμα αρχιτεκτονικής Ιωαννίνων και θα μπορούσε να κάνει μεταγραφή στο τμήμα της Πάτρας αν δεν υπήρχε ο περιορισμούς του εισοδήματος, καθώς καλύπτει την προϋπόθεση των μορίων . Θα ήθελα να μάθω αν το παιδί θα μπορούσε να πάρει μετεγγραφή στο τμήμα της Αθήνας ή της Πάτρας που βρίσκονται τα αλλά δυο παιδιά και υπάρχει αντιστοιχία τμήματος .
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

 17. Γεια σας κ. Καλοδήμο.
  Ο γιος μου πέρασε ΗΜΤΥ Πάτρα. Για μετεγγραφή στο αντίστοιχο του ΕΜΠ έχουμε 3 μόρια από οικονομικά κριτήρια, συνεπώς αδύνατο.
  Λόγω πρόσφατου θανάτου παππού (που βοηθούσε την κατάσταση) η κατάκοιτη γιαγιά χρειάζεται πλέον 24ωρη νοσηλευτική φροντίδα. Επίσης, η μικρότερη κόρη μου χειρουργήθηκε πρόσφατα στη μέση και χρειάζεται φυσικοθεραπείες για πλήρη αποκατάσταση. Υπάρχει κάποια ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε για να έρθει Αθήνα; (πχ αίτηση θεραπείας ή για κατ’εξαίρεση ή κάτι άλλο που ίσως δεν ξέρω;)
  Ευχαριστώ

 18. Καλησπέρα σας θα ηθέλα να ρωτήσω το 1ο παιδί σπουδάζει στο Φυσικό Ιωαννίνων (4ο ΕΤΟΣ) το 2ο πέρασε στο Μηχ.Μηχανικών Κοζάνης
  Με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια έχω 6,5 μόρια
  θα αιτηθώ μεταγγραφή του 2ου παιδιου στο αντίστοιχο τμήμα του Βόλου αν υπάρχουν πιθανότητες

 19. Καλημέρα σας κ. Καλοδήμο και συγχαρητήρια για το έργο σας. Πέρασα πολιτικών μηχανικών Ξάνθης και θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις:
  1) Λόγω οικονομικών κριτηρίων έχω 4 μόρια και με βάση την εφαρμογή σας για τα μόρια μετεγγραφής χρειάζομαι 6 μόρια για μετεγγραφή στη Θεσσαλονίκη. Έχω πιθανότητες για να πάρω μετεγγραφή?
  2) Αν ξαναδώσω του χρόνου πανελλήνιες και εν τέλει πάρω τη μετεγγραφή για πολιτικών μηχανικών Θεσσαλονίκης μπορώ του χρόνου να ξαναζητήσω μετεγγραφή για κάποιο άλλο τμήμα π.χ. μηχανολόγων?
  3) Τέλος, η εξεταστέα ύλη 2022-2023 έχει αλλάξει. Αν ξαναδώσω πανελλήνιες θα εξεταστώ στην ύλη που διδάχτηκα φέτος ή στην νέα?
  Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και εκτιμώ πολύ την δουλειά σας!

  • 1.οχι
   2. Ναι. Δεν μπορείς να πάρεις μετεγγραφή από την μετεγγραφή.
   3. Τη νέα ύλη.

 20. Καλημέρα. Η κόρη μου έχασε την ιατρική Αλεξανδρούπολης λόγω ισοβαθμίας. Υπάρχει δυνατότητα ένστασης με πιθανότητες επιτυχίας? Ευχαριστώ.

 21. Αν δεν έχει κάποιος κοινωνικά ή οικονομικά κριτήρια (Δηλ. έχει μηδέν μονάδες για μετεγγραφή) γίνεται να κάνει αίτηση μετεγγραφής;

   • Καλησπέρα σας. Πέρασα φέτος με το 10% ΓΕΛ 2021 στο Πολυτεχνείο Κρήτης στους ΗΜΜΥ. Έχω 4 μόρια από οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Θεωρείτε ΄ότι μπορώ να πάρω μετεγγραφή για την αντίστοιχη σχολή στην Πάτρα ΗΜ-ΤΥ ? Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
    Καλή δύναμη.

    • Καλησπέρα σας, θα ήθελα κι εγώ τη γνώμη σας.
     Ο γιος μου λόγω ισοβαθμίας έχασε τη Νομική ΕΚΠΑ και βρέθηκε Νομική ΑΠΘ.
     Πιστεύετε του χρόνου με το 10% έχει πιθανότητες για Αθήνα;
     Σας ευχαριστώ θερμά.

 22. Καλησπέρα κ Καλοδήμο, συγχαρητήρια για το έργο σας.Έχει την δυνατότητα μία σχολή να αλλάξει τους φετινούς συντελεστές βαρύτητας εν όψει των πανελληνίων του 2023;

 23. Καλησπέρα σας και πραγματικά συγχαρητήρια για τη δουλειά σας σ’ αυτή τη σελίδα. Με βοηθήσατε πολύ με όλα αυτά που έχετε φτιάξει αλλά και με τις απαντήσεις που διάβασα σε άλλα μηνύματα. Μια διευκρίνιση θα ήθελα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι βάσεις με το 6% αντί να πέσουν λίγο, ανεβαίνουν. Αν έχω καταλάβει σωστά θα ήθελα την επιβεβαίωση σας….. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη σχολή έχει ζητηθεί από υποψηφίους που θα μπορούσαν να είχαν περάσει όταν έδιναν εξετάσεις αλλά δεν επέλεξαν αυτή τη σχολή τότε και την ζητάνε την επόμενη χρονιά;

  • σωστά + το 2020+2021 είχαμε σημαντική μείωση των εισακτεών!

   • Καλησοερα σας κυριε Καλοδημο. Θελω να παρω μεταγραφη απο το φυσικο ιωαννινων στο φυσικο θεσσαλονικης και πληρω τις προυποθεσεις με τα 2750 μορια. Οσον αφορα τα υπολοιπα μορια που πρέπει να μαζεψω υπολογιζω οτι παιρνω 2,5 η 3,5. Ποσο εφικτο ειναι να μπορω να παρω τη μεταγραφη?

   • Καλησπέρα κύριε Καλοδήμο! Ήθελα να σας ρωτήσω μέλος τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένεια( Εξαιτίας θανάτου ενός γονέα) μοριοδοτείται με 2 μόρια λόγω πολύτεκνων και 2 λόγω γονέα;;; Για το κράτος η τρίτεκνη μονογονεϊκή οικογένεια αποκτά την ιδιότητα πολύτεκνης (ανήκει στη συνομοσπονδία πολυτέκνων Ελλάδος) . Ευχαριστώ πολύ! Καλή συνέχεια!

     • Καλημέρα! Ήθελα να σας ρωτήσω θα εφόσον θα πάρουμε μόρια ως πολύτεκνη δε θα πάρουμε ως μονογονεϊκή; Δηλαδή με τα κριτήρια που σας είπα ( 3 παιδιά μονογονεϊκή) πόσα μόρια θα συγκεντρώσουμε; ευχαριστώ πολύ!

    • Καλησπέρα κύριε Καλοδήμο! 1)Μήπως γνωρίζετε ή μπορείτε να μας προτείνετε ένα site για τον υπολογισμό των εισοδημάτων ( κατά κεφαλήν, ατομικό,κατά κεφαλήν οικογενειακό)
     2) αδερφός άνω των 25 ετών με εισόδημα μετράει στη διαίρεση στο κατά κεφαλήν;
     3) αδερφός κάτω των 25 επίσης με μικρό εισόδημα μέτρα έτσι;
     4) με 4.5 από κοινωνικοοικονομικά κριτήρια για μετεγγραφή ιατρική Αθηνών η Πατρών;
     Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας !

     • Αθήνα πολύ δύσκολα. Πάτρα ΝΑΙ.
      Για το εισόδημα χρειάζεται μια πρόσθεση κ μια διαίρεση δια 3 των εισοδημάτων 19,20,21
      sep4u.gr/metegrafes

     • Καλησπέρα κύριε Καλοδήμο! Θα ήθελα να σας ρωτήσω μια τετραμελής τώρα οικογένεια ( μαμά και 3 παιδιά ) εξαιτίας θανάτου του μπαμπά, μοριοδοτείται με 2 μόρια λόγω μονογονεϊκης και 2 λόγω πολύτεκνων; Επειδή είμαστε μονογονεϊκή με 3 παιδιά πιανόμαστε πολύτεκνοι ( αλληλένδετες ιδιότητες) . Αυτά τα 2 κριτήρια μοριοδοτούνται ξεχωριστά ή θα πιαστούμε τρίτεκνη και μονογονεϊκή; Πόσα μόρια δηλαδή θα πιάσουμε και από τα 2 μαζί; Ευχαριστώ πολύ!

   • Καλησπέρα σας,
    Πέρασα στην Φαρμακευτική Πάτρας με 20 μόρια διαφορά από την Φαρμακευτική Αθήνας. α)Τα μόρια που συγκεντρώνω από οικονομικούς λόγους για μεταγραφή στο ΕΚΠΑ είναι 2 .Είναι πιθανό να εγκριθεί η μεταγραφή μου;;
    β)Έχω δικαίωμα να ζητήσω
    κατ εξαίρεση μεταγραφή λογω της αυτοάνοσο ηπατίτιδας που πάσχει η γιαγιά μου;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 24. Καλησπέρα κ. Καλοδημο. Μεταγραφές για σοβαρές παθήσεις 67% θα πάρουν όλοι όσοι κάνουν αιτήσεις;

   • Γειά σας ήθελα πέρασα ψυχολογία Γιάννενα και έχασα για 100 μόρια την ψυχολογία απθ πιστεύετε αν κάνω 10% θα μπορέσω να πάω απθ?
    Επίσης αν επιλέξω να παρακολουθήσω το πρώτο έτος στα Γιάννενα και ταυτόχρονα να δηλώσω 10% και περάσω εκεί που θέλω τότε θα κάνω κανονικά το 2ο έτος;
    Και κάτι τελευταίο για αίτηση μεταγραφής στην κατηγορία των ειδικών παθήσεων ποια είναι η διαδικασία?

    Ευχαριστώ πολύ.

   • Καλησπέρα σας, θα ηθελα να σας ρωτήσω το εξης:
    Έδωσα φέτος πανελλαδικές και πέρασα Παδα εάν και ο στόχος μου ήταν και είναι το ΕΜΠ ηλεκτρολογων. Είμαι πατέρας τριων ανηλίκων παιδιών με σύζυγο αναπηρία άνω του 67%.Είμαι 45 ετών μετραει στα κοινωνικά κριτήρια και ότι έχω χάσει και τους δύο γονείς;
    Εαν του χρόνου κάνω το 10% και μπω ας πούμε πολυτεχνείο Κρήτης θα πρέπει να ξεγραφτω από το παδα, να γραφτώ στα Χανιά και να πάρω μεταγραφή στο ΕΜΠ; 18000 μόρια στις πανελλαδικές 2022.
    Μηπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;
    Ευχαριστω πολύ!

    • ” μετραει στα κοινωνικά κριτήρια και ότι έχω χάσει και τους δύο γονείς;” ΟΧΙ
     Αφού με 18000 περνούσατε φέτος γιατί δεν το δηλώσατε΄;

 25. Καλησπέρα σας! Συγχαρητήρια για το έργο σας! Υπάρχει δυνατότητα του χρόνου με το 6 τοις εκατό να δηλώσω αστυνομικές σχολές και να δώσω αθλήματα όταν στις φετινές εξετάσεις δεν τις είχα δηλώσει καθόλου ούτε είχα δηλώσει τη συμμετοχή στα αθλήματα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Ναι επαρχία πολυτεχνείο πέρναγα, αλλά δυστυχώς δεν θα μπορουσα να πάω, λόγω υποχρεώσεων Απλά θα έκανα ΕΓΓΡΑΦΉ) Πιστεύετε ότι εάν γραφομουν επαρχία θα μπορούσα μεταγραφή με 4 μόρια στο ΕΜΠ;
   Τι με συμβουλεύετε για του χρόνου;

   • Τα 4 είναι λίγα. Το 2021 η βάση ήταν 6.5 θα μπορούσατε να δοκιμάσετε με αίτηση θεραπείας.

