Μετσόβιο: «Λουκέτο» επ’ αόριστον αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος

​Κλείνει επ’ αόριστον το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μετά από απόφαση που πήραν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος μετά από πολύωρη επεισοδιακή συνεδρίασή τους και εν αναμονή των σχετικών αποφάσεων της κυβέρνησης για την κινητικότητα του κλάδου.
«Αποφασίζουμε το οριστικό κλείσιμο του ΕΜΠ μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Καλούμε τους εργαζόμενους και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια να συνεχίσουν μαζικά τους αγώνες τους και με τον τρόπο που θεωρούν πιο αποτελεσματικό, όπως πολύ καλά έκαναν το προηγούμενο διάστημα» αναφέρεται στο ψήφισμα που εξέδωσε η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος.
«Θεωρούμε απαράδεκτες και κατάπτυστες τις απαντήσεις που έδωσαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ότι αφορά τα θέματα διαθεσιμότητας-κινητικότητας στους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων» τονίζουν στο ίδιο κείμενο.
«Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αναστείλαμε την τρίμηνη απεργία μας με απόφαση γενικής συνέλευσης καθώς δεχτήκαμε τη συμφωνία στην πρόταση που κατέθεσε και εγγράφως το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα ιδρύματα, ώστε οι διαθέσιμοι να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας, εφόσον ολοκληρωθεί η αναγκαία αναδιάρθρωση σε αυτά» συνεχίζουν οι υπάλληλοι.
«Η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Παιδείας αφού εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια της διαθεσιμότητας ενός μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας, στην συνέχεια υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα εμφανίζοντας μια “διαφωνία” μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Μεταρρύθμισης, απειλώντας μας ξανά με απολύσεις» τονίζουν ακόμη.
Κλειστό είναι εξάλλου και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως την Παρασκευή, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του.

πηγή