H εγκύκλιος που αφορά την ταυτοποίηση υποψηφίων για μεταφορά θέσης επιτυχίας (μετεγγραφές)

πατήστε εδώ για την εγκύκλιο.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 και λήγει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013.

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του ο υποψήφιος θα πρέπει να ακολουθήσει το σύνδεσμο:
http://solon.it.minedu.gov.gr
που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και χρησιμοποιώντας τα προτεινόμενα βήματα μπορεί να υποβάλει την αίτησή του.

 

για τις μετεγγραφές ισχύει ο νόμος 4186/2013 άρθρο 34

metegrafes1314

Για να υπολογίσετε τον αριθμό των θέσεων για κάθε χρονιά θα χρειαστείτε  τον αριθμό των εισακτέων για το 2013  που μπορείτε να δείτε εδώ

metegr-strog

στη παράγραφο 7 του άρθρου 3 αναφέρεται:
Η επιλογή των επιτυχόντων μεταφοράς θέσης, θα γίνει βάσει του πρώτου κριτηρίου που ορίζεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 34 υποπαράγραφο α) του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), δηλαδή το κατά κεφαλήν εισόδημα κατά αύξουσα κατανομή. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με το πρώτο αυτό κριτήριο, γίνεται χρήση των υπολοίπων κριτηρίων που προβλέπονται στην παράγραφο 4 του ανωτέρω άρθρου και στις περιπτώσεις β), γ), δ), ε), στ) και ζ) τα οποία χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα, δηλαδή σε περίπτωση ίσης κατάταξης με βάση το κριτήριο της υποπερίπτωσης α) γίνεται χρήση του κριτηρίου της υποπερίπτωσης β), σε περίπτωση ίσης κατάταξης με βάση το κριτήριο της υποπερίπτωσης β) γίνεται χρήση του κριτηρίου της υποπερίπτωσης γ) κ.ο.κ.

Για το Ν.4186/2013 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» πατήστε εδώ

Για την Υπουργική απόφαση «Ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσεων επιτυχόντων των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011,2011-2012 και 2012-2013 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» πατήστε εδώ

Για την Υπουργική Απόφαση «Αντιστοιχίες Πανεπιστημιακών Τμημάτων» πατήστε εδώ

Για την Υπουργική Απόφαση «Αντιστοιχίσεις Τμημάτων Τ.Ε.Ι.» πατήστε εδώ

Για τον κατάλογο των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πατήστε εδώ

Για το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας πατήστε εδώ

solon

© 2013, . Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του sep4u.gr

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

11 thoughts on “H εγκύκλιος που αφορά την ταυτοποίηση υποψηφίων για μεταφορά θέσης επιτυχίας (μετεγγραφές)

 1. παρακαλω μια απαντηση αν γνωριζεται

  Εχω κανει εγγραφη στο Α εξαμηνο καποιας σχολης και περιμενω αποτελεσματα για καποια αλλη σχολη με τους αθλητες.
  Μπορω να κανω αιτηση για μεταγραφη βασει της σχολης που εχω εγγραφη η απαγορευεται.
  Ευχαριστω

 2. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ

  Αν με τα αποτελεσματα των αθλητων περασω σε καποια σχολη , κανω εγγραφη και αμεσως μετα διακοπη σπουδων μεχρι τον Σεπτεμβριο του 2014 και τον Σεπτεμβριο του 2014 συνεχισω στη σχολη ,σε ποιο εξαμηνο θα φαινεται οτι επανερχομαι.

  Ευχαριστω.

 3. Σε ευχαριστω για την απαντηση ομως η ουσια της ερωτησης εχει να κανει με τα παρακατω :

  Στα πόσα έτη διαγράφονται οι φοιτητές με βάσει τον ισχύοντα νόμο!