 26. Καλησπέρα σας, υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί ο αριθμός θέσεων για μετεγγραφές σε σχολές που έμειναν με λίγους εισακτέους; Για μετακίνηση φαίνονται στην πλατφόρμα οι διαθέσιμες θέσεις που ε΄΄χουν μείνει από τις μετεγγραφές ;

   • Καλησπερα σας εχω μια ερωτηση εκανα φετοσ το 4 % για αλλαγη σχολης (δευτερη φορα) αλλα με τισ βασεισ δεν περασα σε καμια σχολη.Ηθελα να σας ρωτησω αν κανω μετεγγραφη απο την σχολη που ειχα περασει περυσι (την τωρινη που ειμαι δηλαδη ) περασω σε αλλη πολη.
    ευχαριστω

   • αίτηση για μετεγγραφή μπορούμε να κάνουμε κάθε εξάμηνο ή κάθε χρόνο;

 27. Καλησπέρα κύριε Καλοδήμο. Δεν επιασα την ΕΒΕ για την σχολή που με ενδιαφέρει για ελάχιστα μόρια. Μπορώ να δώσω του χρόνου με το 6% για την ίδια σχολή;

 28. Καλησπερα σας,
  Ειμαι νεος σχετικα καθηγητης και μια μαθήτριά μου ειχε μια απορια που δεν γνωριζα πως να απαντησω. Εκεινη μαθητρια ΕΠΑΛ εχει γραψει καπου 12 χιλιαδες μορια. Η σχολη στην οποια περασε ειναι Τεχνολογιας Τροφιμων Καλαματας και σαν πρωτη επιλογη ειχε την ιδια σχολη στη Θεσσαλονικη, οπου και διαμενει. Γνωριζει με σιγουρια οτι ενας συμμαθητης της εγραψε καλυτερα απο αυτη (13 χιλιαδες και κατι μορια) αλλα ουτε αυτος εφτανε την βαση της σχολης στη Θεσσαλονικη (14.430 μορια). Αυτος ο συμμαθητης της εχει περασει στη σχολη στη Θεσσαλονικη ενω δεν φτανει τη βαση. Υπαρχουν ειδικα κριτηρια με τα οποια μπορει καποιος να παρει εξτρα μορια ωστε να περασει σε μια σχολη; (Πχ πρωταθλητισμος, κοινωνικα κριτηρια, πολυτεκνοι κλπ). Η διαφορα των μοριων με τη βαση ηταν αρκετα μεγαλη κοντα στα 1000 μορια.

 29. Καλημέρα σας Κ.Καλοδημο η κόρη μου σπουδάζει στα Χανιά και ο γιος μου φέτος πέρασε και αυτός στα Χανιά μέσω ΕΠΑΛ στο ελμεπα ηλεκτρονικός μηχανικός είναι μη αντίστοιχο τμήμα οπότε δεν μπορεί να πάρει μετεγγραφή…. μπορεί να πάρει μετακίνηση για Τρίπολη όπου έχει τα μόρια στο τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και αν ναι με ποια κριτήρια εισοδηματικά ή αδερφών.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

 30. Καλημέρα, για λίγα μόρια δεν έπιασα την ΕΒΕ(14,25) στο τμήμα μηχανικών Η/Υ Ιωαννίνων και πέρασα στο αντίστοιχο τμήμα στη Σάμο. Από τα οικονομικά κριτήρια έχω 4 μόρια και τα μόριά μου σύμφωνα με τους συντελεστές του τμήματος Ιωαννίνων είναι 14334 ενώ η βάση εισαγωγής 14243. Έχω πιθανότητες μετεγγραφής;

 31. Καλησπέρα είμαι δευτεροετής φοιτήτρια του τμήματος νηπιαγωγων Πατρών και θέλω μετεγγραφή για το αντίστοιχο τμήμα Ιωαννίνων το οποίο είναι πάνω από 2.000 μόρια πιο κάτω (συγκέντρωσα 14.141 μόρια το 2021). Υπάρχει περίπτωση με περίπου 3 μόρια οικονομικών κριτηρίων να το πιάσω;;

 32. Καλησπέρα, μαθητής που περνά με το 5% σοβαρες παθησεις, μπαίνει για να δει τα αποτελεσματα και δεν τον αφήνει, γράφει μη εγκυρα στοιχεία, ενώ είναι τα σωστά. Γνωρίζετε τι μπορεί να φταίει; έχει συμβεί και σε άλλους?

   • Καλησπέρα σας,κ σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας .Ήθελα να σας ρωτήσω η κόρη μ έδωσε πανελλήνιες εφετος 2022 για ιατρική κ δεν πέρασε μαθήτρια άριστη,συγκέντρωσε 16.615μορια με την Εβε έχασε την μοριακη για 400 μόρια ,,το Β Ε Τ στα Ιωάννινα για 50 μόρια ,κ το βιοχημεία βιοτεχνολογία στην Λάρισα για 30.Δεν Δήλωσε καθόλου χημικά κ περάσε Φυσικοθεραπεία ΠΑΔΑ.Αν κάνει το 10%υπαρχει περίπτωση να πιάσει ένα απο τα 3 αυτά τμήματα ;;η καλύτερο είναι τ χημικό που έτσι κ αλλιώς το έπιανε στα Γιανεννα. Αλλά δεν το δήλωσε ;να το βάλει στο 10%;;δεν ξέρω τι πιθανότητες έχει.

    • Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαιτεί πολύ χρόνο

 33. Καλησπέρα σας . Μπορώ να ζητήσω μετεγγραφή μόνο με εισοδηματικά κριτήρια ; Θέλω από την Κομοτηνή να πάω στα Τρίκαλα . Έχω τα 3 μόρια που ήταν πέρσι η βάση . Αν γραφτώ στη σχολή και δεν πάω και περιμένω τις μετεγγραφές τι θα χάσω ; Έχω ελπίδες για την μετεγγραφή ; Αλλιώς υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ; Σας ευχαριστώ.

 34. Καλημέρα. Το 344 τμήμα στην Σάμο έχει βάση εισαγωγής 9.305 .Τα αντίστοιχα τμήματα 215 στην Πάτρα 13.896 και 340 στα Ιωάννινα 14.243. Ξεπερνά το όριο των 2750 που χρειάζεται για μεταγραφή. Σπουδάζει η αδερφή μου στην Πάτρα και θέλω μεταγραφή για εκεί. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση.

 35. καλησπερα σας , ειμαι δευτεροετης στο τμημα φυσικης ΑΠΘ και θελω να παρω μετεγγραφη για το φυσικο Αθηνας, ξερετε ποτε πρεπει να υποβαλλω την αιτηση?

 36. Δεδομένου ότι οι βάσεις φέτος ανακοινώθηκαν ένα μήνα νωρίτερα από ό,τι συνήθως, θεωρείτε ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές των πρωτοετών μέσα στον Αύγουστο αντί για Σεπτέμβριο (δηλαδή ένα μήνα νωρίτερα);

 37. Καλησπέρα, η αδερφή μου μέσω πανελλαδικών περασε Γιάννενα ενώ εγώ σπουδάζω Θεσσαλονίκη. Δεν πιάνει την εβε του αντίστοιχου τμήματος της στη Θεσσαλονίκη ούτε και τη βάση μεταγραφής. Μπορεί να αιτηθεί μετακίνηση σε τμήμα του ίδιου πεδίου, του οποίου την εβε πιανει; Και επίσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση το τμήμα αυτό να έχει κενές θεσεις; Πληρουμε τα οικονομικά κριτήρια, ο τόπος κατοικίας είναι διαφορετικός και το σπίτι στην Θεσσαλονίκη δεν είναι ιδιόκτητο.

 38. Καλημέρα σας και πολλά συγχαρητήρια για τη σελίδα σας! Πέρασα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος (Βόλος, 2η επιλογή). Για 6 μόρια δεν πέρασα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης (Βόλος, 1η επιλογή). Μπορώ να αιτηθώ για το 10% να περάσω στην 1η επιλογή; Εάν ναι, πότε πρέπει να το κάνω και πως βγαίνουν οι πιθανότητες με τη σύγκριση βάσεων; Βρίσκω π.χ. με τη σύγκριση βάσεων 2021-2020, 2020-2019 & 2019-2018 αντίστοιχα: -275, +2626, +836. Σας ευχαριστώ πολύ!

 39. Καλημέρα σας, η κόρη πέρασε στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης με 14.600 μόρια. Μπορεί να πάρει μετεγγραφή στην Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης (βάση 17.070) λόγω της αδελφής της που σπουδάζει στο ΑΠΘ εφόσον πληρούνται και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις;

  • και βέβαια, αρκεί να μην έχετε μόνιμη κατοικία τη Θεσσαλονίκη

 40. Καλημερα σας περασα Νοσηλευτικη Θεσσαλονικης και για 40 μορΙα δε καταφερα να πιασω το χημικο στην Καβαλα υπαρχει περιπτωση με καποιο τροπο να παω στο χημικο?

   • καλησπερα κ καλοδημο εκενα φετοσ 6% για αλλαγη σχολησ και δεν περασα πουθενα . υπαρχει περιπτωση να γιενι μετεγγραφη απο το τμημα που ηδη ειμαι σε αλλη πολη

 41. ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΟΔΗΜΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΘ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΑ ΜΕ ΤΟ 4%. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ?
  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ !

  • Αποφασίζει η κάθε σχολή τα μαθήματα που αναγνωριζονται

   • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
    ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ 4% ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΑ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΘ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΘ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ?
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

 42. ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ! ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ 1ης ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ 10% Ή ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 43. Καλησπέρα σας.Έδωσα το 2022 πανελλήνιες και συγκέντρωσα 18.200 μόρια (3ο πεδίο).Με 6,5 μόρια από κοινωνικοοικονομικά κριτήρια έχω πιθανότητα για μετεγγραφή στην Ιατρική Αθήνας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

   • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.
    ΠΕΡΑΣΑ ΦΕΤΟΣ ΜΕ 4% ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΕΙΧΑ ΤΟ 2020 ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 7100 ΜΟΡΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ (2750 ΜΟΡΙΑ) ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 2022 ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΣ,΄ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 2020 Η΄ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 4% ΤΟΥ 2020 Η΄ 2022.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ.

   • Καλησπέρα ΚΕ Δημήτρη
    Πέρασα φέτος με 4% στο Φυσικό Ιωαννίνων. Μπορώ να κάνω αίτηση μεταγραφής στο Φυσικό ΑΠΘ;
    Το 2021 είχε 2 κενές θέσεις.

 44. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΟΦΕΙΛΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 4%?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • Αν περάσατε από τις προκαταρτικές εξετάσεις το 2022 δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι επιλέον.

   • Καλησπέρα σας κύριε Καλοδήμο. Συμμετείχα στις πανελλαδικές του 2022. Αν φέτος περάσω ιατρική Αλεξανδρούπολης και την επόμενη χρόνια περάσω με το 10% ιατρική Θεσσαλονίκης τα κοινά μαθήματα που έχω περάσει στην Αλεξανδρούπολη θα γίνουν δεκτά στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης ή θα χρειαστεί να τα ξαναπεράσω

    • Τα αντίστοιχα μαθήματα μετεφέρνονται σε όλες τις χώρες τις Ε.Ε.

   • Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση που μου δώσατε ….

 45. Καλησπέρα και από εμένα. Θα ήθελα να εάν είναι εφικτό μερικές διευκρινήσεις στο παρακάτω καθότι εμπίπτω σε αυτή την περίπτωση.
  ( Σύμφωνα με τo άρθρο 29 του Ν. 4327/2015 και την 143458/Ζ1 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2011/16.9.2015) «Οι φοιτητές των Α.Ε.Ι., οι οποίοι είναι μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, δικαιούνται να μεταφέρουν, κατά τις κείμενες διατάξεις, τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου, που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι. στον τόπο αυτό, οι ανωτέρω δύνανται να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους στο πλησιέστερο Α.Ε.Ι. της πόλης όπου υπηρετούν». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη μεταφορά της θέσης φοίτησης στην γραμματεία.)
  Κατά πάσα πιθανότητα περνάω σε τμήμα πληροφορικής σε επαρχεία. Υπηρετώ στη Αθήνα.
  1) Πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία σύμφωνα με τις αντιστοιχίες που δημοσιεύονται κάθε χρόνο;
  2) Πάω σε κάθε γραμματεία τμήματος και κάνω αίτηση; εάν τελικά με δεχτούν σε παραπάνω από ένα τμήμα Π.Χ. Πληροφορική Ο.Π.Α και Πληροφορική ΠΑ.ΠΕΙ ή και Χαροκόπειο Πληροφορική και Τηλεματική, επιλέγω σε ποιο θα πάω;
  3) Παραπάνω γράφει σχολή ή τμήμα. Το τμήμα πληροφορικής του ΟΠΑ ανήκει στην Σχολή επιστημών και τεχνολογίας της πληροφορίας όπου ανήκει και το τμήμα Στατιστικής. Άρα μπορώ να αιτηθώ μεταφορά θέσης φοίτησης και στο τμήμα στατιστικής;

  Δύσκολο ερώτημα σας έθεσα και με συγχωρείτε για αυτό.

 46. Επιτρεπεται ενας υποψηφιος με το 10 % (6 % 2021) να κανει αιτηση για μετεγγραφη το 2022-2023 ; Αν ναι αυτο το οριο των 2750 μοριων για ποια βαση μετραει ; Για τις βασεις τις δικιας του χρονιας δηλαδη του 2021 η την φετινη 2022 ;

  • 1]Επιτρεπεται ενας υποψηφιος με το 10 % (6 % 2021) να κανει αιτηση για μετεγγραφη
   2]η Βάση του 6% ή 4% που θα διαμορφωθεί το 2022
   δ) Ως «βάση εισαγωγής» νοείται ο ελάχιστος αριθμός μορίων, ο οποίος απαιτείται για την εισαγωγή ενός υποψηφίου ανά Τμήμα Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. κατά το έτος συμμετοχής του στις εισαγωγικές εξετάσεις πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ανά κατηγορία εισαγωγής του υποψηφίου. Ως έτος συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση νοείται το ημερολογιακό έτος εντός του οποίου ο αιτών μετεγγραφή φοιτητής εισήχθη σε Τμήμα

   Περισσότερα: https://sep4u.gr/metegrafes/

 47. κυριε Καλοδημο ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σας. δεν καταλαβα τα 2 μορια ειναι η φετινη μεταβολη της βασης ?
  αν οχι πια νομιζετε οτι θα ειναι η βαση για την πληροφορικη Θεσσαλονικης ?

