Καλοδήμος Δημήτρης

#Γεννήθηκα το 1961 στη Στυλίδα . Το 2003 παντρεύτηκα την Ιωάννα Ξηρομερίτου καθηγήτρια Πληροφορικής με την οποία αποκτήσαμε δύο παιδιά  , το Γιάννη και τη Βασιλική , ηλικίας σήμερα (2023) 19 και 16 χρονών και από τότε ζω μόνιμα στη Λαμία.
#Τελείωσα το Δημοτικό και εξατάξιο Γυμνάσιο στη Στυλίδα.  Το 1984 αποφοίτησα από το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο «Λίαν Καλώς». (το πτυχίο μου)
#Το 2007 πέρασα στο ΤΕΙ Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Λαμίας με τη διαδικασία των κατατακτήριων  εξετάσεων.
#2017-2018 : Μεταπτυχιακό με βαθμό 9,04 από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τίτλο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ» και ειδίκευση «Πληροφορική και Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην Εκπαίδευση» . Στα πλαίσια της διπλωματικής με τίτλο: «Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Δημιουργία δυναμικών web εφαρμογών για την πληροφόρηση των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις» αναπτύχθηκαν πρωτότυπες εφαρμογές χρήσιμες στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό ( https://sep4u.gr/apps/ )
#Από το 1986 έως το 1998 ήμουν ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου Μ.Ε στη Στυλίδα . Εκλέχτηκα  στο  1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φροντιστών Φθιώτιδας στη θέση του Αντιπροέδρου.

#Από  το 1998 μέχρι σήμερα είμαι μόνιμος Καθηγητής στη Μ.Ε με την ειδικότητα του Φυσικού.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω υπηρετήσει σε: Γυμνάσια , Λύκεια,  και Γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.  Από το 2005 μέχρι το 2021 ασχολήθηκα με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό σε Γραφείο ΣΕΠ,  στο ΚΕΣΥΠ Λαμίας και στο ΚΕΣΥ Φθιώτιδας.

Το 2007 η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης μου αποδίδει έπαινο όπου με «τιμά και ευγνωμονεί για  την πολύτιμη προσφορά μου στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση» .

Το 2010 παίρνω το  1ο Βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων ως διαχειριστής του site της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας  ( το βραβείο μπορείτε να δείτε εδώ και η απονομή εδώ )

16 Ιουνίου 2016 ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του Λυκείου Αμφίκλειας με βραβεύει για την προσφορά στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Είμαι διαχειριστής των εξής sites:

@του  https://sep4u.gr/ με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό

@της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας:
https://dide-new.fth.sch.gr/

@ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης:
https://stellad.pde.sch.gr/

@ Εκπαιδευτικά Νέαhttp://edunews.gr

@του μοναδικού site στη Ελλάδα με θέμα την ηχορύπανση http://ixoripansi.gr/

@ του http://www.ekatanalotis.gr/που ασχολείται με την ενημέρωση και την προστασία των καταναλωτών.

@ Για την τεχνολογία : https://soft4u.gr/

Έχω γράψει πολλά άρθρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την παιδεία , την πολιτική , την ηχορύπανση , την προστασία του καταναλωτή , την ηλεκτρονική διακυβέρνηση , σχέση πολίτη κράτους  κ.α

Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 και 2014 ήμουν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΠΕΠΛΑ.

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετήθηκα τακτικό μέλος της επιτροπής Εκπαίδευσης .

H απόφαση για την Επιτροπή Εκπαίδευσης εδώ

To video της απονομής του 1ου Βραβείου στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων

15-7-2019 στο ραδιόφωνο lamiafm1 (https://bit.ly/2Miepax)
πατήστε εδώ

Εμφανίσεις στην Τηλεόραση:

https://digitalstar.gr/media/62dc81259e6ecf/

1-6-2019, με την Περιφ κ. Μπενιάτα Ελένη Περιφερειακή Διεύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Στερεάς Ελλάδας. (Από το 43’10”)

https://www.facebook.com/kalodimos.dimitris
https://www.facebook.com/sep4u.gr

Τελαυταία τροποποίηση 29 Αυγούστου, 2023 | 1η Δημοσίευση: 25 Ιουλίου, 2019