  Ο χρόνος σπουδών για τους φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ μετά την ψήφιση του νόμου 4009/6-9-2011 (ΦΕΚ 195 Α), είναι ίσος με τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών για τη λήψη πτυχίου, προσαυξημένο κατά 2 έτη ή 4 εξάμηνα. Για την περίπτωση των φοιτητών μερικής φοίτησης ο χρόνος σπουδών φτάνει ως και το διπλάσιο από τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών για τη λήψη πτυχίου.
  1. ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

  (Ν. 4009/2011 (ΦΕΚ 195/6-9-2011)

  Ενημερώνουμε τους φοιτητές ότι με την ψήφιση του νέου νόμου (Ν.4009/2011) για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η μέγιστη διάρκεια σπουδών διαμορφώνεται κατά περίπτωση όπως φαίνεται παρακάτω:

  ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Δ

  Σύμφωνα με την παράγρ. 11α του άρθρου 33 του Ν. 4009/2011 (ΦΕΚ 195/6-9-2011), όσοι φοιτητές εισάγονται από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 και εξής θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα μόνο για 12 εξάμηνα.

  Έτος εγγραφής

  Τελευταίο εξάμηνο φοίτησης

  Τελευταία εξεταστική περίοδος

  2013-2014 X και εξής

  12ο εξάμηνο

  Σεπτέμβριος του τελευταίου ακαδημαϊκού έτους

  2. ΔΙΑΚΟΠΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

  Σύμφωνα με τo άρθρο 80 παράγρ. 9δ , οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να διακόψουν, με έγγραφη αίτησή τους στη γραμματεία της οικείας σχολής, τις σπουδές τους για όσα εξάμηνα, συνεχόμενα ή μη, επιθυμούν, και πάντως όχι περισσότερα από τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. Οι φοιτητές που διακόπτουν κατά τα ανωτέρω τις σπουδές τους, δεν έχουν τη φοιτητική ιδιότητα καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της διακοπής των σπουδών τους. Μετά την λήξη της διακοπής των σπουδών οι φοιτητές επανέρχονται στη σχολή.

  * ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  Ο χρόνος αναστολής σπουδών δεν προσμετρείται στα εξάμηνα φοίτησης.

  Σημείωση: Όπου X: Χειμερινό Ε: Εαρινό

  Και επειδη τα μαθηματα της σχολης που περναω ειναι αρκετα δυσκολα και αλυσιδα με πολλες παρουσιες σε εργαστηρια ειναι αρκετα δυσκολο να περασω μαθημα χωρις παρακολουθηση.

  Αυτος ειναι ο λογος που σας ρωτησα.

  Ευχαριστω

 4. Σε περίπτωση που σε κάποια από τις χρονιές 2009-10,2010-11,2011-12 δεν συμπληρωθεί αυτό το 30% των θέσεων τότε αυτές οι θέσεις παραμένουν κενές ή θα δοθούν για παράδειγμα στη χρονιά 2012-2013?

 5. και κάτι ακόμα αν γίνεται να μου απαντήσετε..μας δίνεται το δικαίωμα να επιλέξουμε ένα κριτήριο σε περίπτωση ισοβάθμιας..σε περίπτωση που κάποιος δηλώσει ότι έχει αδερφό/η σε άλλη πόλη θα πρέπει και οι 2 προτιμήσεις του σχετικά με τη σχολή που θα επιλέξει να ανταποκρίνονται σε αυτό το κριτήριο?δηλαδή πρέπει να υπάρχει αδερφός/η και στις 2 πόλεις που θα δηλώσει?Ευχαριστώ

  • Η πιθανότητα να έχουν το ίδιο εισόδημα δύο φορολογούμενοι στην Ελλάδα (και στο Πλανήτη) είναι …. ΜΗΔΕΝΙΚΗ!!!
   Τα επιπλέον κριτήρια του Νόμου είναι χωρίς νόημα!

 6. έχω 3 παιδιά κάτω από 25 ετών, σπουδάζουν και τα 3, αλλά επειδή τα 2 έκαναν δήλωση εισοδήματος μόνοι τους δεν φαίνονται στην φορολογική μου δήλωση, με αποτέλεσμα εγώ να υπερβαίνω το ποσό των 9000 ανά άτομο. Εχω δικαίωμα αίτησης ή ελπίδα μετεγγραφής του τρίτου τέκνου? Ευχαριστώ!

Leave a Comment

15 − 7 =