 48. Καλησπερα σας κυριε Καλοδημο θα εκτιμουσα παρα πολυ την απαντηση σας μενουμε θεσσαλονικη ο γιος μου φετος εγραψε απο 4 πεδιο 17600 για την πληροφορικη Α.Π.Θ δηλωσαμε πρωτα θεσσαλονικη και μετα κρητη με 6000 συνολο τον χρονο 3 ατομα εισοδημα εχουμε ελπιδες για μεταγραφη απο κρητη θεσσαλονικη??Σας παρακαλω αν μπορειτε να μου απαντησετε γιατι δεν μπορει να μεινει στην κρητη . Επισης αν μπορει να παρει μεταγραφη μπορει να παρακολουθει στο Α.Π,Θ ?Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

  • Νομίζω οτι θα περάσει Θεσσαλονίκη όποτε δεν θα χρειαστεί μετεγγραφή
   Τα μόρια για την Πλη. ΑΠΘ το 2021 είναι μόλις 2 μόρια.
   Όποτε τελικά θα είναι Θεσ 100%
   https://sep4u.gr/metegrafes-vaseis/

 49. Πέρασα κτηνιατρική Καρδίτσας. Μπορω να κανω 10% για κτηνιατρική Θεσσαλονίκης;

 50. Καλησπερα και παλι.Επανερχομαι αφου δεν ελαβα απαντηση.Κ.Καλοδημο ,17800 για σσας ιατρικη τριτεκνοι και 17950 για οδοντιατρικη θεσσαλονικης και σσας οδοντιατρικη τριτεκνοι..εχουμε ελπιδες;;Θα εκτιμουσα πολυ την.εκτιμηση σας.Σας ευχαριστω πολυ!

 51. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΤΟ 2020 (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ 17925 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΘ. ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ 4% ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ LINK TΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ (ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ) . ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΤΟΥ 4% ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? ΕΝΝΟΩ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ 4% ΑΛΛΑ ΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ?

 52. Καλησπέρα, κύριε Καλοδήμο. Θεωρείτε ότι ο γιος μου, με 3,5 μόρια από κοινωνικά/οικονομικά κριτήρια και 15.665 μόρια μαθημάτων, μπορεί να επιτύχει μετεγγραφή από το τμήμα Πληροφορικής της Κέρκυρας για το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής – Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη;

 53. Μια γνωμη για το ποσο μπορει να ειναι η βαση για το οικονομικων επιστημων πατρας για το 10%?

 54. Κε Καλοδήμο σας ευχαριστούμε για την φοβερή σας προσπάθεια που τόσο πολύ μας έχει βοηθήσει.
  Θα ήθελα να ρωτήσω για τον γιο μου που περνά στο ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και έχει μόνο 2,5 μόρια μετεγραφής. (εχει γράψει 17290 μόρια) Μπορεί να κάνει αίτηση για μετεγγραφή στο ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΠΕΙ και να ναι έχει πιθανότητες με τόσο λίγα μόρια . Επίσης για μετακίνηση ποια είναι τα κριτήρια και έχει πιθανότητες?

 55. Καλημέρα. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας.
  Η κόρη μου μάλλον περνάει ιατρική Ηρακλείου, έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση για μετεγγραφή για ιατρική Λάρισας ενώ μένουμε Αθήνα;

   • Κε Καλοδήμο για μετεγραφη απο το ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΜΑΚ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΠΕΙ με 2.5 μόρια υπάρχει δυνατότητα για μετεγραφη. Επίσης οι αιτήσεις για μετεγραφη ποια περίοδο λαμβανουν χώρα και εγκρίνονται?

     • γιατι σε κάποιους άλλους απαντάτε ΄ότι ακόμη και με 0 μόρια υπάρχει δυνατότητα? Ορίζει το κάθε Πανεπιστήμιο ελάχιστο αριθμό μορίων?

   • Καλημέρα
    Ο γιός μου με 18080 μάλλον δεν θα μπει στο ΗΜΜΗΥ στο ΕΜΠ αλλά στην 2η σχολή επιλογής του στο ΑΠΘ.
    Για μεταγραφή λόγω πολυτεκνείας έχει 6,5 μόρια
    Έχει πιθανότητες; τόση ήταν η βάση μορίων πέρσι.
    Το σοβαρό ερώτημά μου είναι, πηγαίνει και παρακολουθεί την σχολή στο ΑΠΘ ή μπορεί να παρακολουθεί εδώ στο ΕΜΠ μέχρι να γίνει η μεταγραφή.

    • Αν η βάση είναι πάλι 6.5 ο γιο σας έχει μεγάλες πιθανότητες γιατι θα κερδίσει ισοψηφίες λόγω 18080
     Στο ΑΠΘ θα έχει πλήρη δικαιώματα (εργαστήρια, βιβλία) ενώ στο ΕΜΠ απλά θα παρακολουθεί .
     Το σοβαρό ερώτημα είναι ΑΝ θα πάρει τη μετεγγραφή.

   • Καλησπέρα σας ,χρόνια πολλά και συγχαρητήρια για την κατάρτιση σας!
    Η κόρη μου φετος με 16300 πέρασε στο ΕΚΠΑ Πολιτικές Επιστήμες.
    Έχασε τη Νομική Κομοτηνής για 200 μόρια. Να ξαναδώσει η’ να κάνει χρήση του 10/100;

    Ευχαριστώ προκαταβολικά

    • Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα ερωτήματα που υπάρχουν. Τα 200 μόρια δεν είναι λίγα.

 56. Καλησπερα τελικα τα παιδια που δινουν την φετινη χρονια με το 10% μονο (6%-4%) εκ των πραγματων θα ειναι συν στα μορια τουσ
  πωσ ειναι δυνατον το φετινο μηχανογραφικο να μην βγαζει τισ ΕΒΕ τισ φετινεσ
  ??

 57. Καλησπέρα! ΄΄Θα ήθελα να μου λύσετε την απορία, εάν οι βάσεις οι φετινές που όπως εκτιμώνται θα χαμηλώσουν συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές , αποτελεί μέτρο σύγκρισης για να καταλάβουμε και οι συμμετέχοντες με το 10% εάν περνα΄με στο τμήμα που θέλουμε. Με λίγα λόγια επηρεάζονται οι βάσεις του 10% με του 90% , υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ τους ή λειτουργούν εντελώς ανεξάρτητα; Σας ευχαριστώ!!

  • Κατ αρχήν δεν υπάρχει 10% υπάρχει 6% και 4%
   Οι βάσεις του 6% έχουν σχέση με τις βάσεις 90% του 2021
   Οι βάσεις του 4% έχουν σχέση με τις βάσεις 90% του 2020

   • Καλημέρα σας. Η κόρη μου σπουδάζει 1ο έτος στο ΗΜΜΥ ΕΛΜΕΠΑ και θέλει να πάρει μεταγραφή στο αντίστοιχο τμήμα του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ. Μόρια δεν έχει αλλά μου έχουν πει ότι μπορεί να πάρει μεταγραφή λόγο απόστασης. Τόπος κατοικίας μας Φλώρινα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ.

    • Δεν υπάρχει πάρει μεταγραφή λόγο απόστασης
     Στη Πάτρα πάτε κ με μηδεν μόρια!!!! Το 2021 υπήρχαν 25 θέσεις που δεν τις πήρε κανεις!!!!!!
     https://sep4u.gr/metegrafes-vaseis/

 58. Καλησπέρα σας! Έδωσα Πανελλήνιες το 2021 και πέρασα Φαρμακευτική με 17987 μόρια. Φέτος θέλω να κάνω 10% μήπως και πετύχω κάποια ιατρική. Παίζει κάποιο ρόλο η σειρά προτίμησης; Δηλαδή υπάρχει περίπτωση αν δηλώσω 4η την ιατρική Αλεξανδρούπολης να μην με πάρουν λόγω σειράς;

 59. Καλημέρα
  Συγκέντρωσα φέτος από επαγγελματικό λύκειο 18740 μόρια για Αστυφυλάκων αλλά δεν μπορώ να τη δηλώσω γιατί δεν έχω δώσει τα αθλήματα. Γνωρίζετε αν μπορώ να δώσω του χρόνου αθλήματα και να κάνω μηχανογραφικό με το 10%? Επίσης, εάν είναι εφικτό αυτό και αποτύχω να εισαχθω στην Αστυφυλάκων θα μπορώ να φοιτησω στην σχολή που θα περάσω φέτος?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 60. Καλημέρα σας, η κόρη μου είναι τρίτεκνη με αδέρφια 17 και 14 χρονών και κατά κεφαλήν εισόδημα 10000 ευρώ.
  Σύμφωνα με την νομοθεσία για τις μετεγγραφές έχει 4,5 μόρια όμως η εφαρμογής σας της δίνει 4 μόρια. Πόσα μόρια έχει ώστε να είμαστε σίγουροι για αίτηση μετεγγραφής;

 61. Καλησπέρα σας! Η κόρη μου έκανε φέτος τη διαδικασία με το 6% για να πάει από Ψυχολογία Φλώρινα στην Ψυχολογία στο Ρέθυμνο. Η κόρη μου έχει 17122 και το Ρέθυμνο 17135.Αν τελικά πάει θα μπορεί να αναγνωρίσει τα μαθήματα που έχει περάσει στο Πρώτο ετος? Σας ρωτάω γιατί δεν μπορούσε να πάρει μετεγγραφή καθώς δεν υπάρχει αντιστοιχία στα τμήματα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • μπορεί να αναγνωρίσει τα μαθήματα που έχει περάσει στο Πρώτο ετος

 62. με 6,5 μορια μεττεγραφης εχω πιθανοτητα για οικονομικο πατρας

 63. Τελικά είχατε δίκιο, η εφαρμογή υπολογισμού μορίων μετεγγραφών δουλεύει άψογα, το λάθος ήταν δικό μου που έβαζα στο κατά κεφαλήν εισόδημα το ποσό με τελεία 6.500 ενώ θέλει τον αριθμό χωρίς τελείες ή κόμματα 6500. Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση

 64. Κύριε Καλοδήμο καλησπέρα.
  Προ μήνα δυστυχώς έχασα τη μητέρα μου.Υπαρχουν πιθανότητες μετεγγραφής μου (με κατ εξαίρεση μετεγγραφή) από νομική ΔΠΘ στην νομική ΕΚΠΑ σύμφωνα με το δεύτερο κριτήριο κατ εξαιρέσεως μετεγγραφής(θάνατος γονέα α βαθμού εξ αίματος σε ευθεία γραμμή );;;
  Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

  • Δημήτρη τα θερμά μου συλλυπητήρια ! Ακολούθησε τη χρονική σειρά : Κανονικές – αίτηση θεραπείας – κατ εξαίρεση
   Η κατ εξαίρεση είναι δύσκολη και αργή.

 65. Καλησπέρα, μια ερώτηση σχετικά με τις μετεγγραφές. Αν ένας φοιτητής περάσει φέτος(2022) σε τμήμα της επαρχίας και πάρει μετεγγραφή για Αθήνα και τον Ιούλιο του 2023 κάνει 10% και περάσει σε άλλη σχολή επαρχίας δικαιούται να πάρει μετεγγραφή για Αθήνα; ” Έκαψε” το δικαίωμά του την πρώτη φορά;

  • και βέβαια μπορεί να πάρει μετεγγραφή από τη νέα σχολή. Δεν μπορείς να πάρεις μετεγγραφή από τμήμα που έχει πάει με μετεγγραφή!

   • Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας. Μας βοηθήσατε πολύ.

 66. Κύριε καλοδημο καλησπέρα σας. Έχω έναν προβληματισμό και θα ήθελα την άποψή σας. Το 2021 έγραψα 14.175 μόρια φέτος θέλω να κάνω 10% για το τμήμα οικονομικών επιστημών του Παν.Πατρων απλός επειδή θέλω να Είμαι στην Πάτρα για πρωσοπικους λόγους δεν ξέρω στις επόμενες θέσεις του μηχανογραφικού να βάλω και όλες τις άλλες σχολές τις Πάτρας Ή να βάλω τα υπόλοιπα οικονομικών επιστημών για να διεκδικήσω πιθανοτητα μετεγγραφής καθώς με ενδιαφέρει πιο πολύ να τελειώσω το οικονομικό.

