Για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Παιδείας μας εκθέτει στα μάτια των υποψηφίων.

Πέρυσι το Υπουργείο Παιδείας με ΦΕΚ έλεγε ότι δεν έχουμε Υποψηφίους πολίτες στις Αστυνομικές σχολές. Μετά με τροπολογία 36 βουλευτών το πήραν πίσω. Φέτος  δύο υπουργικές αποφάσεις 19-11-2013 και 7-2-2014  έλεγαν σαφώς ότι το 2014 ΔΕΝ θα υπάρχουν στα μηχανογραφικά δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2014 θέσεις για τις Αστυνομικές Σχολές για πολίτες. Όμως το Υπουργείο Παιδείας με μία άνευ προηγουμένου παλινωδία, μια μέρα μετά την έναρξη των αιτήσεων από τους υποψηφίους, για μια ακόμα φορά μας γελοιοποιεί  και τα παίρνει όλα πίσω. Φέτος έχουμε ενημερώσει τους μαθητές της Γ Λυκείου ότι δεν θα υπάρχουν  θέσεις για τις Αστυνομικές Σχολές για πολίτες και τώρα το Υπουργείο μας διαψεύδει  για μία ακόμα  φορά. Χιλιάδες παιδιά που είχαν κάνει το προγραμματισμό τους με δεδομένο ότι φέτος δεν θα υπάρξουν αστυνομικές σχολές τώρα  βλέπουν να ανατρέπονται τα δεδομένα και να μένουν απέξω από την διεκδίκηση των Αστυνομικών Σχολών. Αντίθετα όσα δεν πίστευαν εμάς, τους Δ/ντές των σχολείων, τις Υπουργικές αποφάσεις τελικά  βρίσκονται δικαιωμένα!

Καλοδήμος Δημήτρης
Υπεύθυνος ΣΕΠ
ΚΕΣΥΠ Λαμίας

1 thought on “Για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Παιδείας μας εκθέτει στα μάτια των υποψηφίων.

 1. Συνάδελφε Δημήτρη, καλημέρα.
  ΄Εχεις απόλυτο δίκιο για την παλινωδία του Υπουργείου Παιδείας και τον εμπαιγμό των μαθητών και των υπευθύνων των δομών που ενημερώνουμε τους μαθητές για τα θέματα των σπουδών τους.
  Είναι απαράδεκτη αυτή η απόφαση και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το χρόνο που εκδόθηκε,αφού με τον τρόπο αυτό αποκλείει όσους υποψήφιους θα ήθελαν να δηλώσουν τις Αστυνομικές Σχολές, αλλά – στηριζόμενοι στις Υπουργικές Αποφάσεις που αναφέρεις και εσύ-δεν επέλεξαν το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που τους επιτρέπει να δηλώσουν τις σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, στο οποίο ανήκει η Αστυνομική Ακαδημία και τώρα δεν μπορούν να επανορθώσουν. Ενώ κάποιοι μπορεί να είχαν “εσωτερική πληροφόρηση” και να έκαναν τον προγραμματισμό τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ούτε υπουργικές αποφάσεις ούτε και όσα εμείς τους λέγαμε με βάση τις αποφάσεις αυτές.
  Πιστεύω ότι προκύπτουν και νομικά θέματα και οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι που πορεύονταν με βάση τις υπουργικές αποφάσεις θα πρέπει να προβούν σε νομικές ενέργειες.
  Τελειώνοντας, να σου πω ότι εμείς δεν έχουμε ευθύνη για τις παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας και όλοι μας τονίζουμε στις ενημερώσεις των μαθητών ότι η πληροφόρηση στηρίζεται στα μέχρι εκείνη τη στιγμή ισχύοντα και με κάθε επιφύλαξη, αφού μία νεότερη υπουργική απόφαση μπορεί εν μια νυκτί να ανατρέψειόλα τα προηγούμενα δεδομένα.
  ΄Οπως συμβαίνει και με το Νέο Λύκειο και αν θα ισχύσει ή όχι η τράπεζα θεμάτων για τη φετινή Α΄ Λυκείου, θέμα για το οποίο ερίζουν Υπουργός και Υφυπουργός Παιδείας διαψεύδοντας ο ένας τον άλλο.
  Επομένως μόνιμη επωδός στις ενημερώσεις μας πρέπει να είναι “μέχρι νεοτέρας”, αφού δυστυχώς η Πολιτεία δεν σέβεται τους πολίτες της.
  Καλή συνέχεια στο έργο μας.

  Δημήτρης Ζαβιτσιάνος
  Υπεύθυνος ΣΕΠ
  ΚΕΣΥΠ Αργοστολίου

Leave a comment

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com