Ελεύθερες μετεγγραφές στους πολύτεκνους, τρίτεκνους και όσους πληρούν κοινωνικά κριτήρια.

Σύμφωνα με νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται άμεσα, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, προβλέπονται τα παρακάτω.
1. Οι ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) που ως τώρα εισάγονταν καθ’υπέρβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε δικό τους ποσοστό θέσεων καταργούνται. Όλοι οι υποψήφιοι πλέον θα διεκδικούν των εισαγωγή τους επί ίσοις όροις και μετά την εισαγωγή τους θα δίνονται ελεύθερες μετεγγραφές στους πολύτεκνους, τρίτεκνους και όσους πληρούν κοινωνικά κριτήρια.
2. Ειδικά και μόνο στους υποψηφίους της Κεφαλλονιάς, που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) ή των Επαγγελματικών Λυκείων(ΕΠΑΛ), προβλέπονται θέσεις σε ποσοστό 0,5% επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

4 σκέψεις στο “Ελεύθερες μετεγγραφές στους πολύτεκνους, τρίτεκνους και όσους πληρούν κοινωνικά κριτήρια.

  1. μην υποβαθμίζετε τις σχολές, γιατί όταν σε κάποιον του χαρίζεις 5000, 6000 μόρια τουλάχιστον, δεν είναι σίγουρο αν θα μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθηματα… μην υποτιμάτε τα παιδιά που έγραψαν καλύτερα και έτυχε οι γονείς τους να έχουν ελάχιστα μεγαλύτερο εισόδημα,(ή δεν φοροδιαφεύγουν… ).Δώστε τους φοροαπαλλαγές ή κάτι άλλο τέλος πάντων….Οι μεταγραφες ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ αντίθετα ΣΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΟΥΣ και το χειρότερο ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ…όποιος θέλει να καταλάβει, κατάλαβε !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.