 67. Για την εφαρμογή υπολογισμού μορίων μετεγγραφών με οικον. και κοιν. κριτήρια: Με περσινή εγκύκλιο φοιτητής τρίτεκνης οικογένειας (1,5 μόρια), με δύο αδέλφια κάτω των 25 (0,5Χ2=1 μόριο) και κατά κεφαλήν εισόδημα 6.600 ευρώ (3 μόρια), συγκέντρωνε 5,5 μόρια. Η εφαρμογή σας όμως τον υπολογίζει 8 μόρια. Κάτω κάπου λάθος; Σας ευχαριστώ

 68. Για το δικό σας πρόγραμμα υπολογισμού μορίων μετεγγραφών με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια: Με την περσινή εγκύκλιο φοιτητής τριτεκνης οικογένειας, με δύο αδέλφια κάτω των 25 ετών και κατά κεφαλήν εισόδημα 6.600 ευρώ τα υπολόγιζα 5,5 μόρια . Στην εφαρμογή σας μου τα υπολογίζει 8 μόρια. Κάνω κάτι λάθος;
  -1,5 μόρια τριτεκνίας
  -0,5 μόριο για κάθε αδελφό/ή άρα 1 μόριο
  -3 μόρια από κατά κεφαλήν εισόδημα 6.600 ευρώ
  -ΣΥΝΟΛΟ 5,5 Μόρια

 69. Καλησπέρα, έχω γράψει 12.680 μόρια, και φέτος θελω να κάνω την διαδικασία του 10% για το τμήμα φυσικοθεραπείας της Σπαρτης. Έχω πιθανότητες να περάσω; Ευχαριστώ πολύ!

 70. Καλησπέρα σας!
  Θέλω να σπουδάσω Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ. Με τα μόρια που έγραψα (17420) πιθανότατα μπαίνω Ψυχολογία Ιωαννίνων και Ρεθύμνου και Ψυχολογία Παντείου. Μόρια μετεγγραφής έχω 8.5
  Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:
  1.Υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν μετεγγραφές φέτος;
  2. Εάν γίνουν, έχω πιθανότητα να έρθω Αθήνα;
  3. (και βασικότερο) εάν βάλω β επιλογή στο μηχανογραφικό το Πάντειο (το οποίο βλέπω ότι έχει συνάφεια με το ΕΚΠΑ), θα δικαιούμαι μετεγγραφή (από ψυχολογία Παντείου στο ΕΚΠΑ) ή εξαιρείται επειδή είναι στην ίδια Περιφέρεια (όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος);
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  ΥΓ Η ιστοσελίδα σας είναι πάρα πολύ βοηθητική, οργανωμένη με επαγγελματισμό και σαφήνεια! Πολλές ευχαριστίες!!!

 71. Καλησπέρα σας,
  αν και οι επαγγελματικες προοπτικές αλλάζουν χρόνο με το χρόνο, ποια σχολή μεταξύ Χημικών και Χημικών Μηχανικών
  πιστεύετε ότι έχει καλύτερες πιθανότητες για εύρεση εργασίας αυτή τη στιγμή;

 72. Ο γιος μου το 2021 συγκέντρωσε 16050.Με το 6% έχει πιθανότητες να περάσει στο χημικό Ιωαννίνων;

 73. Καλησπέρα σας, αγαπητέ!
  Είμαι συνάδελφος της πρωτοβάθμιας δάσκαλος και ήθελα, παρακαλώ πολύ, την εκτίμησή σας, αν ο γιος μου πέρσι με τα 10.271 μόρια μπορεί να μεταπηδήσει στο Μαθηματικό Λαμίας ή πληροφορικής και τηλ/νων Λαμίας με το 6%.
  Ευχαριστώ

   • Ζητώ συγγνώμη, κύριε Καλοδήμο, δεν εξήγησα πλήρως.
    Έχει την ΕΒΕ…είναι ήδη πρωτοετής στο Μαθηματικό Ιωαννίνων, αλλά θέλει τα τμήματα της Λαμίας (Μαθηματικό ή πληροφορικής).
    Σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την απάντησή σας

   • Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την απάντηση
    Ποια η γνώμη σας για το Μαθηματικό στη Λαμία; Υπάρχει θέμα με επαγγελματικά δικαιώματα κτλ;
    Αναρωτιέμαι, διότι διάβασα από έναν αναλυτή κάτι τέτοιο.

 74. Καλημέρα και συγχαρητήρια για το έργο σας,
  Σε περίπτωση που είσαι φοιτητής νομικής Κομοτηνής και επιθυμείς να κάνεις 10% για νομική Αθήνας, τα μαθήματα που έχεις περάσει αναγνωριζονται; ευχαριστώ πολύ

 75. καλησπερα, σε περιπτωση που κανω 10% και εν τελει δεν θελησω να παω η μονη διαδικασια που ακολουθω ειναι απλα να μην γραφτω στην νεα μου σχολη ? η ειναι απαραιτητο να παω στην σχολη που εχω περασει ? σασ ευχαριστω για τον χρονο σας

  • η μονη διαδικασια που ακολουθω ειναι απλα να μην γραφτω στην νεα μου σχολη

   • Καλησπέρα σας,
    Έχω συγκεντρώσει 15.770 μόρια για το τμήμα Ναυτιλιακών σπουδών Πειραιά. Πόσες πιθανότητες έχω να περάσω?
    Σας ευχαριστώ

 76. Καλησπέρα σας. Είμαι από Θεσσαλονίκη. Η κόρη μου έχει συγκεντρώσει 13625 μόρια (θεωρητική κατεύθυνση). Την ενδιαφέρει η σχολή νηπιαγωγών. Δεν περνάει Θεσσαλονίκη για 680 μόρια. Περνάει Νηπιαγωγών Φλώρινας. Υπάρχει πιθανότητα μεταγραφής με δεδομένο ότι είμαστε πολύτεκνοι, εκτός από την κόρη μου που είναι 18 έχουμε τρία ανήλικα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 40.000 €. Πιστεύεται ότι θα υπάρξει πτώση στις βα΄σεις στην σχολή νηπιαγωγών; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

   • Καλησπέρα
    Ενδιαφέρομαι για τον γιο μου
    Έπιασε 18080 και θέλει μόνο ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός Η/Υ ΕΜΠ.
    Μάλλον μένει οριακά εκτός.
    Είμαι πολύτεκνος. Η μεγάλη κόρη κάνει διδακτορικό στην Αυστραλία είναι 24χρ.
    Ο 2ος κάνει προπτυχιακό στο Εκπα. Έχω ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πάνω από 45000€.
    Ο τρίτος έδωσε φέτος και για αυτόν αναφέρομαι για μεταγραφή δεν μπορώ να καταλάβω πως βγαίνουν τα μόρια και θέλω τη βοήθεια σας.

   • Καλησπέρα κ. Καλοδήμο
    Είμαστε Θεσσαλονικείς
    Ο γιος μου συμμετείχε φέτος στις πανελλαδικές και συγκέντρωσε 18.000 μόρια ( υγείας ). Θέλει μόνο ιατρική .. εάν περάσει φέτος ιατρική Αλεξανδρούπολης ,του χρόνου έχει την δυνατότητα να κάνει το 10% για ιατρική Θεσσαλονίκης ;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

    • και βέβαια , όμως δεν αποκλείεται να περάσει φέτος

 77. Καλησπέρα σας. Ο υιός μου έδωσε φέτος Πανελλήνιες χωρίς όμως να τον ενδιαφέρει κάποια σχολή από αυτές τις οποίες περνάει την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Παρ’ όλα αυτά θέλει να υπηρετήσει το στρατιωτικό του φέτος και να κάνει 10% του χρόνου. Η ερώτηση μας είναι η εξής: είναι εφικτό να δώσει αθλήματα του χρόνου ενώ φέτος έχει δηλώσει τα ΤΕΦΑΑ απλώς δεν παρευρέθηκε στα αγωνίσματα; Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

   • Καλησπέρα σας .Που πιστεύετε θα κυμανθεί η βάση στο τμήμα ΗΜΜΥ του ΔΠΘ στην Ξάνθη?
    Ένας μαθητής του 2ου πεδιου με 15.100 μόρια για την συγκεκριμένη σχολή θα μπορέσει να μπει κατά την δική σας άποψη?

 78. Καλησπέρα,
  Αν ένα παιδί συγκεντρώνει πχ. στην σχολή τουριστικών Χίου 13000 μόρια ενώ στην σχολή τουριστικών ΠΑΠΕΙ 11000 (λόγω διαφορετικών συντελεστών )με βάση ποια μόρια θα υπολογιστεί το +2750 για την μετεγγραφή;

 79. Με το 4% για όσους έδωσαν πανελλαδικές το 2020 έχω 17350 υπάρχει πιθανότητα να εισαχθώ σε κάποια ιατρική σχολή πχ Αλεξανδρούπολης; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

 80. Καλησπέρα σας, έγραψα μέσο όρο 11.550 μόρια και η σχολή που θέλω έχει ε.β.ε 11.500 και η περσινή βάση ήταν 10.879. Εγώ συγκεντρώνω στην σχολή αυτή 12.120 μόρια αλλά λογικά θα ανεβούν οι βάσεις. Πιστεύετε πως θα περάσω σιγουρά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων . [το τμήμα είναι το λογιστικής και πληροφοριακών συστημάτων ΔΙΠΑΕ στην θεσσαλονικη]

 81. Γεια σας. Προβλέπετε ότι και φέτος θα έχουμε πολλές κενές θέσεις λόγω της ΕΒΕ παρόλο που είχαμε μείωση των θέσεων; Θα μείνει εκτός πάλι το 1/3 ή μπορεί να αλλάξει αυτό;

 82. Καλησπέρα.
  Εχω συγκεντρώσει 17.100 μόρια στο 3ο πεδίο και προβληματίζομαι αν πρεπει να δηλώσω πρώτα Μοριακη Βιολογία ή Χημικό. Τι θα με συμβουλεύατε;
  Επιπλέον πιστεύετε ότι θα είχα ελπίδες με το 10% για Φαρμακευτική για του χρόνου;
  Ευχαριστώ πολύ

 83. Καλημέρα! Ανάμεσα σε Παιδαγωγικό Αθήνας και Ψυχολογία Ιωαννίνων ποιο έχει περισσότερες επαγγελματικές προοπτικές;

 84. Καλησπερα σας. Εδωσα το 2020 και το 2021. Θελω να χρησιμοποιησω την βαθμολογια της πρωτης χρονιας για το 10%. Μπορω να το κανω;

   • καλησπερα σας. Εχω συγκεντρωσει 16.035 μορια για τα τεφαα. Συμφωνα με τις περσινες βασεις περναω τεφαα τρικαλα αλλα εχω αδερφο που φοιτει στο γεωπονικό στην αθηνα οποτε θα κανω αιτηση μετεγγραφης… η διαφορα των 2750 μοριων εξαρταται απο τα ποσα μορια εχω συγκεντρωσει εγω η ιδια ή απο τη βαση του τμηματος στο οποιο λογικα περναω που ειναι 15.054…(το τεφαα στηναθηνα περυσι ειχε 17.416).Επισης γινεται να παω να παρακολουθησω κατευθειαν στην αθηνα τα μαθηματα;

 85. Κύριε καλοδημο θα ήθελα την συμβουλή σας για το τμήμα του γεωπονικού Πανεπιστημίου, αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης.εγραψα το 2020 ,17150 μόρια και μετά από ενάμιση χρόνο άφησα την σχολή πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΠΑ.Αξιζει η σχολή για να αξιοποιήσω τα μόρια μου η είναι καλύτερο το ΟΔΕ του ΟΠΑ; ευχαριστώ πολύ

 86. Καλησπέρα, στο 4ο πεδίο η κόρη μου έχει 8,125 μόρια , έχει όμως και 8% από πανελλήνια νίκη, το ποσοστό της θα προστεθεί με τους διακριθέντες αθλητές τέλος Αυγούστου, οπότε πιάνει και το Μ.Ο του πεδίου και την Ε.Β.Ε .Πώς όμως θα συμπληρώσω το μηχανογραφικό τώρα ,που δεν ανοίγει; Τότε που θα βγεί η τελική βαθμολογία των διακριθέντων αθλητών;

 87. Κε Δημήτρη, για το “κατα κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα”, το οικογενειακό εισόδημα διαιρείται με το συνολικό αριθμό των μελών της οικογένειας ή μόνο με τον αριθμό των μελών που εχουν φορολογητέο εισόδημα (και αρα κάνουν φορολογική δήλωση);

  • Ως «κατά κεφαλήν εισόδημα» νοείται το υψηλότερο μεταξύ του ατομικού εισοδήματος και του κατά κεφαλήν οικογενειακού εισοδήματος. Εφόσον ο αιτών τη μετεγγραφή ή μετακίνηση είναι άνω των 25 ετών, άγαμος και διαθέτει ατομικό εισόδημα, λαμβάνεται υπόψη μόνο το ατομικό του εισόδημα.

   Περισσότερα: https://sep4u.gr/metegrafes/

 88. Καλημερα σας κυριε Καλοδημο ,εγραψα φετος στις πανελλαδικες εξετασεις 13.700 μορια και θελω του χρονου να κανω το 10% για να μπω βιοιατρικων επιστημων στην θεσσαλονικη πιστευετε οτι υπαρχουν δυνατοτητες; Επισης το να παρω μεταγγραφη μρ βαση τα οικονομικα και κοινωνικα κρητηρια ειναι δυσκολο ;

 89. Καλημέρα σας κ. Καλοδήμο,
  Η κόρη μου ενδιαφέρεται για Αρχιτεκτονική. Έχει συγκεντρώσει μαζί με τα ειδικά μαθήματα 14.600 για τις Αρχιτεκτονικές της Θεσσαλονίκης,της Ξάνθης, του Βόλου και των Χανίων και 14.854 για την Αρχιτεκτονική Ιωαννίνων.Επισης πιάνει και τις τρεις ΕΒε για αυτές τις σχολές. Πιστεύεται ότι θα μπορέσει να περάσει σε κάποια από τις σχολές αυτές;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

   • Καλημέρα σας κύριε Καλοδήμο,
    Ο μέσος όρος στο 4ο πεδίο είναι 8,13. Ο γιος μου συγκέντρωσε 8,125 μόρια. Επίσης, έχει 7% από αθλητική διάκριση. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ; Προστίθεται στα μόρια του ή κόβεται;

 90. Kαλησπέρα. Μια ερώτηση: Yπάρχει περίπτωση κάποιος να έχει πιάσει την ΕΒΕ αλλά να μην πιάνει καμιά σχολή; Bλέπω κάτι παράξενες προβλέψεις για κάτι σχολές που ήταν στο 4ο πεδίο πέρσι στα 7500 μόρια και λένε ότι μπορεί να πάνε 9000. Γι’ αυτό ρωτάω. Με 8.65 στο 4ο πεδίο είναι σίγουρος κάποιος ότι πιάνει έστω την κατώτερη σχολή; Ευχαριστώ.

 91. Φετος για την φαρμακευτική Πατρών συγκεντρώνω 16820!!Πιστευετε ότι οι βάσεις φετος θα κυμανθούν σε επίπεδα όπως το 2020 που η συγκεκριμένη φαρμακευτική ειχε βάση εισαγωγής 16725 μόρια περίπου ;

 92. Καλησπέρα σας
  σας έχω γράψει δύο φορές,αν μπορείτε σας παρακαλώ πείτε μου τις πιθανότητες για 10% στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης με μόρια το 2021 ….17.606.Η βάση της Θεσσαλονίκης ήταν 17.672.
  Ευχαριστώ

 93. Καλησπέρα!Η κόρη μου συγκεντρώνει από επαλ 19.152μορια μαζί με τα αθλήματα. Περνάει στα τεφαα Θεσσαλονίκης;

 94. Καλησπέρα κάποιος που έγραψε 16460 το 2021 και κάνει το 6 % φέτος έχει πιθανότητες να πιάσει κάποιο τμήμα Βιολογίας σε οποιοδήποτε μέρος η το βιολογικών εφαρμογών Ιωαννίνων;

 95. Καλησπέρα
  Είχα γράψει το 2020 11900 με 10% περνάω διοίκηση επιχειρήσεων Αιγάλεω;

 96. Καλησπέρα κύριε Καλοδήμο!
  Συγκέντρωσα φέτος στις πανελλήνιες 13.091 μαζί με τα αθληματα.
  Περνάω σίγουρα Τεφφα Κομοτηνής μπορώ να κάνω μεταγραφη στη Θεσσαλονίκη που έχω σπίτι και έχω 12000€ εισόδημα και ανήλικο αδερφό άρα 6.5 μορια για μεταγραφη (η μόνιμη κατοικία είναι στην Καστοριά)

   • Με ποια διαδικασία; γιατί το τεφαα της Θεσσαλονίκης είχε περισυ 17.180 και εγω έχω 13.091 άρα μεγαλύτερη αποκλιση από 2.750 μορια

 97. Καλησπέρα. Έχω μια ερώτηση σχετικά με τα επιστημονικά πεδία. Από την ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών μπορω παίρνοντας κάποιο άλλο μάθημα να ανοίξω 3ο επιστημονικό πεδίο; Ευχαριστώ

 98. Καλησπέρα, η απορία μου είναι η εξής: Αν πχ κάποιος με 19.000 μόρια κάνει 10 τοις εκατό για μια σχολή με 15.000 μόρια αλλά αποφασίσει να μην πάει, τότε η θέση θα συπληρωθεί από κάποιον άλλον ή θα μείνει αναξιοποίητη;

 99. Κύριε Καλοδήμο καλησπέρα σας! Η κόρη μου πέρασε Ψυχολογία στη Φλώρινα με 17122. Εχασε το Ρέθυμνο 17135 για 13 μόρια. Υπάρχει περίπτωση να μπει φέτος με το 10%?

  • συνήθως στην Ψυχολογία Ρεθύμνου με το 6% η βάση είναι μεγαλύτερη από το 90%

 100. Kε Καλοδήμο καλή σας ημέρα !
  Θα ήθελα την συνδρομή σας ως πρός το αποτέλεσμα που είχα απο το sigrisi-baseon.
  Πέρυσι (2021) ο γιός μου έδωσε Πανελλήνιες (ΓΕΛ) στο 2ο Πεδιο και “έπιασε” 18269 μόρια, μπαίνοντας 23ος στην Πάτρα (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών), ενω η αντίστοιχη σχολή στο Μετσόβειο (1η του επιλογή) είχε βάση εισόδου τα 18487 μόρια (αποκλιση 218 μόρια)
  Συγκρίνοντας το 6% του 2021 με το 90% του 2020 (θέλοντας να δω το ενδεχόμενο μεταγραφής του με το 10%) το αποτέλεσμα είναι 250 μόρια, τι αημαίνει αυτό πρακτικά.? 
  Σας ευχαριστώ πολύ 

 101. Καλησπερα σας, ο γιος μου έγραψε πανελλαδικές το 2021 , μπορεί να καταθέσει φέτος μηχανογραφικό? Δεν έχω κάνει κάποια διαδικασία προς το παρον.

 102. Καλησπερα εδωσα παννεληνιες το 2021 και θα κανω 10% εγραψα 11.323 μορια θα μπορεσω να μπω μαθηματικο αθηνας η μηχανικη βιοιατρικη στο πανεπιστημιο δυτικης αττικης;

  • Μαθηματικό με τίποτα. Ούτε στο Μηχ. Βιο. είστε πολύ μακριά

 103. Καλημέρα σας. Το 2020 έγραψα 13725 μόρια. Περνάω με το 4% στο δημοτικής εκπαίδευσης Ρόδο; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

 104. Καλησπέρα, έχω γράψει 3 φορές και δεν έχετε απαντήσει.
  Δεν βγάζω άκρη με τη σύγκριση βάσεων.
  Το 2021 συγκέντρωσα από επαλ 14.590 μόρια χωρίς το ειδικό μάθημα των αγγλικών, με το ειδικό μάθημα τα μόρια μου έφταναν τα 15.700, θέλω να κάνω 10%για το τμήμα διοίκησης οργανισμών μάρκετινγκ και τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε Θεσσαλονίκης. Έχω πιθανότητα να περάσω;

 105. Καλησπέρα σας. Το 2021 συγκέντρωσα 15.006 μόρια. Μπορώ να περάσω Παιδαγωγικό Δημοτικής στα Ιωάννινα με το 6%. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 106. Γεια σας. Το 2021 συγκέντρωσα 17.083 μόρια. Μπορώ να περασω μηχανολογων μηχανικών στο Βόλο με 6%; Ευχαριστώ πολύ!

 107. Κύριε Καλοδήμο, σας έχω γράψει 2 φορές αλλά δεν απαντήσατε. Με 17530 στις πανελλαδικές του 2021 μπορεί να περάσει στο Βιολογικό Αθήνας με το 10% φέτος? Σας ευχαριστώ

 108. Ηθελα να ρωτησω, αμα κανω το 10% για μια σχολη αλλα τελικα αποφασισω να μην παω, κραταω τη θέση που εχω στην τωρινή μου σχολη?

 109. Καλησπέρα. Η πλατφόρμα για την συμπλήρωση-δημιουργία του μηχανογραφικου έχει ανοίξει;

 110. Καλησπέρα, έδωσα το 2021 Πανελλήνιες πέρασα Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών στο ΠΑΜΑΚ με 16.477 (με αγγλικά 19.917) , με το 10% υπάρχει πιθανότητα να περάσω Νομική Κομοτηνής στο ΔΠΘ ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 111. Καλησπέρα σας κύριε Καλοδήμο η αδερφή μου ειναι υποψηφια του 6% και ενδιαφέρεται για χημικο ηρακλειο το οποιο εχασε για 85 μορια , πιστεύετε πως μπορεί να το πιάσει ? Και αν οχι θεωρείται πως του χρονου οι ελπιδες ειναι περισσοτερες ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 112. Καλησπέρα! Ο γιος μου συγκέντρωσε το 2021 12982 μόρια. Έχει πιθανότητες για να εισαχθεί με το 10% Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτική Αττικής, Εργοθεραπεία στην Πτολεμαίδα ή σε κάποια σχολή Φυσικοθεραπείας;

 113. Καλησπέρα σας , η κόρη μου είναι υποψήφια του 6% φέτος και ενδιαφέρεται για χημικό ηρακλείου το οποίο έχασε πέρυσι για 85 μόρια , πιστεύεται πως έχει πιθανότητες για φέτος ? Αν όχι θεωρείται πως τα πράγματα είναι καλύτερα με το 4% του χρόνου ?  Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

 114. Καλησπέρα η κόρη μου είναι υποψήφια του 6% και ενδιαφέρεται για Χημικό Ηράκλειο το έχασε για 85 μόρια πέρυσι έχει πιθανότητες ? Επίσης αν όχι για φέτος ποια είναι η γνώμη σας για του χρόνου με το 4%?

  • πιστεύω ότι θ περάσετε φέτος. Με το 4% θα περάσει 100%

 115. Καλημέρα!! Η κόρη μου πέρασε το 2021, από ΕΠΑΛ ημερήσια (τομέας Υγείας) στο Βιολογικών εφαρμογών στα Ιωάννινα με 18975 μόρια. Δεν έμεινε ευχαριστημένη και φέτος θα κάνει το 10% για το Κοινωνικής εργασίας στην Αθήνα, Δυτικής Αττικής (περσινά μόρια 18200). Μια επιβεβαίωση θέλω αν θα το πετύχει, γιατί έχω μπερδευτεί με τις βάσεις του 10%. Ευχαριστώ

  • νομίζω οτι θα περάσεις ομως τα δύο τμήματα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά

   • Το γνωρίζω ότι είναι διαφορετικά τμήματα, όμως βρίσκονται στον ίδιο τομέα. Παίζει ρόλο αυτό;

   • Καλησπέρα, θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας σχετικά με την μετεγγραφή φοιτητή. Είμαι πολύτεκνη με 4 παιδιά , εκ των οποίων τα 3 σπουδάζουν ήδη σε διαφορετικές πόλεις το καθένα και το τέταρτο παιδί πέρασε και αυτό σε διαφορετική πόλη από τα αλλά τρία. Το κατά κεφαλήν εισόδημα ξεπερνάει τα όρια των απαιτήσεων για την μεταγραφή , καθώς ο σύζυγος μου είναι ναυτικός.
    Το παιδί πέρασε στο Τμήμα αρχιτεκτονικής Ιωαννίνων και θα μπορούσε να κάνει μεταγραφή στο τμήμα της Πάτρας αν δεν υπήρχε ο περιορισμούς του εισοδήματος, καθώς καλύπτει την προϋπόθεση των μορίων . Θα ήθελα να μάθω αν το παιδί θα μπορούσε να πάρει μετεγγραφή στο τμήμα της Αθήνας ή της Πάτρας που βρίσκονται τα αλλά δυο παιδιά και υπάρχει αντιστοιχία τμήματος .
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

    Με εκτίμηση,
    Αικατερίνη Χατζηαντώνη

    • Στην Πάτρα μπορεί να πάει 100% έχετε 3.5 μόρια λόγω πολυτενίας. Για τα άλλα 3 που κ τι σπουδάζουν κ ποια είναι η μόνιμη κατοικία της οικογένειας. Για μετεγγραφή λόγω αδελφού πρέπει το ο μέσος όρος των εισοδημάτων 19,20 κ 21 να είναι μικρότερος των 60000 ευρώ.

 116. Καλημέρα σας ,θα ήθελα την πολύτιμη γνώμη σας για το εξής: Ο γιος μου πέρασε στις πανελλήνιες του 2020   ( με το νέο σύστημα) στην Νομική Θεσσαλονίκης με 17925 μόρια. Το 2021 κατέθεσε μηχανογραφικό με το 10% για Νομική Αθήνας αλλά δεν πέρασε. Επειδή δεν γνωρίζω καλά πως λειτουργούν οι βάσεις του 10% θα ήθελα να μάθω σε περίπτωση που ξανά υποβάλει και φέτος μηχανογραφικό για το 10% για Νομική ΕΚΠΑ υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από πέρυσι? Θα παρακαλούσα αν γίνεται να μου απαντήσετε γραπτώς χωρίς να με παραπέμψετε σε ιστοσελίδα γιατί δυσκολεύομαι. Σας ευχαριστώ πολύ.

   • ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΟΤΙ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ 17925 ΜΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΤΟΥ 2020 ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΘ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΑ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ 4%. ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ: ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΤΟΥ 4% ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ? ΔΗΛ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ 4% ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ , ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ? ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ

 117. καλησπέρα σας,το 2021 συγκεντρωσα 16.210 μορια και περασα στο τμημα φιλολογιας, απο το οποιο δεν εμεινα ευχαριστημενη και θελω να κανω 10% για παιδαγωγικό δημοτικής εκπαιδευσης στο εκπα. Δυστυχως δεν μπορεσα να βγαλω ακρη με την συγκριση βασεων. πιστεύετε οτι έχω πιθανοτητες να περασω;

 118. Με 18.133 το 2021 ποιες οι πιθανότητες για Ιατρική Αλεξανδρούπολης με το 6%;

 119. Καλημέρα ,
  Έδωσα πανελλήνιες το 2021 και συγκέντρωσα 17682 μόρια με το 10% υπάρχει πιθανότητα για Φαρμακευτική ή Ιατρική.
  ευχαριστώ.

 120. Καλησπέρα!
  Έδωσα πανελλήνιες το 2021 και συγκέντρωσα 16923 μόρια. Κάνοντας φέτος μηχανογραφικό για το 10% των θέσεων, υπάρχει πιθανότητα να περασω στη σχολή δοκιμων αστυφυλακων?

  • δοκιμων αστυφυλακων? Υπάρχουν Αστυφύλακες και Αξιωματικοί.

 121. Καλησπερα, σκεφτομαι να κάνω 10% για εφαρμοσμενη πληροφορικη στο παμακ, περυσι δεν την επιανα για 9 μορια την σχολη, πιστευετε οτι εχω αρκετες πιθανοτητες;

 122. Καλησπέρα. Εμείς που είμαστε για 10% να καταχωρίσουμε το κινητό μας τηλέφωνο στην πλατφόρμα με τα sms?

 123. Καλησπερα! Θα ηθελα να μου πειτε αν ειναι πιθανο να περασω πολιτικων μηχανικων παδα με 6% ενω εχω γραψει 12.507.

 124. Καλημέρα. Το 2020 έγραψα 17000 μορια. Εάν κάνω φέτος το μηχανογραφικο μου θα έχω πιθανότητες για κάποια ιατρική; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 125. Γεια σας για να δηλώσω μηχανογραφικό με το 10% χρειάζεται να πάρω νέους κωδικούς ασφαλείας ή με τους περσινους. Απευθύνθηκα στο λύκειο που φοιτουσα και μου είπαν παραμένουν οι ίδιοι. Ισχύει??

  • Σήμερα επικοινώνησα με διευθυντή λυκείου και μου είπε ότι φέτος η διαδικασία άλλαξε και πρέπει να βγουν νέοι κωδικοί. Φέτος το σύστημα ζητάει email

 126. Γεια σας, σας παρακαλώ απαντήστε μου, έχω γράψει 18.102 μόρια το 2021 και πέρασα οδοντιατρική Αθηνών. Μπορώ να περάσω ιατρική Αλεξανδρούπολης(η κάποια χαμηλή πχ Κρήτη Λάρισα) με 6% ;

 127. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει πιθανότητα να πιάσω μια σχολή με το 10% η οποία πέρυσι είχε 12.350 μόρια .Εγώ έγραψα 12.500 ,αλλά δεν ξέρω πως μπορώ να υπολογίσω την διαφορά στο 10% στην αλλαγή μορίων

 128. Καλημερα. Εδωσα πανελληνιες το 2021 και συγκεντρωσα 17.476 μορια. Υπαρχει περίπτωση να πιασω με το 10% φαρμακευτική Αθήνας;

 129. Καλησπερα σας! Το 2021 εγραψα 10.600 μορια περιπου. Εχω πιθανοτητα να περασω νοσηλευτικη στο ΕΛΜΕΠΑ που ειναι 1000 μορια λιγοτερο η βαση της σε σχεση με αυτα που εγραψα εγω? Με 10% προφανως…

 130. Καλησπέρα έδωσα πανελλήνιες το 2020 και έγραψα 15.175 μόρια θέλω να κανω 10% για θεάτρου ΑΠΘ εχω πιθανοτητες; (η σχολη θεατρου είχε βάση 13.000 το 2020,αλλά τις τελευταίες χρονιές οι βάσεις με 10% είναι πάνω από 16.000)

 131. Καλησπέρα
  Έδωσα πανελλήνιες το 2021 και συγκέντρωσα 12.573 μόρια από το 2ο επιστημονικού πεδίο
  Θέλω να κάνω 10% για μηχανικός επιστήμης υλικών στα Ιωάννινα

 132. Καλησπέρα , συγκέντρωσα 18740 το 2021 κ κάνω 10% για αξιωματικών αστυνομίας . Πιστεύετε θα μπω ;

 133. Καλησπέρα σας. Θα κάνω μηχανογραφικό με το 10%. Τι κωδικό να βάλω ( αφού δεν έδωσα πανελλήνιες ) στην πλατφόρμα για να λάβω τα αποτελέσματα με sms στο κινητό ; Σας ευχαριστώ .   

 134. Γεια σας .Έδωσα πανελλήνιες το 2021 και συγκέντρωσα 17.821 .Υπήρχε περίπτωση να πιάσω με το δέκα τοις εκατότην ιατρική Αλεξανδρούπολης ;

 135. Αν γράψω στις φετινές πανελλήνιες 2022 περίπου 9500 και η εβε πχ στο 2ο πεδίο είναι 10,8 , σύμφωνα με τους συντελεστές που βάζει η κάθε σχολή , περίπτωση που σε μια σχολή η εβε γίνει 9.2 ας πούμε , περνάω κανονικά ; Η πρέπει να πιάσω οπωσδήποτε την γενική εβε ;

  • πρέπει οπωσδήποτε να έχετε την ΕΒΕ του Τμήματος και τη Βάση του Τμήματος

 136. Έχει ο γιος μου 5,5 μόρια για να μετεγγραφη με κοινωνικα κριτηρια. Πιστεύετε να είναι από Ξάνθη για Θεσ/,νίκη στο ηλεκτρ. Μηχ.η/υ;;;;;; Σας ευχαριστω

  • Πρέπει πρώτα να έχει το +2750 μόρια. Το 2021 τα μόρια μετεγγραφών ήταν 6.
   Οπότε τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα. Είναι εύκολα στο Βόλο

 137. Καλησπέρα , στις πανελλήνιες 2021 έγραψα 15,940 και θα κανω 10% για παμακ εκπαιδευτικής κ κοινωνικής πολιτικής 15,614 . Θα μπω ;

   • Γιατι αυτο; Το περίμενα πιο σίγουρο εφόσον σύμφωνα με τα παλιότερα δεδομένα δεν ανέβηκε πάνω από 130 μόρια

    • Γράψε ΛΑΘΟΣ! Θεώρησα σαν βάση το 15940!!! Προφανώς και θα περάσετε 100%.
     Συγνώμη που σας στεναχώρησα! Δέχομαι πάρα πολλά ερωτήματα και τρέχω να προλάβω!

 138. Γειά σας θα ήθελα να μου πείτε αν θα καταφέρω να περασω με το 10% ιατρικη αλεξανδρουπολης πέρισυ το 2021 έγραψα 18132 μόρια και η βαση ηταν 18157

 139. περνάω φυσικοθεραπεία Θεσσαλονίκης έχοντας γράψει 14500 με το 10%?

 140. Καλησπέρα με 13927 το 2021 τι πιθανότητες υπάρχουν για βιοϊατρική στο ΠΑΔΑ με το 6%? Σας ευχαριστώ

 141. Καλησπέρα σας!
   Έδωσα πανελλήνιες το 2021 και έγραψα 17459 μόρια. Υπάρχει πιθανότητα για ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ Θεσσαλονίκης ή  Πάτρας  με το 10 %;
  Επίσης έχω δικαίωμα  με το 10 % για (ΣΑΝ) ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ή ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ και αν ναι πότε πρέπει να δώσω αγωνίσματα;

 142. Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζετε αν βγήκε η εγκύκλιος για την υποβολή των μηχανογραφικών; Από πού θα μάθουμε αν βγήκε.Ευχαριστώ πολύ.

  • η εγκύκλιος για την υποβολή των μηχανογραφικών δεν έχει βγει ακόμα.
   Θα τη βρείτε στο Υπουργείο,sep4u.gr κλπ

 143. Καλημέρα..
  Εδωσα φετος πανελλήνιες απο το 4ο Πεδίο  και για οικονομικους λογους θα δηλωσω σχολές του 4ου με προτίμιση το οικονομικό που ειναι στην πολη μου (Ιωάννινα) το οποιο εκτιμώ  με βαση  τα γραπτα μου οτι το πιανω
  Φετος στο 4ο Πεδίο οτι μπηκε και το Τμημα Μηχανικων Υπολογιστων στην Σαμο η οποία εχει αντιστοιχιση με το Τμημα Μηχανικων Υπολογιστων των Ιωννινων
  Υπάρχει και η σκεψη να Δηλωσω Τμημα Μηχανικων Υπολογιστων στην Σαμο ελπίζοντας σε μεταγραφή στην αντιστοιχη των Ιωαννινων
  Για την μεταγαρφή με κοινωνικα κριτήρια εχω 3 μορια ενων Οι βασεις μεταγραφής για τα ετη 2020 και 2021 για το Τμημα Μηχανικων Υπολογιστων των Ιωαννινων ήταν 0 μόρια  και το 2020 καλυφθηκαν 22 απο τις 34 θέσεις και για το 2021 καλυφθηκαν 14 1πο τις 34 θεσεις
  Αν δε καταφερω να παρω μεταγραφή (θα χασω μια χρονιά) και θα δηλωσω του χρονου το 10% οικονομικο ιωαννινων 
  Ποια ειναι η γνωμη σας  ? Ποσο μπορεί να επηράσει τις βασεις μεταγραφλης του Τμηματος Μηχανικων Υπολογιστων των Ιωννινων η ενταξη στο 4ο Πεδίο του Τμηματος  Μηχανικων Υπολογιστων στην Σαμο?
  Αξιζει να το ρισκάρω 

  • τα οικονομικά με την πληροφορική είναι δύο εντελώς τμήματα. Τα Τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής είναι παρά πολύ δύσκολα.
   Το 2022 η βάση μετεγγραφών Πάτρας και Ιωαννίνων θα εκτοξευτούν !

 144. Ευχαριστω για το χρονο σας αλλα εγραψα κατι λαθος στην προηγουμενη ερωτηση μου. Το 2020 συγκεντρωσα 17875 μορια στο 1ο επιστημονικο πεδιο. Εχω πιθανοτητες να μπω στην Αξιωματικων Αστυνομιας με το 4%? Η Αξιωματικων το 2020 ειχε 17625 μορια το 90%

 145. Συγκεντρωσα το 2020 17875 μορια. Εχω ελπιδες να περασω αξιωματικων αστυνομιας με το 10%? Συγγνωμη που ξαναρωταω αλλα δεν ελαβα απαντηση

 146. Καλησπέρα! Συγκέντρωσα 17,265 μόρια στις πανελλήνιες του 2021 υπάρχει πιθανότητα με 10% να περνάω ψυχολογία στο πάντειο που έχει 17,584;

 147. Καλησπέρα,
  Έδωσα πανελλήνιες το 2021,για να φτιάξω μηχανογραφικό δελτίο 10% δεν χρειαζόταν να κάνω κάτι πάρα να περιμένω να ανοίξει η πλατφόρμα μηχανογραφικού μετά τις βαθμολογίες των φετινών εξεταζομένων,σωστά;
  Ευχαριστώ εκ των προταιρων!

  • … και να πάτε σε κάποιο λύκειο να πάρετε κωδικούς

 148. Καλησπέρα με 13927 μόρια το 2021 τι πιθανότητες υπάρχουν για βιοϊατρική στο ΠΑΔΑ με τη χρήση του 6%? Ευχαριστώ

 149. Καλησπέρα σας. Έδωσα το 2020 πανελλήνιες και έγραψα 13.100 μόρια. Ειναι δυνατο να περασω ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ή ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΠΑΜΑΚ με το 4% ;

 150. Γειά σας. Έδωσα πέρυσι πανελλαδικές και έγραψα γύρω στα 17.370 μόρια και η βάση στη Φαρμακευτική Πάτρας που ήθελα ήταν 17.722. Υπάρχει πιθανότητα να περάσω Φαρμακευτική Πάτρας με το 10% ;

 151. Καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω για τα παιδιά που δίνουν με το 6 της 100 ισχύει ο νόμος όπου ανάλογα με την σχολή αλλάζουν τα μόρια τους;

 152. Καλησπέρα, έχω γράψει 13.087 μόρια, και φέτος θελω να κάνω την διαδικασία του 10% για το τμήμα φυσικοθεραπείας της Σπαρτης, που απείχα 29 μόρια από την περσινή βάση.Έχω πιθανότητες να περάσω; Ευχαριστώ πολύ!

 153. Καλησπέρα σας. Έδωσα πέρσι πανελλήνιες και έγραψα 14.271 μόρια. Η σχολή που ήθελα, οικονομικών επιστημών στο ΠΑΜΑΚ, είχε 14.276. Με το 6% περνάω;

 154. καλησπέρα
  Σας έχω ξανά στείλει ερώτημα αλλά δεν την είχα πλήρη,
  η κόρη μου έδωσε πέρυσι 2021 και είχε 16.630 μόρια και θέλει να κάνει το10% για τη
  σχολή Πολιτικών Επιστημών Θεσσαλονίκης η οποία η βάση της πέρυσι ήταν 15.210μόρια.
  Έχει πιθανότητες;

 155. Καλησπέρα σας, Το 2020 συγκέντρωσα 17.900 και είμαι νομική Θεσσαλονίκης, υπάρχουν πιθανότητες για νομική Αθήνας με το 4%;

 156. Καλησπέρα σας.Ο γιος μου είχε στόχο ναυπηγων μηχανικών ΕΜΠ,όμως δεν το καταφέρνει.Τι θεωρείται καλύτερο Μ/Μ Βόλο ή Κοζανη ή ΠΑΔΑ ναυπηγων μηχανικών?Στα θετικά για τον οικογενειακό προϋπολογισμό είναι ότι γλιτώνουμε τα έξοδα της επαρχίας και ότι θα σπουδάσει το αντικείμενο που του αρέσει.Μηπως όμως είναι υποδεέστερο το χαρτί του ΠΑΔΑ?
  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

 157. Καλησπερα σας! Έδωσα πανελλήνιες το 2021 και έγραψα 16.978 μόρια. Υπάρχει καμία πιθανότητα για βιολογικό Πάτρας με το 10 %;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 158. Ο γιος μου πέρσι πήρε 10.406 μόρια στο 2ο Ε.Π.
  Θεωρείτε ότι φέτος με το 6% θα μπορέσει να περάσει στη Σχολή ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ στην Τρίπολη ή στη Λαμία;
  Ευχαριστώ πολύ

  • βάλτε και την Κέρκυρα και θα έλθει 100% στη Λαμία ή κατευθείαν ή με μετεγγραφή.

   • Καλησπέρα σας
    Ο γιος μου θετικής κατεύθυνσης συγκέντρωσε πέρσι 10271 μόρια.
    Ελπίδες για το 6% στο Μαθηματικό Λαμίας ή πληροφορικής και τηλ/ων Λαμίας υπάρχουν;
    Ευχαριστώ πολύ!

 159. Συγκεντρωσα το 2020 17875 μορια. Εχω ελπιδες να περασω αξιωματικων αστυνομιας με το 10%?

 160. Καλησπέρα σας,
  Είναι δυνατή η εισαγωγή φοιτητών σε στρατιωτικές σχολές μέσω της χρήσης του 4%;

 161. Καλησπέρα σας! Ο γιος μου πέρυσι έδωσε πανελλήνιες και συγκέντρωσε 8.178 μόρια με τα οποία πέρυσι δεν κατάφερε να μπει σε κάποια σχολή. Φέτος υποβάλλοντας το 6 της 100 υπάρχει περίπτωση να μπει στ τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας;. Και ακόμα θα ήθελα να ρωτήσω για τα παιδιά που έδωσαν πανελλήνιες πέρυσι ισχύει ο νέος νόμος απου ανάλογα με την σχολή τα μόρια τους θα αλλάζουν ;.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

  • Η ΕΒΕ δεν αλλάζει . Αν είχε την ΕΒΕ κάπου θα περάσει, αν όχι δεν θα δει καμία σχολή στο μηχανογραφικό

   • Ναι Η εβε του 8.53 όπου είχαν κάποιες σχολές. Δεν μπόρεσε να μπει λόγο μορίων στο τμήμα αυτό (ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας) διότι είχε βάση 8.458 και είχε συγκεντρώσει 8.178.. Κατά την γνώμη σας υπάρχει περιπτώσει να μπει;

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας !!

 162. Καλησπέρα σας η κόρη μου το 2021 συγκέντρωσε 18534 πέρασε ιατρική.Φέτος με το 6%εχει πιθανότητες για ιατρική Θεσσαλονίκης. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 163. Καλημερα σας
  Ο γιος μου εδωσε εξετασεις το 2021 συγκεντωνοντας 11 100 μορια.Υπαρχει πιθανοτητα με το 6% για το ΠΑΔΑ,μηχανικος βιομηχανικης σχεδιασης?Ευχαριστω εκ των προτερων

 164. Καλησπέρα σας, το 2020 εδινα πανελληνιες και συγκέντρωσα 11750 μορια, εχω πιθανοτητες με 4% να εισαχθω στο παιδαγωγικο νηπιαγωγών Ιωαννίνων ή στο τμήμα βρεφονηπιοκομων του διπαε (θεσσαλονικη);

 165. Καλησπέρα σας!Η κόρη μου συγκέντρωσε πέρσι 17709 μόρια.Πιστευετε ότι με το 10%θα μπορούσε φέτος να πιάσει ιατρική,οδοντιατρική η φαρμακευτική;

 166. Γεια σας. Αν κάποιος γράψει 15.500 μορια και χρησιμοποιήσει το 10% που έχει από πανελληνιους αγώνες και περασει επαρχία, έχει το. δικαίωμα να ζητήσει μετεγγράφη Αθήνα με τη διαφορά των 2750 μορίων η λόγω χρησιμοποίησης του 10%δεν γίνεται ;

 167. Γεια σας πέρυσι έγραψα 14668 μόρια πιστεύετε πως θα μπορούσα να πιάσω παιδαγωγικό δημοτικής στο Βόλο;

 168. Να σας κάνω ακόμη μια ερώτηση. Στις μετεγγραφες, τα μόρια από κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια προστίθενται ;; Ευχαριστώ.

 169. Γεια σας το 2020 είχα 8850 μόρια .4ο πεδίο .Περνάω με το 4 %
  Οικονομικών επιστημών ΑΠΘ;

 170. Καλησπερα. Η σχολη ηλεκτρολόγων μηχανικών η/υ στην Ξάνθη, έχει τα ίδια επαγγελματικά εχέγγυα με της Θεσσαλονίκης;;; Μπορεί να γίνει μετεγγραφή;;;; Σας ευχαριστώ. Επίσης η ίδια ερώτηση για την σχολή μηχανολόγων μηχανικών στην Κοζάνη. Σας ευχαριστώ.

 171. Καλησπέρα σας .Όντας υποψήφιος στις φετινές πανελλήνιες των ΓΕΛ (οικονομική κατεύθυνση),ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με τον τρόπο βαθμολόγησης ,εάν γνωρίζετε .Συγκεκριμένα ,στο θέμα Δ του μαθήματος ΑΟΘ και ειδικότερα σε δύο ερωτήματα ,έκανα σωστά όλοι την μεθοδολογία με τους σωστούς τύπους ,αλλά το αποτέλεσμα που βρήκα έχει λάθος τιμή ,διότι έκανα λάθος πια πράξη διαίρεσης .Αυτό το λάθος μεταφέρετε και στο επόμενο ερώτημα .Η απορία μου είναι εάν από τις 10 μονάδες (στα 100) που έπιαναν και τα δύο ερωτήματα (6 και 4 αντίστοιχα),μου κόψουν όλες τις μονάδες .Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας .

 172. Καλημέρα. Έχω υποβάλλει πάλι το ερώτημα αλλά δεν απαντήθηκε. Μέχρι πότε μπορώ να πάρω κωδικό για να κάνω μηχανογραφικό με το 4%; Ευχαριστώ πολύ.

 173. Καλημέρα σας. Έχετε κάποια πρώτη εικόνα ή άτυπη πληροφόρηση για το πώς θα κινηθούν φέτος οι βάσεις στο 3ο πεδίο;

 174. Έχετε κάποια πρώτη εικόνα-πληροφόρηση για το πώς θα κινηθούν φέτος οι βάσεις στο 3ο πεδίο;

  • δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη γιατί άλλαξαν οι Συντελεστές Βαρύτητας π.χ. ότι έγραψαν χειρότερα μαθηματικά δεν σημαίνει ότι θα πέσουν και οι βάσεις γιατί το 2021 τα μαθηματικά είχαν συντελεστή 33 σε όλα τα τμήματα φέτος όμως το ΟΔΕ Πειραιά έχει συντελεστή στα μαθηματικά 20.
   Αυτό που μάλλον θα συμβεί είναι η μείωση της ΕΒΕ

 175. Γεια σας
  Αν κανω μηχανογραφικο 10% και δεν περασω στη σχολη που θα ηθελα αλλα σε καποια αλλη μπορω να παραμεινω σε αυτη τη σχολη που ειμαι τωρα?
  Ευχαριστώ

 176. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω για το πότε μπορώ να πάρω νέο κωδικό από το Λύκειο για το 4 % . Υπάρχει προθεσμία;

 177. Καλησπέρα σας !Πανελλήνιες 2020(16.975 μόρια) έχω εισαχθεί τμήμα ψυχολογίας φλωρινα αλλά καθώς δε δίνουν μετεγγραφές θα ξανά κάνω φέτος προσπάθεια με το 4% . Υπάρχουν πιθανότητες για ψυχολογία Ρεθύμνου ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 178. Καλησπέρα κύριε καλοδημο! Το 2021 συγκέντρωσα 14670 μόρια, πιστεύετε με το 6% μπορώ να περάσω παιδαγωγικο ιωαννινων? Ευχαριστώ πολύ! !!!

 179. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω για το πότε μπορώ να πάρω νέο κωδικό από το Λύκειο για το 4 % . Υπάρχει προθεσμία;

 180. Καλησπέρα σας!Εγω υποβάλει ξανά το ερώτημα αλλά δεν έχει απαντηθεί,ο γιος μου πέρσι συγκέντρωσε 19325 μόρια σε ημερήσιο ΕΠΑΛ αλλά δεν κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική,φέτος με το 10% πιστεύετε έχει ελπίδες;

 181. Καλησπέρα. Ισχύει για το 2022 ειδική κατηγορία τριτεκνων;;;;

  • ειδική κατηγορία τριτεκνων υπαρχει για Στρατό, αστυνομία , πυροσβ, λιμενικό ΑΕΝ

 182. Καλησπέρα κυριε Καλοδημο με 8875 μόρια που έχω γράψει το 2020 είναι πιθανόν να περάσω με το 10% νηπιαγωγών στη Ρόδο σας ευχαριστώ εκ των προτέρων….

 183. Καλησπέρα, έδωσα εξετάσεις το 2021 και συγκέντρωσα 15.080 μόρια αν κάνω 10% έχω πιθανότητα να περάσω χημικό ΑΠΘ ή Πάτρα?

 184. Καλησπέρα !
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όλη σας προσπάθεια!!!
  Σε εξετάσεις 2020 με μόρια 15.070 κ εισαγωγή csd Ηρακλείου.
  Λόγω ιδιαίτερων συνθηκών έχουν μείνει πολλά μαθήματα πίσω, γεγονός που πιέζει χρονικά λόγω του ν+2.
  Υπάρχει το δικαίωμα για συμμετοχή με + 4 για την ίδια σχολή, ώστε να γίνει από την αρχή η φοίτηση χωρίς την πίεση χρόνου;
  Σας ευχαριστώ
  Με εκτίμηση

  • Σε αυτό το ερώτημα μόνο η σχολή μπορεί να απαντήσει

 185. Καλησπέρα έχασα πέρσι το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας ΟΠΑ για 7 μόρια !Τι πιθανότητες έχω να περάσω φέτος με το 6%?

 186. Έγραψα στις πανελλήνιες 13,746 το 2021 και πέρασα στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης στην Ρόδο και θέλω να κάνω το 10 τοις εκατό να περάσω στο τμήμα επιστημών της εκπαίδευσης και της κοινωνικής εργασίας στην Πάτρα η οποία είχε πέρσι 15,103 έχω ελπίδες ?

 187. Καλημέρα στις πανελλήνιες του 2020( από 1ο πεδίο) συγκέντρωσα 18.175 μόρια και με το ειδικό μάθημα 21.095. Πέρασα αγγλική φιλολογία απθ. Με το 10% φέτος μπορώ να περάσω αστυνομία χωρίς άλλη αίτηση, συμπληρωνοντας μόνο μηχανογραφικο; ή οδοντιατρική; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

  • Αστυνομία απαιτεί ξεχωριστή αίτηση αθλήματα,…
   Οδοντιατρική είναι σε άλλο πεδίο
   Σε όλα ΟΧΙ

 188. Καλησπέρα σας.το 2021 συγκέντρωσα 20335 μόρια αλλά δεν πέρασα αρχιτεκτονική ΕΜΠ. Για τι δεν είχα την εβε στο ελεύθερο σχέδιο. Μπορούσα να είχα περάσει αρχιτεκτονική Πάτρας που είχα την εβε αλλά δεν είχα τη δυνατότητα να πάω στη επαρχία. Με 10% φέτος περνάω πάλι Πάτρα? Νομίζω ότι δεν έχω το δικαίωμα να δηλώσω και φέτος ΕΜΠ λόγω εβε? Θέλω να σπουδάσω αρχιτεκτονική. Ευχαριστω

  • Για το 6% η ΕΒΕ δεν αλλάζει.
   Στο ΕΜΠ μπορείτε να πάτε μόνο με μετεγγραφή. Το 2021 ο τελευταίος στις κανονικές μετεγγραφές είχε 6 μόρια.
   Το email Που έχετε δηλώσει είναι το πραγματικό;

   • Σας ευχαριστώ για την απαντησή σας. Βεβαίως και είναι πραγματικό το e mail που έχω αναγράψει.

 189. Καλησπέρα σας. Τα μόρια του γιου μου είναι 17.885 (2021) στο 3ο πεδιο. Έχει ελπίδες με το 6 τοις εκατό φέτος για Σασσ ιατρική (έχει περάσει τις προκαταρκτικές εξετάσεις) ή για ιατρική Αλεξανδρούπολης? Ευχαριστώ

 190. Καλησπέρα σας έδωσα πανελλήνιες το 2020 και συγκέντρωσα 16.325 μόρια. Πόσες πιθανότητες έχω να περάσω φαρμακευτική με 10%;

 191. Καλησπέρα σας κύριε Καλοδήμο. Ο γιος μου έχει 17.885 μορια(2021) στο 3ο πεδιο. Πιστεύετε ότι έχει πιθανότητες με το 6τοις εκατό φέτος για Σασσ ιατρική (18155 Η βάση το2021) ή ιατρική Αλεξανδρούπολης? Ευχαριστώ

 192. Καλησπερα σας… Εδωσα Πανελληνιες περυσι και συγκεντρωσα 16.666 μορια…τι πιθανοτητες εχω να περασω στο χημικο αθηνων αν υποβαλλω αιτηση με το 10%?

 193. Καλησπέρα σας,
  Έδωσα περισυ πανελλήνιες και συγκέντρωσα 17071 στο 1ο επιστημονικό πεδίο. Έχω πιθανότητες για τα τμήματα ψυχολογίας με το 10%;
  Ευχαριστω

   • Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση σας. Το γεγονός ότι απαντάτε σε κάθε ερώτηση ξεχωριστά ειναι πραγματικά αξιέπαινο. Ευχαριστώ και παλι.

 194. Καλησπέρα σας. Τα μόρια μου είναι 14934 (2021) και θέλω να διεκδικήσω φέτος με το 10% μια θέση στο ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών στο Βόλο ή στο ηλεκτρολόγων μηχανικών και τεχνολογίας υπολογιστών στην Πάτρα. Μπορώ να ελπίζω ?
  Σας ευχαριστώ. Οι συμβουλές και η βοήθειά σας είναι πολύτιμες.

  • Πάτρα και Βόλο όχι αλλά μπορείτε Ξάνθη ή Κοζάνη και πάτε με μετεγγραφή
   ή στο Βόλο όπου το 2021 έμειναν 13 κενές θέσεις
   ή στη Πάτρα όπου το 2021 έμεινε 1 κενή θέση

 195. Κυριε Καλοδημο καλησπέρα σας! Ο κόρη μου την χρονιά 2020 έγραψε στις πανελλήνιες 13000 μόρια. Τι πιθανότητες πιστεύεται ότι εχει αν κανει φέτος το 10% για το τμήμα επιστημών της εκπαίδευσης και κοινωνικης εργασιας στο πανεπιστήμιο Πατρων?

   • Καλησπέρα σας!Τι ενέργειες πρέπει να κάνω για να υποβάλω αίτηση για 10%;

    • Σε οποιοδήποτε λύκειο με δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους
     ταυτότητα/διαβατήριο για κωδικό και μετά στο https://exams.it.minedu.gov.gr/ όταν ανοίξει

  • Τα μόρια μου είναι 16.325 . Κάνω 4% για αστυφυλάκων και λιμενικό . Υπάρχει περίπτωση να εισαχθώ σε κάποια από αυτές ;

 196. Καλησπέρα σας το 2020 συγκέντρωσα 17.175 μόρια στο τρίτο πεδίο.Θέλω Οδοντριατρική είτε Θεσσαλονίκης (17.175 βάση 2020) είτε Αθήνας (17.275 βάση 2020) με το 4% φέτος.Τι πιστεύετε;

   • Καλησπέρα σας.Έδωσα πανελλαδικές το 2021 και συγκέντρωσα 18.436 μόρια.Πρώτη μου επιλογή ήταν η Ιατρική Αθηνών αλλά τελικά εισήχθηκα στην Ιατρική Πατρών.Αν κάνω 10% υπάρχει πιθανότητα να περάσω στην Αθήνα?Αν ναι,θα αναγνωριστεί το πρώτο έτος από την Ιατρική Πατρών ή θα χρειαστεί να ξεκινήσω από το πρώτο εξάμηνο?Σας ευχαριστώ πολύ.

    • Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να πάτε στην Αθήνα τα 18826-18436 είναι πάρα πολλά!
     ΑΝ πάτε μπορείτε να αναγνωρίσετε αντίστοιχα μαθήματα.

 197. Καλησπέρα σας , έγραψα
  17271μορια από ΓΕΛ το 2021και πέρασα Χημικων μηχανικών Πάτρας υπάρχει πιθανότητα με το 10% φέτος για 1.) χημικων μηχανικών Αθήνας ή 2.)χημικό Αθήνας ; Ευχαριστώ

 198. Καλησπέρα σας ή κόρη μου έδωσε το 2020 πανελλήνιες κι έγραψε 15575 μόρια Φέτος αποφάσισε να κάνει το 4% για αστυνομία και στρατιωτικες σχολές επίσης είμαστε τριτεκνια οικογένεια πιστεύετε ότι μπορεί να τα καταφέρει;
  Τα ψυχομετρικα υγειονομικά και αθλήματα τα περασε
  Σας ευχαριστώ πολύ..

 199. Καλημέρα, στις πανελληνιες εξετάσεις του 2021 συγκέντρωσα 10557 μόρια, είχα εισαχθεί στο Μαθηματικό Ιωαννίνων αλλά με κοινωνικά κριτήρια πήρα μετεγγραφή στο Μαθηματικο Πατρών. Με το 10% φέτος τι πιθανότητες εχω να ερθω Αθήνα που είναι η μονιμη κατοικία μου;
  Ευχαριστώ

 200. Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις. 1) Πόσες σχολές μπορώ να δηλώσω με το 10% ;
  2) Στο μηχανογραφικό με το 10% πρέπει να δηλώσω πρώτη τη σχολή που έχω τη μικρότερη απόκλιση από τα περσινά μόρια ; Σας ευχαριστώ .

  • Στο Μηχανογραφικό μπορείτε να δηλώσετε όσες σας δίνει το σύστημα δηλαδή αυτές που η ΕΒΕ σας είναι μεγαλύτερη η ίση με την ΕΒΕ του Τμήματος. Τα δηλώνετε με τη σειρά που σας αρέσει.

 201. Καλησπέρα σας. Έδωσα πέρυσι μέσω ΕΠΑΛ και συγκέντρωσα 19305 μόρια. Υπάρχει πιθανότητα να περάσω σε οποιαδήποτε ιατρική φέτος ή του χρόνου (6% και 4%) ;
  Σας ευχαριστώ

 202. Καλησπέρα σας,
  Η κόρη μου συγκέντρωσε στις Πανελλαδικές 2020 18.300μόρια(16.300μαθήματα & 2.000αθλήματα) και εισήχθη στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Φέτος αιτήθηκε μεταγγραφή στην κατηγορία των αδελφών φοιτητών για ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης καθότι ο γιός μου πέρασε το 2021 στην Κτηνιατρική ΑΠΘ, η οποία όμως απορρίφθηκε γιατί δεν ήταν στο 1ο έτος φοίτησης. Αποφάσισε να κάνει μηχανογραφικό με Πανελλαδικές 2022 για το 10%. Θεωρείτε ότι έχει πιθανότητα να πίασει το ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ; Επίσης από το τμήμα ΤΕΦΑΑ Σερρών που απότι είδα ανήκει στο ΑΠΘ δικαιούται μεταγραφή; Η κόρη μου σκέφτεται να δηλώσει μετά το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης αυτά των Τρικάλων & της Κομοτηνής ώστε σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά να ζητήσει μεταγραφή αφού θε βρίσκεται στο 1ο έτος φοίτησης. Θα εκτιμούσα τη συμβουλή σας. Ευχαριστώ πολύ!

 203. Καλησπερα,
  Γινεται να κανω 10 τοις εκατο στη σχολη Γραφιστικης του παδα η οποια χρειαζεται ειδικο μαθημα(σχεδιο) ενω περσι εγω δεν εδωσα σχεδιο ?

   • Καλησπέρα σας, φέτος αποφάσισα να κάνω το 10% για κοινωνική θεολογία απθ. Έδωσα πανελλήνιες το 2020 με το παλαιό σύστημα και συγκέντρωσα 8.423 μόρια πιστεύετε ότι έχω πιθανότητες να περάσω??

    • Για να περάσετε πρέπει να έχετε ΕΒΕ τουλάχιστον 8.636

 204. Καλησπέρα κύριε Καλοδήμο , θέλω να κάνω τις εξής δυο ερωτήσεις , 1) από σχολή ίδιας κατεύθυνσης μπορείς να μεταγράφεις σε οποιαδήποτε άλλη σχολή της ιδίας κατεύθυνσης 2) Αν έχεις μηδενικά μόρια και δεν καλυφθούν όλες οι θέσεις, μπορείς να μεταγράφεις με την προϋπόθεση ότι έχεις πιάσει μόρια μέσα στην απόκλιση 2750 από τα μόρια του τελευταίου επιτυχόντα. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

   • Καλησπέρα εχω τεσσερις ερωτήσεις
    Εχω 15.900 μορια
    1.Πως θα υπολογισω το μορια για το 10 τις εκατο
    2. Υπαρχει πιθανότητα να μπω στην φαρμακευτική με 10 τις εκατο
    3.Ποια διαδικασια και ποτε πρπει να ακολουθήσω για να κανω αίτηση για το 10 τις εκατο
    4. Διεκδίκησα 1 θεση σε αθληματα αλλα μετα το περας τον παννεληνιων της χρονιας μου .Μπορω τωρα να μπω σε μια σχολη χρησιμοποιώντας αυτο το χαρτί

    • τα μόρια δεν αλλάζουν. Αν αυτά τα μόρια είναι το 2021 πολύ δύσκολα.

   • Κυριε Καλοδημο καλησπέρα σας! Ο γιος μου την περασμένη χρονιά (2021) έγραψε στις πανελλήνιες 14150 μόρια. Τι πιθανότητες πιστεύεται ότι εχει αν κανει φέτος το 10% για το οικονομικών επιστήμων του πανεπιστήμιου Πατρων?

 205. Γεια σας. Έχω γράψει 17083 στις πανελλήνιες του 2021.Πόσες πιθανότητες θεωρείτε πως έχω για να πιάσω το δετ του οπα;

  • Καλησπερα κ.Καλοδημο.Πέρσι έγραψα 9.897 μόρια και είχα σκοπό την δετ Πατρών,αλλά με την εβε της σχολής όπου ήταν στο 10,55 κ γω είχα 10.53 την έχασα για 20 μόρια.Πιστεύετε πως με το 10% φέτος θα τα καταφέρω;

    • Καλησπέρα σας, αναφορικά με την συγκεκριμένη περίπτωση, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι επιπρόσθετα, ακόμα και εάν πέσει φέτος η εβε του τμήματος πχ στο 10.50 δεν μπαίνει στη σχολή με το 10.53( εβε που επιασε από πέρσι) ? Επομένως οποίος δεν έπιασε την εβε της κατεύθυνσης πέρυσι, αποκλείεται φέτος και δεν εισάγεται σε κανενα τμήμα ακόμα και εάν η εβε του τμήματος πέσει και τα μόρια επαρκούν για το 6%?
     Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

 206. Καλησπέρα σας! Χρειάζεται να κάνουμε κάποια δήλωση τώρα ή να πάρουμε κωδικούς από το σχολείο για το 10%;

   • Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σας. Ωστόσο στο λινκ που στείλατε λέτε ότι όσοι υποψήφιοι υπέβαλαν αίτηση δήλωση το 2022 και δε θα προσέλθουν σε κανένα εξεταζόμενο μάθημα δε χρειάζεται να κάνουν ανάκληση της δήλωση αυτης. Άρα οι υποψήφιοι του 10% έπρεπε να είχαμε υποβάλει την αίτηση δήλωση πανελληνίων για το 2022;

    • Δεν καταλαβαίνω το “Ωστόσο” … από προκύπτει το “Άρα οι υποψήφιοι του 10% έπρεπε να είχαμε υποβάλει την αίτηση δήλωση πανελληνίων για το 2022;”
     ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι υποψήφιοι του 10% ΔΕΝ έπρεπε να υποβάλλουν την αίτηση δήλωση πανελληνίων για το 2022. ΜΟΝΟ μηχανογραφικό

 207. Κύριε Καλοδήμο ανάμεσα σε Ψηφιακά Συστήματα ΠαΠει – Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκοπείου ποιο πιστεύεται είναι καλύτερο τμήμα και πληρέστερο στις απαιτήσεις του αντικειμένου της Πληροφορικής όταν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με τις τηλεπικοινωνίες και τα δίκτυα (και εργαστηριακά και σαν περιβάλλον σπουδών και σε θέμα αναγνωσιμότητας του πτυχίου )?

 208. Γεια σας,εδωσα πανελληνιες το 2021 και περασα σε μια σχολη.Φετος επιθυμω να κανω 10% αλλα το τμημα που θελω εχει Ειδικο μαθημα τα αγγλικα αλλα εγω δεν ειχα δωσει το ειδικο μαθημα των αγγλικων το 2021.Γνωριζετε αν μπορω να παρω την μεταγραφη στο τμημα αυτο που απαιτει ειδικο μαθημα τα αγγλικα?.